Gaspriserna sjunker igen

ENERGIPOLITIK. Gaspriserna i Europa har nått den lägsta nivån sedan Ryssland invaderade Ukraina. Priset har minskat åtta dagar i rad och ligger nu 77 procent lägre än toppnoteringen i augusti tidigare i år.

Höga temperaturer i en rad länder, rekordstark effekt från vindkraft i Tyskland och en ökad tillgång på flytande naturgas, så kallad LNG, ligger bakom prisfallet.

I samtliga svenska elområden blir priset 29 öre per kilowattimme i morgon, vilket kan jämföras med 78 öre idag. Ovanpå börspriset på el tillkommer för konsumenten även elbolagens påslag, elskatt, moms och nätavgift.

-Pettersson konstaterar att gasen fortfarande är dyr…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Gaspriserna sjunker igen

 1. Gaspriserna har sjunkit åtta dagar i rad så mellandagarna har nog mindre betydelse.

  Någon tjänar pengar på elpriserna men i morgon kostar elen 29 öre per kWh och för drygt ett år sedan och längre tillbaka var priserna skapliga.

  11
  1
  • Det kan ju vara så att Putin behöver pengar så hansälger gas billigt till kineserna ? Som sen säger det vidare till Maggan haggan ? Klart det finns en viss risk att Norge klår oss på stålar ? Ola hade säkert med dom trasiga rören i Östersjön att göra

  • Pettersson:
   Ja tack o lov är ju inte vi i Abzurdien i större del i behov av gas. Men nere i mellan-europa har priserna legat över 80-100:-/ kbm senaste tiden.
   För oljeeldade villor ligger priset kring SEK 10:-/litern(1.000Euro= 1000 liter)Fjärrvärmekunder har tvingats betala enormt höga priser o.s.v.
   Sak samma med El-priserna som legat 4 gånger högre än hos oss. Detta även i del svenskägda Vattenfall,som bl.a figurerar i Berlin.
   Därför är många av mina vänner o. bekanta i Tyskland avundsjuka på oss svenskar..

   5
   11
 2. Ja som allt annat är det ju tillgång o behov som styr priserna.,,,
  Just nu i mellandagarna är många storindustrier som är beroende av gas,nere i låg kapacitet.Vad gäller El-priserna kan jag inte yttra mig,men att det finns grupper i bakgrunden som tjänar storkovan står klart. En av dem är S t a t e n med sin pålagor !

  19
  29

Kommentera