Lika inför media och övriga etablissemanget?

Expressen har i några artiklar berättat om de misshandelsfall där en av Centerpartiets tre kandidater till partiledarposten figurerat. Bra så långt, men är man lika inför medias och etablissemangets ögon beroende på om man representerar rätt eller fel parti?

Muharrem Demirok, som är en av Centerpartiets tre kandidater till partiledarposten, är dömd för misshandel 1995. Det visar sig att den misshandeln inte var den första Demirok varit inblandad i och vittnesmål gör nu gällande att han varit den som provocerat fram det hela. Vid den första domen var Muharrem Demirok 18 år, men några år senare var han inblandad i ytterligare ett misshandelsfall, också här hävdar vittnen att Demirok var den som tog initiativ till misshandeln.

Dagsböter, villkorlig dom och samhällstjänst är straffen för de misshandelsdomar Muharrem Demirok har i sitt CV. Nu kandiderar han till Centerpartiets nya ledare och är favorit till den välbetalda posten. Bland annat ger Centerpartiets kvinnoförbund Demirok sitt stöd.

Demirok är förövrigt rasist, vilket borde diskvalificera honom som partiledare C. Byt ut “vita” mot “mörkhyade” i denna text och han hade varit borta från både kandidatur och framtida poster.

Sedan kommer vi till det som utgör frågan i rubriken. Är man lika inför medias och etablissemangets ögon om man representerar “fel parti”?

Dana Alkabi (SD) väljer att hoppa av sina uppdrag efter att en video där hon misshandlar en annan ung kvinna spritts i sociala medier. Alkabi var då 15 år. Hade hon inte valt att lämna, hade hon hängts ut och förföljts resten av sin politiska karriär. Hon tillhörde “fel” parti och inte “rätt” som Muharrem Demirok.

Det komiska i situationen är att vänstern, dit C numera räknas, måste få svårt att hålla alla bollar i luften. Dana Alkabi är en kvinna med invandrarbakgrund och skulle i alla sammanhang ha media och etablissemanget på sin sida. Nu tillhörde hon SD och därför står hon på den svarta lista som såna som Davis Baas läser varje kväll innan han somnar in.

Om Dana Alkabi på bloggen…

2 thoughts on “Lika inför media och övriga etablissemanget?

 1. Tja, centerpartiet har väl blivit hårt ansatt tex här på bloggen.
  Och vad är etablissemanget? Näringslivets toppar, politiker, kommungubbar eller vilka är det har de några namn? Tex Olsson eller liknande?

 2. Jo så är det….
  Förr fanns en lek benämnd “följa John”,och den lever kvar inom PK-press,och till del även på bloggar !
  I första fallet är kanske skribenterna rädda att avvika från stora Röd/Gröna massan,men i andra fallet har jag ingen förklaring.Kan möjligen någon förklara detta fenomen ?
  Bl.a. har Stenbock märkt,att vad Pettersson anser o plitar ner,följes lydigt av en lång svans följare !! Kommentarer med en annorlunda mening i ämnen,angripes likt en getingsvärm…

  12
  2

Kommentera