Jobbförmedlare slutar efter hot från kriminella

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Personal som arbetar med jobbmatchning i Göteborg får ta emot hot från arbetssökande med kriminella kopplingar, rapporterar P4 Göteborg. Inte heller vågar de anmäla till exempel uteblivna möten av rädsla för hämndaktioner från de jobbsökande med kopplingar till gängkriminalitet.

Utanför en arbetsförmedling. Skärmdump SVT

Först blev jag sjukskriven på grund av stress, nu ger jag upp. Jag säger upp mig, säger en av kvinnorna som P4 talat med.

Arbetsförmedlingen menar att det endast handlar om enstaka fall per år och att det är jobbmatchningsföretagens ansvar att värna om arbetsmiljön.

-Pettersson säger att invandringen av “kompetensregnet” är en katastrof. Beräkningar från Svenskt Näringsliv visar att 1,3 miljoner människor i arbetsför ålder (20–64 år) inte är självförsörjande. En hög långtidsarbetslöshet även efter pandemin innebär att fler riskerar att hamna i långvarigt utanförskap. Det gäller i synnerhet de utrikes födda, som i dag utgör cirka två tredjedelar av de långtidsarbetslösa. Den senaste högkonjunkturen visade att antalet långtidsarbetslösa personer födda i Sverige minskade stadigt, samtidigt som andelen långtidsarbetslösa utrikes födda ökade i snabb takt.

I grunden finns bara en enda stor fråga, migrationen och dess konsekvenser. Den kan inte väljas bort. Allt, kort sagt, påverkas på ett avgörande sätt.

Invandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, ekonomin, pensionerna, brottsligheten, allt!

Till och med eventuella klimatändringar. Miljöpartiet med flera vill att vi drar ner på vår standard samtidigt importerar de människor som inget annat vill än höja sin levnadsstandard, åka bil, flyga, köpa prylar, bo flott osv.

Invandringen måste begränsas, vi måste börja skicka hem folk, annars är vi snart som ett muslimskt arabland och hur det ser ut i de länderna har vi facit på.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Jobbförmedlare slutar efter hot från kriminella

 1. Kanske måste vi lära oss att en ensamstående mamma som jobbar på af inte har så mycket att sätta emot krävande-klanmedlem-klienten. Ungefär som att sätta en hamster att vakta fåren mot varg. Fungerar inte.

 2. Grunden till vårt problem eller rättare, problemen äratt allt för få öppnar näbben och säger sin mening.
  På de flesta möten så är det allt för få som vågar säga sin mening, det är inget problem före eller efter, men då cheferna är där så tystnar de stora flertalet.

  Jag kan förstå våra föräldrar, födda på artonhundratalet men inte min och vår tids svenskar, rädd för att klaga kan mista jobbet, det är inte ett skäl till uppsägning snarare uppskattning.

  Klaga men kom ihåg har du inget förslag till genomförbar ändring dä är det gnäll för gnällandets skull.

 3. Tiotusentals av importfolken har INTE kommit till Sverige för att arbeta ! Det enda som gäller för dessa individer är BIDRAG, BIDRAG, BIDRAG.

  21
 4. Den nya regeringen sviker!!!

  Hur svårt kan det vara att ta tag i kriminaliteten på allvar då polisen säger sig veta vilka de är??

  Här kommer några tips

  – Migrationsverket får i uppdrag att kolla allah som finns i polisens register
  – De som bara har uppehållstillstånd får dessa indragna och utvisas
  – De som blivit svenska medborgare utreds hur de fått medborgarskapet och om det erhållit genom lögner återkallas det
  – Hela familjer utvisas om de inte aktivt motverkat brott av familjemedlemmar
  – Utvisningen skall vara på livstid

  NÄR SER VI EN AKTIV REGERING SOM STÄLLER SIG PÅ SVENSKA FOLKETS SIDA MOT DE KRIMINELLA??

  VART TOG TALET OM PARADIGMSKIFTET VÄGEN?

  DE GODA O SKENHELIGA INOM (KD+L) MÅSTE HÅLLAS KORT

  VAD HÄNDE MED (SD) SÅ JÄVLA FEGT ATT BARA SITTA STILL OCH GÖRA NADA!!

  27
  7
  • Inte lätt när man inte själv har majoritet. Tror nog att SD gör så mycket de kan, men ensam går inte, tyvärr.

   25
   4
 5. Välkommen till Sossarnas och miljöpartiets samhälle. Man undrar hur någon svensk kan rösta på dessa partier? Att de kriminella och och bidragstagarna röstar på dem fattar man.

  45
  2
 6. Skicka hem 2 000 000 kulturberikare så löser sig väldigt många av våra problem på ett bräde.

  56
  2
 7. Klimattips:
  ” Omkring 50 personer i nio delstater beräknas ha omkommit i vad som kallas för ”århundradets snöstorm”. Staden Buffalo med omnejd i delstaten New York sticker ut som värst drabbad med 27 bekräftade dödsfall.

  Delstatens guvernör Kathy Hochul, som själv är från Buffalo, beskriver området i och omkring staden som en krigszon.

  Guvernören har kallat in 200 personer ur nationalgardet som, tillsammans med räddningstjänsten, räddat hundratals människor i snötäckta bilar och i bostäder utan el. Men myndigheterna säger att fler människor sitter instängda.

  – Det är säkerligen århundradets snöstorm, säger Kathy Hochul.”

  https://www.svd.se/a/Kn6Wr6/arhundradets-snostorm-skjuter-upp-nhl-matcher

  Varför SvDs rubriksättare väljer att fokusera på uppskjutna hockeymatcher när över 50 dött är en gåta men de får plus för att de lyckas skriva en väderartikel,utan att nämna orden ”global uppvärmning” eller ”klimatkatastrofen”.

  40
 8. AF liksom bostadsförmedlingen, Försäkringskassan mm är samhället SLASKTRATTAR som INTE någon vanlig hederlig “Svenne” vill befatta sig med

  Man kan fråga sig vad dessa myndigheter som årligen får stora MILJARDbelopp i anslag verkligen är till för ?
  Jo, för att dölja och sopa den oansvariga invandringspolitiken från korrupta, gangster- och inavlade klanstater under mattan så att den oerhörda arbetslösheten bland dessa inte syns i statistiken !

  47
 9. Blir glad när jag läser detta.
  Nu börjar den vänsterorienterad Socialdemokratiska politiken synas i alla samhällets delar .
  Jag lyssnar men hör inte Morgan J och Strandhäll nu .
  Inte heller gaphalsen Snecker eller tosan Stenevi .
  Sitter de bara och njuter nu när resultaten av deras idiotpolitik radar upp sig
  Just Göteborg ligger rejält illa till eftersom deras korrupta politiker köpte makten efter valet .

  42
  1
 10. Ingen som vill ha sitt jobb kvar vågar ta upp problemet. Rädslan för denna kultur lamslår hela vårt samhälle. Tror tyvärr att dessa problem kommer att öka.

  51
  • Likaså rädslan , ängslan och ångesten över att komma i dålig dager från cheferna då man inte följer myndighetens värdegrund genom att påtala dessa saker…

   39
  • Tystnadskulturen breder ut sig överallt i samhället och rädslan att bli kallad rasist är nog inte det som skrämmer mest……Jag läste en artikel om att många av dom som kan sköta sina jobb och arbetsmöten på distans via datorer och har ekonomisk möjlighet flyttar till Costa del Sol i Spanien nu som aldrig förr.Svenska skolor,vårdcentraler och Svenska butiker finns så inget saknas utom all otrygghet som vi nu har i Sverige.Gemenskapen mellan alla Svenskar som nu bor där är stor och trivsam och trevlig.Som den var i Sverige förr…..

   31
 11. Idag pratas det mycket om “Anställningsbarhet”.
  Är dessa “raketforskare” och “kompetensregn” av läkare, advokater och ingenjörer just … Anställningsbara ?

  46
  • De är ytterst anställningsbara till jobb där man ber, skvallrar och dricker te. Så om Arbetsförmedlingen kunde skaka fram någon miljon sådana jobb (könssegregerade givetvis), så skulle gruppen kunna nå full sysselsättning omgående.

   26

Kommentera