Anders Lindberg om Stasi

KOMMUNISTER. I Tidöavtalet börjar svenska angiverilagar nu ta form. Offentlig personal ska ange papperslösa, är SD:s order. Även barn, skriver Anders Lindberg på Aftonbladet. Lindberg är socialdemokratisk desinformatör som kallar sig oberoende socialdemokrat trots att han som politisk chefredaktör är tillsatt av LO.

I Tidöavtalet står: ”Kommuner och myndigheter ska vara skyldiga att informera Migrationsverket och Polismyndigheten när de kommer i kontakt med personer som vistats i Sverige utan tillstånd.” Det som Anders Lindberg kallar SD:s angiverilagar är ingen lag, inte ens ett färdigt förslag, utan partierna bakom Tidöavtalet (M, SD, KD och L) vill utreda det närmare. Det står också att det kan finnas situationer där en anmälan skulle strida mot ömmande värden, till exempel i sjukvården.

Lindberg tycker tydligen att illegala invandrare som fått sin sak prövad ska få vara kvar i landet. Han vill alltså skydda kriminella.

Journalister är ett konstigt släkte, de jagar kungen, Kamprad, politiker och Sverigedemokrater med blåslampa, de vänder på varje sten för att snoka fram en skandal hur gammal den en är, obetalda tv-licenser får dem nästan att pissa i byxorna men när det gäller kommunistspioner i de egna leden är det tyst, knäpptyst.

Anders Lindberg skriver en hel del om Stasi och SD men inget om Socialdemokraterna och deras samarbete med Stasi och alla de svenskar som finns i Stasi-arkiven och som regeringen skyddar.

***

TIDIGARE 2022-07-19 Åren går men det är fortfarande tyst om de 57 svenskar (fler enligt andra uppgifter) som spionerade för Stasi

KOMMUNISTER. Medan Sverigedemokraternas bakgrund analyseras i detalj ända tillbaka till 1930-talet trots att partiet bildades 1988 är andras bakgrund totalt fridlyst.

Den Öst-Tyska underrättelsetjänsten Stasi, officiellt Ministeriet för statssäkerhet, aktivt 1950-1990, med 91.000 anställda och cirka 620 000 inofficiella medarbetare hade det kommunistiska partiets uppdrag att spåra upp, bevaka och gripa personer med fientlig eller ­negativ inställning.

Precis som alla andra europeiska länder förde den svenska säkerhetspolisen, Säpo, dokumentation över den östtyska underrättelsetjänsten, ­Ministeriet för statssäkerhet, mer känd som Stasi.

Anledningen till detta är att Stasi hade en ­tämligen aktiv verksamhet också i Sverige, bland annat vad gällde spionage mot industri och ­teknologi, den politiska sfären, skolor och universitet samt givetvis militärt spionage.

Men Stasis kontakter kartlade och informerade också om östtyska flyktingar, vilka med livet som insats flytt från den kommunistiska diktaturen. Övervakningen skulle fortgå oavsett om man bodde i landet eller inte.

Tack vare det öppna Stasiarkivet i Tyskland har tämligen uppseendeväckande avslöjanden kunnat göras, där inte minst den tidigare prästen i Burträsk, tillika teologiprofessorn, Aleksander Radler sticker ut. Enligt Stasis egen dokumentation var han verksam i underrättelsetjänstens tjänst till och med 1989 – det år muren och diktaturen föll. En tråd som sedan Växjö stift föredömligt har gått vidare med och anordnat ett forskningssymposium om Östtysklands under­rättelsearbete i Svenska kyrkan.

– Pettersson har noterat att medan Tyskland öppnat sina arkiv så går utvecklingen i Sverige åt motsatt håll. Läs tidigare inlägg nedan och på länken HÄR.

Av någon anledning skyddas i Sverige personer som har varit verksamma och för egen vinnings skull har arbetat för en av det modernas Europas värsta regimer. Det är med andra ord svårt att se några förmildrande omständigheter som skulle göra att dessa personer skulle ha rätt att ta med sig sin hemlighet i graven.

Min personliga uppfattning är att dessa person skyddas för att de är eller har varit kollegor till dagens vänsteretablissemang. Socialdemokraterna, SVT, SR med flera.

Jag har skrivit om detta flera gånger men dagens journalisterna föredra att jaga Ingvar Kamprad för det han gjorde som 17-åring 1943 och drottning Silvia för det som hennes pappa eventuellt gjorde under 1930 och 1940-talen. Att tvätta sin egen skitiga byk är tydligen fullständigt ointressant för vår journalistkår.

TIDIGARE 2011-02-02. Svenska journalister i Stasi-arkiven

Stasi − Den östtyska säkerhetstjänsten är väl känd av de flesta. Den höll den östtyska befolkningen i ett järngrepp med hjälp av informatörer över hela DDR. Dessa informatörer beräknas ha varit c:a 100 000, de flesta inom landet och i Västtyskland men det fanns även många i Sverige.

Journalister är ett konstigt släkte, de jagar kungen, Kamprad, politiker och Sverigedemokrater med blåslampa, de vänder på varje sten för att snoka fram en skandal hur gammal den en är, obetalda tv-licenser får dem nästan att pissa i byxorna men när det gäller kommunistspioner i de egna leden är det tyst, knäpptyst.

Professor Birgitta Almgren har forskat i Stasi-arkiven och funnit svenska poliser, politiker och säkerhetspoliser finns bland de namnen.

– Men de viktigaste namnen är journalister, säger Birgitta Almgren.

I somras beslutade regeringsrätten att professor Birgitta Almgren skulle få ut Säpohandlingar om de svenskar som samarbetade med Stasi. Det blev dock ett tillstånd med förbehåll. Birgitta Almgren fick nämligen ett hot om fängelse över sig – eftersom det finns hot om straffpåföljd – om hon röjer namnen på dem som samarbetade med Stasi. Sedan i augusti förra året har hon nu forskat i det hemligstämplade materialet.

Finns det politiker bland dem som samarbetade med Stasi? – Det är många namn på en rad områden från alla sektorer i samhället säger Birgitta Almgren.

Finns det även poliser eller säkerhetspoliser? – Det finns sådana också, men man ska inte tro att Säpo är några duvungar, som Jan Guillou påstår. Och de viktigaste personerna för Stasi var inte politiker eller poliser. De viktigaste för dem var att värva unga idealister, där många blev journalister. Detta har även en högt uppsatt Stasi-chef bekräftat för mig.

Många var alltså journalister? – Ja, men jag kan inte namnge någon. Hoppas att jag inte har sagt för mycket nu.

När kommer du att släppa mer information? – Jag kommer med en rapport i vår, och sedan en bok till hösten.

Men inga namn alltså? – Nej, det får jag ju inte släppa. Då hotas jag av fängelse.

− Pettersson undrar om det inte är dags för -68 vänstern att jaga sina egna på samma sätt som de jagar andra för journalisterna är väl opartiska och korrekta?

Det kan vara bra att lägga på minnet när ni lyssnar på “opartiska” valanalyser…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Anders Lindberg om Stasi

 1. Även Krigsarkivet har fortfarande hemligstämplat material från WW2. Trots att Sverige inte var direkt indragen. De som var med har släppt sina arkiv för länge sedan. Det officiella
  Sverige säger att man är ett öppet samhälle. Det är inte sant.

 2. Pettersson omnämner professor Birgitta Almgren, som har forskat i Stasi-arkiven och skrivit boken “Inte bara spioner“, (utgiven 2011).

  En tidigare bok av Birgitta Almgren heter “Inte bara Stasi“, (utgiven 2009).
  Ur en recension: “Mycket värre än man trodde, tillsammans utgör denna samlade dokumentation och redovisning en skakande läsning“.
  Boken beskriver bl.a. hur den socialdemokratiske riksdagsmannen Stellan Arvidson med hustru, båda med centrala positioner inom skolväsendet, visade maximal förståelse för den östtyska kommunistiska regimen, spred en ljus bild av DDR i Sverige och gjorde det på ett häpnadsväckande sätt, – i kapitlet “DDR i svenska skolor och universitet“, kan man t.ex. läsa att svenska lärare skickades till DDR för att fortbildas.
  (recension av Bo G Hall, Kungl Krigsvetenskapsakademien):
  https://kkrva.se/wp-content/uploads/Artiklar/104/kkrvaht_4_2010_19.pdf

 3. Det som står i Tidö avtalet vänder sig till de som är rädda om Sverige .
  Som vill känna sig trygga och känna att deras skattepengar används rätt .
  Nu har sossarna provat sin anarkipolitik i drygt 40 år men känt resultat .
  Låt Anders och Lena Mellin sprattla emot ett tag till . Det tog Lena ett antal år att inse att inget fungerar . Och Anders är väl ytterligare lite trögare i kolan , men det kommer . Var så säker .
  Och nu när man måste vara feminist för att få vara med i facket , så börjar nog utförsbacken för det gänget också .
  Jag hörde att man måste lära sig några fraser på Arabiska och några meningar på Romani om man ville bli medlem i Socialdemokratiska Partiet .
  Men jag har inte fått det bekräftat ännu .

  15
 4. Återinför psyksjukhusen och lås in den dåren som uppmanar folk att begå brott. Det är redan ett brott att befinna sig illegalt i landet och jag ser inget motstridigt i att Du som tjänsteman i Sverige följer lagen redan idag.

  16
 5. Det är trist, tycker jag ..
  att man med stor sannolikhet
  inte kommer att vara vid liv
  – när dekapiteringarna börjar
  gå av stapeln på riktigt
  – på stadens torg o gator..

  Är övertygad om, att en o annan känd t.ex. murvel får möta sin skapare på så vis. ..
  Ihop med tidigare framgångsrika politiker. ..

  – Bara en gissning .. ))

  9
  1
 6. Vänstern använder STASIS metoder för att registrera människors åsikter. Med det registret stoppas människors frihet, anställningsmöjligheter, sociala relationer – det har pågått lääääänge!

  16
 7. Den blandningen mellan Stasi ( kommunism ) och SD ( partiet, som vänstern kallar högerextrema eller nazister ) har jag aldrig hört förr. Han ser inte att syftet är det motsatta, dvs. risker mot civilsamhället och demokratin medan stasi ville rädda sin kommunistdiktatur. Jag tror Anders Lindberg kanske ska bli lärare i Järva, skyddsväst ingår och fet lön. Eller bli jobbförmedlare i Göteborg. Undrar hur ivrigt han skulle servera sina kriminella klienter eller elever de “rätta åsikterna”.

  11
  1
 8. Man bör nog se situationen från andra sidan !! Man kan konstatera att man har jutningar och mord dagligen i Sverige ? Och det är ju inte politiska mord ? Utan krimminälagäng som strider om maknadsandelar av narkotika affärer där man med mord och våldtäkter använder något som allas för vålds kapital? ???
  Vissa jihadister har stulit states vålds monopol för att kunna bedriva högkriminälla verksamheter . I samhället nät ordningsmakten polisen fullständigt kapitulerat . Och börjat med det väldigt intressanta arbetet med att driva hetsjakt på sexköpare so då tillhandahålls av poliser journalister .
  Man kan anta att orsaken till att fortkörare inte längre är lämpligt byte är att jihadister kör bil då gärna BMW?
  Fakta är ju gör man sig av med muslimer vore problemet löst?!!

  21
  1
 9. Rent principiellt tycker jag faktiskt inte det är vårdens eller skolans jobb att hjälpa till med immigrationsrelaterad myndighetsutövning. Det är så typiskt Sverige att dumpa konsekvenserna av allvarliga brister på andra än de som egentligen har ansvaret.

  Det grundläggande felen begås av polisen och immigrationsmyndigheterna, främst migrationsverket. Men även de som ansvarar för gränsbevakning. Sköttes arbetet sprang det inte runt tiotusentals illegala immigranter.

  Jag tycker de själva skall ta tag i detta med reva-insatser, folkräkning m.m, Dumpningen på vården och skolan beror på att de inte vill vara tydliga av rädsla för pk-drev.

  22
 10. Kopierat från Nyhetsbanken !!!
  ””Hur vet du att något är sant”?
  När Facebook blockerar det, Twitter tar bort det, när Google döljer det, YouTube förbjuder det, media censurerar det och regeringen förnekar det.
  Livets sanning
  Bankirerna ser till att vi alla förblir skuldsatta, läkemedelstillverkarna ser till att vi förblir sjuka, vapentillverkarna ser till att vi alltid krigar och media ser till att vi inte får veta sanningen. Regeringen ser till att allt görs lagligt. När du förstår detta så kommer du att förstå allt.”””
  Häpp.

  33
 11. Unge herr Lindberg som säkerligen skolkade från en stor del av skolans lektioner för att istället springa på SSU-klubben skall tala/skriva med lite mindre bokstäver om den östtyska säkerhetstjänsten STASI.

  Den var på ett helt och betydligt större sätt infiltrerad i samhället och hade betydligt tuffare men subtila metoder.
  Många från Stasi fick, efter DDR:s sammanbrott hösten 1989 bra tjänster hos andra länders säkerhetstjänster.

  En del tog “Rattenlilie Nord” dvs färjan från Sassnitz till Trelleborg för förbindelserna mellan Sverige och DDR hade alltid varit mycket goda!

  44
  1

Kommentera