Lägsta gaspriserna på ett halvår

ENERGIPOLITIK. Vid jul var priserna på naturgas, eller fossilgas, de lägsta på ett halvår på den nederländska börsen TTF. Priset låg på 83 euro per megawattimme. Det kan jämföras med när priset var som högst, i augusti. Då låg det på 350 euro per megawattimme.

Trenden verkar, enligt sajten Trading Economics, hålla i sig en bit in i januari.

Skälen till nedgången är välfyllda gaslager i Europa, milt väder, mycket vindkraft och prognoser om högre temperaturer än normalt någon eller några veckor framöver.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Lägsta gaspriserna på ett halvår

  1. Vad är det för dumheter att mäta gas i kilowattimmar det är inte rimligt kilo att är ett mått på elektrisk energi spänning gånger ström!
    Gas mäts i kubik fot ! Gas Energi innehåll kan varigera till vansinne ? Det är ju ett flertal olika kol vätten med olika energi mängder? Det låter som ett bedrägeri ett bra sätt att blåsa miljömuppar är ju då att till sätta co2 till naturgas och påstå det är normänen som får betalt att för att trycka ner co2 i gasfälten så kan man sälja den en gång till till dom mentalt svaga miljömuppar!!

Kommentera