Kungen i sitt jultal: ”Står som land inför utmaningar”

INRIKES. Kung Carl XVI Gustaf talade bland annat om de försämrade ekonomiska utsikterna i sitt årliga jultal på söndagen. – Vi står som land inför betydande utmaningar. Detta kommer att påverka många, framför allt de med små marginaler, säger han.

Inledningsvis lyfte han kriget i Ukraina. – Mellan Sverige och Ukraina är det bara 100 mil fågelvägen. Även där firar man jul. Men för många som bor där är det mörkt, kallt och svårt.

H.M. Konungen Carl XVI Gustaf. Foto Sara Friberg/Kungliga hovstaten

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Kungen i sitt jultal: ”Står som land inför utmaningar”

 1. Ja han var ju ovanlig flat mot den regering som ställt till eländet ?? Han nämnde inte med ett ord om energi bristen eller sjutningar ! Det är ju synnerligen underligt han kritiserade löven och regeringen för det misslyckades med cov 19.
  Det är ju väldigt konstigt att hans majestät avstår från den den största fabäs regeringen regeringen åstadkommit nämligen avstängningen av energiförsörjning ..
  Och till det här ju också en alvarliga situation med sjutningar som sker dagligen ett skulle nog behövas en kraftigare markering från konungens sida

  11
 2. Vår Kung framhöll i sitt tal det Svenska.Det som generationer före oss byggt upp.Det som binder oss samman som folk kulturellt och våra speciella traditioner.Vi har haft (har )? “kluriga” uppfinnare som har kommit på sådant som blivit världsberömt och varit till stor nytta.Sedan har vi dom som säger att Sverige aldrig haft någon egen speciell kultur.Syftet med det är väl att härska genom att söndra oss som folk på alla vis.Men,dom kommer aldrig att lyckas för vi vet vad vi är och vi vet vad vi har varit och det kan ingen ta ifrån oss.Tack Kung Carl Gustaf för att du framhöll med stolthet vårt kulturella och nationella arv i ditt årliga Jultal….

  31
  2
  • Tänkte som du när jag hörde talet. Det var fokus på Sverige och det svenska och vad som binder oss samman, skönt att vi har monarkin kvar med alla snurriga politiker, polischefer m fl som bara bryr sig om sig själva och sina löner.

   14
   1

Kommentera