Jorden har gått under förr

HISTORIA. Ragnarök refererar inom nordisk mytologi till en serie händelser, inklusive en avgörande strid, som förutspås leda till jordens undergång. Apokalyps avses idag ofta en uppenbarelse som handlar om den yttersta tiden med jordens och mänsklighetens undergång.

Ragnarök är i nordisk mytologi en avgörande strid och jordens undergång. Det beskrivs som en serie händelser i en avlägsen framtid. Någon direkt orsak nämns inte heller i de gamla källorna. Först kommer fimbulvintern i tre år, och därefter krig som följd av missväxt och svält. Broder slåss mot broder om det lilla som finns kvar. Samhället rasar samman.

I juni 2020 listar engelskspråkiga Wikipedia inte mindre än 174 datum eller årtal av profetior att världen skulle gå under som alla har passerats. Den listan är säkerligen inte komplett.

Några exempel: Inom Jehovas vittnen har man återkommande förutspått apokalypsen. Med början 1966 spred till exempel centrala organ för Jehovas Vittnen idén att jorden skulle gå under 1975. Det förklarades med att det markerade 6000 år sedan Adams födelse, som tydligen inträffade år 4026 f.Kr.

En väldigt uppmärksammad idé var att Maya-civilisationen skulle ha förutsett jordens undergång. Den slutsatsen drog somliga av att deras väldigt avancerade kalender “bara” sträckte sig fram till den 21 december 2012.

Ett speciellt “hedersomnämnande” som flitig undergångsprofet får väl ges till Harold Camping, amerikansk evangelist och radiopersonlighet. Han förutsåg till att börja med att jorden skulle gå under 6 september 1994. När det inte inträffade flyttade han fram datumet, först till 29 september, sen till 2 oktober samt sedan igen till 31 mars följande år. Dessa upprepade misstag dämpade hans entusiasm och det dröjde till 2011 innan åter han tog sig an uppgiften. Den 21 maj det året skulle det så kallade “uppryckandet” inledas, med gigantiska jordbävningar och med att ungefär 3% av mänskligheten skulle lyftas upp till himmelen. Resten av världen skulle gå under 21 oktober år 2011.

Idag har vi klimatsekten som påstår att människan orsakar förändringar i klimatet som kommer att orsaka missväxt, hungersnöd, översvämningar och andra farsoter. Dagens domedagsprofeter inte det minsta unika mer än på en punkt. Tidigare grundade sig undergångsprofeternas visioner på heliga skrifter och gudar. Idag påstår profeterna att de grundar sina påståenden på vetenskapen fast de så kallade vetenskapliga rapporterna från IPCC, FN:s klimatpanel trots att detta är politiska slutsatser.

Framtiden kommer att visa för den som lever om de gröna khmererna kommer att bli en i raden av felaktiga profetior.

-Pettersson har läst att vi fem gånger varit nära då jorden drabbats av massutdöende, då en stor del av allt liv utplånats på kort tid på grund av istider, meteoritnedslag och massiva vulkanutbrott. Återhämtningen tar mycket lång tid och naturen blir aldrig densamma igen. Det enda jag är säker på är att det kommer ett sjätte massutdöende, men det kommer inte att bero på för mycket koldioxid i atmosfären men kanske Putin drar igång ett kärnvapenkrig…

Elsa Widding och Jessica Stegrud, båda riksdagsledamöter för Sverigedemokraterna diskuterar energipolitiken med mera…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Jorden har gått under förr

 1. Inte ens ett kärnvapenkrig idag skulle dra igång någon massdöd. Det krävs en bomb på 4 eller 5 megaton för att kunna dra upp tillräckligt med damm och aska i stratosfären. Några sådana finns inte längre och definitivt inte några mängder som teoretiskt sett skulle påverka temperaturen på jorden om de smälldes av. Kraftiga vulkanutbrott är då en större risk för oss.

  Ett kärnvapenkrig skulle vara dåligt för de som drabbas av explosionen men att dö i en kärnvapenexplosion kontra termobarisk bomb eller något annat otrevligt är egalt. Du är lika död oavsett. Men det skulle inte påverka jorden som sådan. Strålningsnivåer skulle bli förhöjda men så länge inte kärnkraftverk sprängs kommer det inte bli speciellt mycket utfall av strålningsämnen eftersom kärnvapen normalt detoneras ett par hundra meter upp i luften för bästa effekt och explosionen på det stora hela förintar materialet så utöver den omedelbara bestrålningen är den ren. En annan sak om kärnvapnet detoneras på eller vid marken, då kommer bestrålade partiklar spridas men de är främst farliga om man får dem i sig då de starkast radioaktiva ämnen blir ofarliga relativt snabbt förutom om de kommer in i kroppen. Så sluta äta grus är ett bra råd.

 2. Efter Ragnarök så steg jorden upp igen. Åkrarna grodde osådda. Två människor hade lyckats gömma sig undan förstörelsen och blev förfäder till de som skulle befolka den nya ”rentvättade” jorden. Så Ragnarök var bara slutet på en epok och början på en ny.

 3. Arter dör ut kontinuerligt och nya kommer i stället. Människan med sina 400.000 år på jorden är bara en parentes i sammanhanget. När vi har dött ut så säger evolutionen “shit happens” och går vidare med något nytt.

  15
  1
 4. Jag är absolut ingen forskare. Förmodligen inte mer påläst än någon annan. Men vad jag vet så har jorden existerat i mer än 4 miljarder år. Det har hänt saker genom dessa år. Kommer göra det igen o åter igen. Men inte ens det begriper dessa miljö muppar. Ska något dö ut först, få vi hoppas det blir den arten.

  18
 5. Ja jorden har gått under förr , och kommer säkert göra det igen . Men inte nu på många år . Nu har många miljöaktivister som t.ex Per Bolund gått från ljugande aktivist till forskningsförnekare . Vad hans parhäst tagit vägen vetefan. Men hon var rejält faktaresistent tidigt , så hennes frånvaro från strålkastarljuset var väntad .
  Så vi får ta tillfället i akt och tacka de två språkrören för att de genom sin idiotpolitik baxat miljöpartiet till en plats där de hör hemma .
  Där de flesta sekter hamnar förr eller senare .
  På den politiska bakgården .
  Tack , Tack

  48

Kommentera