Elpriset faller, blir det lägsta på en månad i hela landet

ENERGIPRISER. Dagspriset på el på måndag faller i samtliga fyra elområden i landet, ned till den lägsta nivån på drygt en månad, enligt prissättningen på elbörsen Nord Pool. I elområde 4 – längst söderut – faller priset till 40 öre per kilowattimme. Det kan jämföras med juldagspriset på 1:08 kronor och drygt 2 kronor per kilowattimme en vecka tidigare.

I de övriga tre elområdena sjunker dagspriset på måndagen ännu lägre, till 39 öre per kilowattimme.

För att hitta ett lägre dagspriser på el får man gå tillbaka till den 16 november. Ovanpå börspriset på el tillkommer för konsumenten även elbolagens påslag, elskatt, moms och nätavgift.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Elpriset faller, blir det lägsta på en månad i hela landet

 1. Jaha, idag kostar elen 40 öre/kwh. Det priset kan vi ha varje dag året om ifall vi får igång mer kärnkraft och kopplar bort oss från Europa. Vi har haft det så tidigare och kan ha det igen. Det måste bli slut på lekstugan om elen. Byt ut hela styrelsen i Vattenfall och kör igång snarast. Det gäller vår framtid nu

 2. Meningslöst. Det går inte binda elen till dessa priser. De flesta antar jag har månadsavgift, då kommer ändå priset att landa på minst 5 kr kilowatten i södra Sverige med alla skatter och avgifter.

 3. Nu Svenska folk får vi leva med vad SOCIALDEMOKRATERNA med stöd av MP samt Centern skapat under sina 8 år vid köttgrytorna. Nedstängning av kärnkraften och vansinnes uppbyggnad av vindsnurror som står still i vecka efter vecka. Folket går nu på knäna av kostnader som ingen har kunnat ana innan dessa politikers dårskap av okunnighet fick sitt genomslag. Sluta och lita och tro på vad Sossar,MP samt Centern säger och gör.

 4. Elkraft är inte dyrare att producera för att det är kallt. Utom i solceller. Det är de flesta producenter som får ohemult betalt för ett idiotiskt betalsystem. Ett betalsystem som Sverige givetvis försvarar. Jag är misstänksam och tror att systemet går att manipulera. Du kommer med ett sent högt bud och plötsligt gäller det för alla. Kan man manipulera så finns det alltid någon/några som tar chansen.

  21
  1
 5. Det är väl inget att skryta med. Snart är det upp i topp igen. Trots att producentpriset i Sverige på vatten- och kärnkraft är på 20 – 50 öre. Vad säger KO?

  20
  7
  • Det är bara dumheter el priset följer ju naturligtvis ut temperaturen.! När det blir kallt så stiger priset!?
   Och det gör ju då att produkter till vekade med el blir dyrare beroende på ytter temperaturen det innebär ju att priset på en limpa är då dubbelt så dyrt . Och efter som ingen köper något som stiger hundra prosent . Och det gäller allt som alla som använder el i produktionen springer i väg till a kassan och vill ha betalt? Och där finns ju inget att hämta a kassan är beroende av att varor och tjänster är säljbara!.
   Och det är något fackföreningar och sossare tyderligen glömt?

Kommentera