Tesla stoppar produktionen i Kina

UTRIKES. Tesla pausar all tillverkning vid sin fabrik i Shanghai, enligt uppgifter till Reuters.

Tesla Model 3 tillverkade i Shanghai, Kina för export till Europa.

Morgonskiftet på lördagen ska ha ställts in och medarbetarna informerats om att de kan gå på ledighet tidigare än tänkt, enligt både källor och ett internt meddelande nyhetsbyrån har tagit del av.

Planen ska egentligen ha varit att stoppa det mesta av produktionen under årets sista vecka, men åtgärden uppges nu ha tidigarelagts.

Reuters rapporterade tidigare i december att Tesla planerade en paus i produktionen av Model Y 25 december–1 januari i fabriken.

Produktionsstoppet kommer efter det rekordstora utbrottet av covid-19 i spåren av att Kina lättat på nolltoleranspolitiken. Redan i veckan som gick ska produktionen ha drabbats av många sjukdomsfall på grund av virusvågen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Tesla stoppar produktionen i Kina

 1. Tesla borde stoppa al produktion av brandbomber på hjul!
  Särskilt dom som exporteras till Sverige och det särskilt sen Miljöpartiet med sossarna stängde av energiförsörjning till landet lagom till vintern. Det är inte hållbart att värma husen med brukade teslor !

 2. Alla borde stoppa all produktion i Kina.

  Alla borde sluta köpa alla varor som är producerade i Kina.

  Varje krona som skickas till Kina kommer snart tillbaka som en bomb…

  31
  5

Kommentera