Minst tio döda vid rysk beskjutning av Cherson

UKRAINA. Dödssiffran stiger efter morgonens ryska terrorbombningen mot de centrala delarna av staden Cherson.

Rysk beskjutning av centrala Cherson på julafton

Enligt Chersons guvernör rör det sig om minst tio dödsfall och 58 skadade, varav 18 med allvarliga skador.
President Volodomyr Zelenskyj kallar angreppet för ett ryskt ”terrordåd”. I ett Twitterinlägg skriver han att Ryssland ägnar sig åt att ”döda för att skrämmas och för nöjets skull.” Ryssland skyller på Ukrainsk militär, skriver Reuters.

Under lördagen har flyglarmet hörts i 13 regioner i Ukraina, bland annat i Kiev, Luhansk, Charkiv och Donetsk, enligt The Kyiv Independent.

-Pettersson noterar att Ryssland skyller på Ukraina som de gjort sedan november 2013. Tyvärr tror en och annan svagbegåvad på Putins propaganda.

Allt fler i Ukraina flyttar julfirandet till det europeiska 25:e december istället för det ortodoxa sjunde januari, vilket är ett tydligt ställningstagande om att man vill tillhöra den europeiska sfären istället för den ryska.

Den ukrainska ortodoxa kyrkan har flyttat julfirandet till den 25:e december i år. En del församlingar firar även den 7:e januari.

Den ukrainska ortodoxa kyrkan har ju också brutit med den ryska.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Minst tio döda vid rysk beskjutning av Cherson

 1. Puttes terrorister skiter i Genèvekonventionen som vanligt. Intressant nog kan dock Putte åtalas för terrorbrott och mord i Ryssland eftersom han terrorbombar och mördar ryska medborgare på ryskt territorium.

  10
  1
 2. Ja det börjar bli tid för ukriana att åtgärda Plutos tjänster lit mera som jihad stuket öga för öga . Nä sägs om lita bomber i Kreml ? Det kan vara intressant att veta om lök kupolena är skkot säkra! Det vore ju för jävligt om någon sjuter sönder pputtes gift skåp? Vad skall man då marinera honnom i ?? Någon reaktor i Tjernobyl kanske han har ju en viss kärlek till ukriana !!

  15
  3
 3. Jag tyckte att Ukraina gjorde ett korkat beslut 1996 genom att skrota sina kärnvapen och det tycker jag fortfarande.
  Är man granne med en opålitlig diktatur, har man inte råd att vara naiv.
  Med kärnvapen i arsenalen skulle Rysspacket aldrig vågat angripa Ukraina 2014 och nu.

  28
  11
 4. Hur är förbrytaren Putins hjärna funtad? Meningslös och vansinnig förstörelse av Ukraina. Terrorbombning, folkmord, deporteringar, våldtäkter, tortyr, ingen respekt för människoliv och mer en 100 tusen ryska soldater har stupat. Allt detta på 300 dagar, till vad nytta för människor? Vad gör FN? Modi (Indien) läxade upp Putin nyligen och framhöll att krig inte hör hemma i vår tid.

  38
  26
 5. Förfärligt. Undrar om någon av bloggens fascistsvin kan rättfärdiga detta? Någon som vågar träda fram? Bryr mig inte om era tummar, men vill gärna att ni kommenterar Putins svineri på julafton. Nöjesmördare och kriminell terrorist tänker jag. Om inte fascistsvansen svarar här anser jag att ni håller med mig, oavsett tummar, någon krake som vågar träda fram?

  44
  30

Kommentera