Muslimska invandrare står för 70 % av familjevåldet

VÅLDSVÅGEN. Så här års brukar media fyllas med reportage om våld och bråk i hemmen beroende på att en del inte kan sköta nubben. I år är inget undantag. I polisregion Mitt har runt 7.000 brott i parrelationer anmälts i år. Den 22–26 december genomför därför polisen den förebyggande insatsen Julefrid, rapporterar Dagens Nyheter.Problemet är att familjevåld är så utbrett och det vill vi förhindra och vi har sett att det ökar i samband med storhelger, säger operationsledaren Jonas Svedberg.

Insatsen går ut på att knacka dörr i bostadsområden och informera om att man ska höra av sig till polisen vid misstanke om våld i hemmet, och anmäla om man själv är utsatt. Polisen ökar också närvaron vid adresser där kontaktförbud är utfärdat.

Enligt Svedberg har insatsen tidigare utförts under storhelger, och responsen från allmänheten har varit positiv.

Det är sorgligt att ett land som brukar beskrivas som världens mest jämställda fortfarande har så mycket våld mot kvinnor så att det är ett sånt stort behöv av stöd. Samtidigt är det bra att vi kommit så långt i vårt jämställdhetsarbete så att det trots allt finns hjälp att få, säger Åsa Witkowski, verksamhetschef på Kvinnofridslinjen.

-Pettersson undrar om svenska män som verkar bli mesigare och mesigare har blivit våldsammare heller om det ligger något annat bakom som PK inte tar upp och därmed inte kommer åt problemet.

En artikel som den nedan från Norge lär vi aldrig få läsa i PK-media, där säger en polis att julvåldet är en myt. 

nettavisen_familjevald

Familjevåldssamordnare Stein Erik Olsen säger att familjer med olika etnisk bakgrund dominerar våldsstatistiken i hemmiljö.

Tidningen Nettavisen skulle skriva en artikel om julefrid, julbord, julöl, julbrännvin och julbråk i norska hem.  Teorin var att det var mer våld i hemmen under julen när man har mer fritid och det förtärs mer alkohol. I Oslo stämmer inte detta.  Stein Erik Olsen i Oslo säger att julvåldet är en myt på samma sätt som att det begås fler inbrott på semestern.

– 70 procent av fallen med våld inom familjen rör familjer med icke norsk bakgrund. Det är kulturer som använder lite alkohol och inte firar jul säger  Stein Erik Olsen till Nettavisen. Olsen säger att en av utmaningarna med andra kulturer är att de har sina egna lagar och en annan för kvinnor än vad som är accepterat i det norska samhället.

-Pettersson säger att tur vi inte har sådana kulturer i Sverige – här beror allt våld fortfarande på brännvinet och socioekonomiska faktorer enligt myndigheter och media…

Läs mer på Nettavisen

Norska media verkar ha en annan inställning till eller än annan sanning än svenska medier. De har bland annat skrivit att 100 procent av överfallsvåldtäkterna i Oslo begås av icke-västliga invandrare.

Oslopolisen lade år 2011 fram statistik över samtliga överfallsvåldtäkter de senaste fem åren. Samtliga gärningsmän (100 %) av gärningsmännen var av icke västligt ursprung och samtliga offer är etniska norskor.

Även vid andra våldtäkter, de som begås i hem och andra lokaler är invandrare kraftigt överrepresenterade.

Enligt Oslopolisen är etnicitet en stor faktor i de anmälda våldtäkterna. Den typiska gärningsmannen är invandrare och är i 20-årsåldern. Det typiska offret däremot är en norsk kvinna i samma ålder. 65 procent av alla de utpekade gärningsmännen har icke-norsk bakgrund. Några av dem är andra generationens invandrare och är födda och uppväxta i Norge medan andra är utländska medborgare. 70 procent av offren är norska och de allra flesta kvinnor.

20 procent av de förmodade gärningsmännen har afrikansk bakgrund och utgör den största etniska gruppen utöver norrmän, följt av Mellanöstern (15 procent) och Asien (14,5 procent). Med Asien menas inte fjärran östern utan länder som Pakistan och Afghanistan.

− Tur att vi inte har sådana invandrare säger Pettersson för då skulle vår PK-pressen få jobba arslet av sig.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Muslimska invandrare står för 70 % av familjevåldet

  1. Länken till Nettavisen går till en helt irrelevant artikel, inte i närheten av vad som refereras i inlägget. Kanske är norska medier inte alls så PK-fria?

  2. Inte ens på vikingatiden var det O.K. att slå sin hustru. Det står i de gamla böckerna från Island som jag har i tre band, men det finns fler böcker. En kvinna kunde till exempel skilja sig från sin make, om han inte dög i sängen, eller om han var elak emot henne.

    17
  3. Ja det finns en tydlig anledning till att välfärden på flera områden i Sverige saknar resurser. Dels den muslimska överrepresentationen för våld och dels att myndigheterna motarbetar varandra för att ge bedragare högsta rättssäkerhet på bekostnad av laglydiga.

    29

Kommentera