Medvedev på besök i Kina

UTRIKES. Den tidigare ryske presidenten Dmitrij Medvedev och Vladimir Putins radarpartner har överraskat med ett besök i Kina och samtal med Kinas president Xi Jinping, skriver Reuters. Parterna ska bland annat ha diskuterat kriget i Ukraina. – Samtalen var nyttiga, säger Medvedev i ett uttalande.

Samtidigt sa Xi under samtalen att han hoppas att alla parter i konflikten kommer att visa återhållsamhet och lösa alla säkerhetsproblem med politiska medel, skriver Sky News.

Kina är Rysslands viktigaste allierade och landets stöd anses vara avgörande för president Vladimir Putin.

-Pettersson säger att Kina är ett tveksamt stöd till Ryssland. Kina lägger ned sin röst vid omröstningar i FN, Kina säljer inte vapen till Ryssland, Kina köper gas och olja av Ryssland när priset gynnar Kina. Jag tror att Kina framförallt vill ha stabilitet och det står inte Putin, Lavrov och Medvedev för.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Medvedev på besök i Kina

 1. Pettersson säger “att Kina framförallt vill ha stabilitet och det står inte Putin, Lavrov och Medvedev för”

  Granne säjer att Xi var i Saudi Arabia alldeles nyss och sade där att i fortsättningen Kina kommer att köpa olja med deras Yuan – inte med USAs petrodollar.

  “From now on, Xi said, China will use the yuan for oil trade, through the Shanghai Petroleum and National Gas Exchange, and invited the Persian Gulf monarchies to get on board.”.

  Kina sitter inte numera stilla i båten utan det finns nu en pågående världsomfattande revolt mot västvärldens dominans. Och det var ni krigshetsarna som till slut förde ryssarna till kinesernas ekonomiska läger. Gud Jul och trevlig Great Reset till alla krigshetsarna.

  https://thecradle.co/Article/Columns/19565

  3
  10
 2. Putin är i Belarus och Medvedev i Kina. Ryssland har nästan ingen krigsmateriel kvar så nu är det bråttom att få mer, men XI är ingen dumskalle varför skulle XI följa med det sjunkande skeppet? Även Luka är nog så smart så han låter bli att hjälpa Ryssland.

  17
  4
  • Det skulle vara bättre om Xi och Luka träffades. De måste komma överens om fördelningen av Ryssland!

   13
   4

Kommentera