Även norra Sverige får elstöd

ENERGIPOLITIK. Enligt Sverigedemokraternas ekonomiskpolitiska talesperson Oscar Sjöstedt kommer även norra Sverige att få ta del av ett kommande elprisstöd. Till Expressen säger Sjöstedt att ett besked om när pengarna betalas ut kommer att komma i ”relativ närtid”.

Enligt Sjöstedt kommer stödet efter påtryckningar från just SD. 

Vi har haft väldigt mycket samtal och diskussioner med regeringen och det kommer att komma på plats, säger han.

Energiminister Ebba Busch (KD) har under onsdagen inte velat ge något besked om det blir stöd även till norra Sverige.

-Pettersson säger att det håller inte att först ta höga priser, avgifter och skatter av kunderna för att sedan betala tillbaka en del. Priserna måste ner…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Även norra Sverige får elstöd

 1. Ja samerna har ju sin inställning. Älvarna är ju norrländska så vi stänger bara av strömmen..??? Det var väl tråkigt att sen vi gick med i eu så ägs vattenfall av EU och pris sättning sker på EU villkor detta trots att energi inte kan transportera för långt för förlusterna ökas !

  Det enda rimliga är ju att Sverige får ur eu och skär en slogans med England. Så man slipper dessa tyska krigsförbrytare och snigel ätare till vinfyllo

 2. Antag att vii har två bryggerier. De gör en öl till dig och en öl till mig.
  Men vi stänger ett bryggeri (kärnkraften) Då har vi bara en öl.
  Hur många procent stöd behöver vi för att vi båda ska få var sin öl ?

 3. Varför göra allt så komplicerat. Vi har olika momssatser på olika produkter. Matmomsen är inte 24% t.ex. Minska momsen på el så har regeringen gjort en snabb åtgärd som inte behöver utreddas.

  11
 4. Ja sänk, helt enkelt, skatterna på el och bränsle. Enkel och snabb åtgärd, som kräver noll i administration. Hejdar även inflationen… Häpp !

  21
  • Sänk momsen enl vad Finland gjort. Enkel åtgärd som är lika för alla och samtidigt häver inflationen. Hur svårt kan det vara!

   11

Kommentera