Säpo-anställd utreds för brott

BROTTSLIGHET. En Säpo-anställd med kopplingar till en högt uppsatt politiker anmäldes i höstas för dataintrång i Säpos system, skriver Aftonbladet.

Det misstänkta brottet begicks i april 2018, men anmälan lämnades in till polisen den 5 oktober i år. Att en anmälan om dataintrång görs av Säpo är ovanligt, säger chefsåklagaren Nicklas Englund.

Merparten av våra ärenden rörande dataintrång kommer från Polismyndigheten, säger han.

Inom kort väntas beslut om åtal.

-Pettersson antar att “kopplingar till en högt uppsatt politiker” betyder att det inte är en Sverigedemokrat, hade det varit det hade Aftonbladet skrivit namn och satt ut bild…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Säpo-anställd utreds för brott

 1. Kopplingen måste vara stark när man förhalar intill preskription. Månne det är oppositionspolitiker det, civiliserat vid en dator, slagits på?
  Samt en ryggenfri-anmälan p.g.a. valutgången?
  Jag önskar att jag kunde lita på svenskt rättsväsende och svenska myndigheter.

 2. En anställd med Partibok som bistått Partiet med sekretessbelagd information. Det kan omöjligen vara olagligt.

  10
 3. Ja man har ju dessa iranska jihadister nu mera befordrade till spioner . Dom jobbade ju på Säpo? Om det nu inte är denna vin låda med GW tryne på som räknas som en muta?
  Med tanke på hur GW ser ut kan det vara lämpligt att anklaga honnom för en massa skit !! Han kan snart inte försvara dig man kör en Geijer affär två där sossarna ljuger som hästar travar

  9
  1
 4. SÄPO-chefen är en Storhilda precis som JK, Anne Ramberg m.fl kvinnor på höga poster inom rättsväsendet.

  19
  • Det eventuella förtroende man haft för Säpo och polisen är nu borta. Här behövs rejäla utrensningar i ledningen hos båda myndigheterna

   33
   1

Kommentera