Fyra invandrare åtalas för mord

BROTTSLIGHET. Fyra personer åtalas för mord och mordförsök i början av april, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Både mordet och mordförsöket inträffade den 2 april. Två män i 40-årsåldern hittades skadade utomhus efter ett bråk i bostadsområdet Koppargården i Landskrona och den ene avled senare. Samtliga misstänka nekar till brott. De har suttit häktade sedan i somras.

Ytterligare en person är misstänkt för delaktighet i brotten och den personen är fortfarande häktad i sin utevaro och efterlyst.

Målnummer i Lunds tingsrätt: B 1804-22, de tilltalade är:

 • Nikolas Horvath, född 2001, medborgare i Slovakien, företräds av advokat Maria Lekholm
 • Irvin Basic, född 2001, företräds av advokat Gabriel Barsoum.
 • Valentino Daniel, född 1994, medborgare i Slovakien. Företräds av advokat Sven-Eric Ohlsson.
 • Ribin Khiro Haji Haji, född 2001, företräds av advokat Torsten Andersson.

  Kort ur åtalet: Valentino Daniel, Irvin Basic, Nikolas Horvath och Ribin Haji har tillsammans och i samförstånd, eventuellt med annan persons medverkan, uppsåtligen dödat målsäganden Kamal Hammoush genom att utöva våld mot denne. Våldet har bestått i flera hugg med kniv och/eller knivliknande föremål samt att de tilltalade dragit och slitit i målsäganden och tilldelat honom sparkar samt slag på kroppen med händer eller annat tillhygge. Av våldet har målsäganden orsakats stickskador, hudavskrapningar och blåmärken. Av knivhugg i ländryggen har målsäganden orsakats sådan skada att han avlidit.

  De tilltalade har tillsammans och i samförstånd gått till gemensamt angrepp mot målsäganden och målsäganden under punkt 2. De har därvid varit utrustade med knivar och eventuellt annat tillhygge. De tilltalade har därefter gemensamt lämnat platsen. Var och en av de tilltalade har medverkat i och främjat gärningen genom att gå till gemensamt angrepp med de andra och utöva våld mot målsäganden och/eller målsäganden under punkt 2. Var och en av de tilltalade har genom sitt agerande och sin närvaro stärkt övriga tilltalade i deras uppsåt samt bidragit till gärningens fullbordan.

  ***

  Stöd bloggen

  Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

  Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

  Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

  IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

  5 thoughts on “Fyra invandrare åtalas för mord

  1. Snart ute i det fria. Rättshaveriet står på förövarnas sida.

   Utvisning kan vi glömma! Detta är det nya Sverige trots löfte om paradigmskifte

   Makt korrumperar och det gäller också (SD)

   19
   3
   • Men låt dem åtminstone få ett år på sig, det går ju inte att reparera åtta års förfall
    på 2 månader, även om Magdalena tycker det!

    2
    5
    • Tony
     Och jag har kommit på att spara el är inte så svårt som jag trodde, jag beräknar att göra av med mindre än hälften, att jämföra med december 2021.

     1
     4

  Kommentera