Våld och vanor

BROTTSLIGHET. Sverige har 6X fler dödsskjutningar än de övriga nordiska länderna tillsammans. Samtidigt konstaterar polisen att “det samhälle vi har lagar för, det finns inte längre.”

Dödsskjutningarna i Sverige fortsätter att skena, och är nu sex gånger fler än i de övriga nordiska länderna — sammantaget. Hur påverkas det svenska folket av denna extrema kriminalitetsutveckling? Vilka åtgärder tas för att hantera situationen — och vad händer med ett samhälle som anpassar sig till våldet — i högre grad än bekämpar det?

Dessa frågor tar Henrik Jönsson upp i veckans videokrönika om VÅLD och VANOR.

Läs också: GP ledare: Konsten av såga av sin egen klimatpolitiska gren

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Våld och vanor

 1. Att Göteborg är en stad i förfall står helt klart.
  Den korrupta politiken gör att ingen kan ta itu med problemet med den rasistiska polisen som tillåts hota hela Sverige med muslimska åtgärder om vi inte bugar och slickar .
  Malmö är förlorat , Göteborg är en bra bit på väg .
  Och från den tidigare justitieministern hör vi bara att han är stolt och nöjd med vad han uträttat .

  19
  1
 2. Hmmm…
  Alla som tror att dödsskjutningarna skulle varit oförändrad även om man vägrat ge uppehållstillstånd till asylsökande 25-åriga 14¨åringar kan räcka upp en hand.

  15
  1
 3. Hmmm…
  Alla som tror att brottsligheten och dödsskjutningarna varit lika omfattande även om vi de senaste 20 åren vägrat släppa in och ge asyl till 25-åriga 14-åringar kan räcka upp en hand.

  5
  1

Kommentera