Ryssland planerar ny offensiv efter nyår

UKRAINA. Försvarsminister Oleksіj Reznіkov i Ukraina varnar för att Ryssland förbereder en ny bred offensiv som sannolikt kommer att sjösättas i början av nästa år. I en intervju med The Guardian säger Reznіkov att Ryssland fortfarande har hälften av de omkring 300.000 mobiliserade invånarna kvar att sätta in i kriget.

Vladimir Putins köttkvarn

Men medan den första hälften fick ”minimal träning” har de resterande förberetts noggrant, enligt Reznіkov.

De inledde sin träning på olika baser. Det tar minst tre månader att få dem redo. Det innebär att de sannolikt försöker inleda nästa fas av offensiven i februari. Det är deras plan, säger Reznikov.

Flera ukrainska militärledare samt president Zelenskyj har gått ut med liknande varningar. Reznikov tror också att Ryssland kommer att utvidga sin mobilisering ytterligare nästa år och liknar taktiken vid en ”köttkvarn”, där man kastar in så många människor som möjligt i strid i hopp om att överväldiga ukrainarna.

-Pettersson menar att trots Rysslands alla misstag ska de inte underskattas och jag tror inte att Putin har gett upp drömmen om att ockupera och annektera hela Ukraina för att sedan fortsätta…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Ryssland planerar ny offensiv efter nyår

 1. Den ryska fascismen kommer inte att segra!

  Folken i Europa strävar INTE efter att bli förslavade ännu en gång.

  12
  6
 2. “-Pettersson menar att trots Rysslands alla misstag ska de inte underskattas och jag tror inte att Putin har gett upp drömmen om att ockupera och annektera hela Ukraina för att sedan fortsätta…”

  Trodde du lärt dig ryska retoriken vid det här laget? Skrämseltaktik är ryssens bästa vapen. Vad har dom här Untermenschen klarat genom historien. Påstådda segrar i 2ww, som där dom fick all mllitär uppbackning dom behövde från ….. just det, från dom så hatade och utmålade jänkarna.

  Petterson kan vara lugnt och fin. Efter nyår? No worries. Då ligger deras militärer och badar aspackade i vodka. En rysk fylla kräver lång rehabilitering.

  Och snart har dom 135 mil längre Nato gräns. Oj oj oj oj oj! Då jäklar ska vi västerlänningar klämmas åt, om vi ska tro Putin och hans mentalt retarderade skrå här på bloggen.

  14
  4

Kommentera