Linda Staaf blir kvar på NOA

KORRUPTION. Noas (Nationella operativa avdelningen) underrättelsechef Linda Staaf skulle efter årsskiftet flytta till en tjänst på polisenheten på justitiedepartementet.

Linda Staaf och Mats Löfving

Enligt polisens presschef Christer Jansson ska hon stanna kvar på Noa.

Jag vet inte vilka arbetsuppgifter hon kommer att få på Noa, säger Jansson..

-Pettersson gissar att justitieminister Gunnar Strömmen inte vill ha polisens såpopera på för nära håll.

Jag börjar tro att det inte finns för få poliser i Sverige utan för få duktiga polischefer i landet och då menar jag inte Linda Staaf i första hand…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Linda Staaf blir kvar på NOA

 1. Rikspolischef Anders Thornberg reagerade omgående på en begäran från den nye Justitieministern att få bli av med Linda Staaf eftersom hon anses vara en s.k. “erotisk streber” som därmed kan utgöra ett arbetsmiljöhot.

  Det är fullt förståeligt beaktande Lindas bakgrund:

  1) Linda inledde ett förhållande med kriminalkommisarie J Staaf. Han var då gift men lämnade sin familj för Linda. Med honom fick hon 2 barn. Han är 14 år äldre än Linda som dumpar honom när barnen är små.

  2) Linda får anställning som ekonomichef på polisen i Norrköping. Hon inleder ett förhållande med sin dåvarande chef den 15 år äldre Mats Löfving som är gift, men lämnar sin fru. Han befordrar Linda till chef för NOA och höjer kraftigt hennes lön. Därefter dumpar Linda honom.

  3) Han blir svartsjuk vilket Linda rapporterar säkerhetschefen på polisen Ari Stenman, som hon inleder ett förhållande med. Ari polisanmäler Mats men åklagaren lägger ner det med hänvisning till att svartsjuka inte är olagligt (det var Ari som var mest svartsjuk). Linda dumpar Ari efter detta.

  4) Linda inleder ett förhållande med den 12 år äldre ÖB, Micael Bydén. Han är gift sedan många år tillbaka men lämnar in en skilsmässoansökan (vilken frun inte undertecknat) för att tillkännage att han nu är ett par med Linda.

  5) Linda vill sluta inom NOA och efter ett kortare “ytligt förhållande” med Justitieminister Morgan Johansson erbjudes hon en ny tjänst från årsskiftet på Justitiedepartementet med bibehållna anställningsförmåner vid polisen. När detta är avklarat bryter hon med Morgan. Vad tjänsten innebär är okänt.

  6) Den nye Justitieministern Gunnar Strömmer (M) meddelar han vill inte ha Linda i sitt departement och ber Rikspolischef Anders Thornberg att fatta ett tjänstebeslut om att hon ska återgå till sitt arbete inom polisen. vilket Thornberg gör utan att ens ha pratat med Linda.

  7) Mats Löfving polisanmäls för att ha begåt grovt tjänstefel för 7 år sen då han tillsatte Linda 2015 trots hon inte hade de sakliga meriter som krävdes för tjänsten.

  https://www.svt.se/nyheter/polistopparnas-hemliga-relation-pa-60-sekunder

  • Får vi se när Byden dumpas.
   Karlarna borde sättas fast i en skampåle och ställas upp på Sergels torg en lördag.
   Gärna lite tjära och fjädrar också.
   Till varning för andra chefer innom statsförvaltningen

 2. Thornberg och löfving är borta innan jul. Inget plus att de är tillsatta av dvärgen. Nu får vi se vad SD säger om ersättning

  30
  2
   • Raset började 1 januari 1965 då polisen förstatligandes och landsfiskalerna avskaffades. Det märktes inte så mycket i början men med oregelbundna omorganisationer av polis- och åklagarväsendena så hade målet med fullständigt impotenta rättsvårdande myndigheter slutligen uppnåtts.

    12
   • Argus 06.04 Det är inte riktigt den bild jag har efter att ha pratat med flera äldre som jobbade som poliser då den förstatligades. De menar att polisen 1965 fick en ordentlig uppgradering och tillfördes en mängd resurser. Polisen blev också mer likformad över hela landet. Man fick också en rikspolischef, i Carl Persson, som uppskattades av poliserna.
    Omorganisationen 94/95 innebar att polisen politiserades på ett nytt sätt, där chefer började tillsättas mer pga sina värderingar än kunskaper/erfarenhet. För att inte tala om mångfallskravet. Och det fortsätter än idag. Än har vi inte sett slutet på Linda Staaf)Mats Löfving historien.

 3. Linda är som många har i den offentliga förvaltningen: tillräckligt inkompetent för en offentlig befattning.

  53
  4
 4. Skulle gissa att hela den där soppan med Staaf Löfving mfl… kommer mynna ut i avsked.
  I annat fall så kommer polisen för lång tid framåt ha noll i förtroende.
  Detta är pinsamt skämmigt bedrövligt på alla sätt och vis.
  Rikspolischefen bör nog känna oro också, om det är någon ordning.
  Att se förbi dessa omständigheter känns extremt oprofessionellt om man
  nu är så högt uppsatt som Anders Thornberg.
  Men han kanske också haft en ytlig relation med Staaf.

  60
  • Avsked på riktigt tror jag knappast, det blir fina reträttposter för alla utom möjligen Löfving som väl passar bäst som offerlamm verkar det.

   15
   1

Kommentera