EU enigt om storlån till Ukraina

UKRAINA. EU ger slutligen klartecken för ett lån på 18 miljarder euro till Ukraina, rapporteras sent på måndagskvällen. Tidigare har Ungern blockerat lånet genom veto, men landet ger nu grönt ljus i utbyte mot lättnader i de bestraffningar EU utfärdat mot Ungern för att landet bedöms ha agerat otillräckligt i frågor om korruption och bedrägerier, enligt AP News.

Ett tidigare förslag om att 65 procent av Ungerns EU-bidrag skulle frysas revideras genom överenskommelsen ner till 55 procent. Ungern får också tillgång till 5,8 miljarder euro från EU:s coronafond, på villkor att landet lever upp till vissa villkor.

18 miljarder euro motsvarar 196 miljarder kronor.

EU enades också om en ny bolagsskatt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “EU enigt om storlån till Ukraina

 1. Ja frågan är väl om det är lämpligt att LÅNA upp pengar för att ge som bidrag? Ungerns förslag är ju att direkt donera pengar till Ukraina. Och ja den stora frågan är ju då att när ukriana vunnit kriget och krigsskadestånd skall betalas ?
  Ja skall EU då ha största delen av bytet .. igentligen är det väl dom länder som get mest som skall vara med i fördelningen av rysska intressen .. och någon kredit av EU verkar inte vara så lämpligt att ta!!!! Vi har ju faktiska referenser att gå på som cov19 när EU stater stal av varandra !

  • Du borde vara på det klara med att det är proxykrigarna USA, vilka initierade detta krig, som kommer att betala krigsskadeståndet till Ukraina. Om USA då kommer att ha några pengar kvar efter det att de har förlorat kriget om Formosa-kina till Kina.

 2. EU är ett ok över medborgarnas axlar.
  Tvivlar på att allt kommer fram.
  EU står till stor del för den korruptiopn de anklagar Ungern för.
  Politiker är också människor, men av en sämre sort.

  14
  3
 3. Man kan ställa sig frågan: Varför ska Ungern och vissa länder ha miljard stöd (mutor) från EU, som vi tvingats bidraga med över 50 mijarder till, av vilka vi får tillbaka minimalt och som vi inte själva får bestämma om vad vi använder dom tll.
  Det borde från början varit ett krav på att ingen blir medlem som inte sköter sin egen ekonomi.
  Parisiterande länder skulle aldrig släppts in.

  11
  3
 4. Det är väl ungefär lika mycket som Löfven skänkte till Spanien, för att höja spanjorernas pensioner med 10%.

  22
  1
 5. Det förekommer säkert korruption i Ungern likväl som i Sverige men det torde vara som en piss i Mississippi jämfört med Ukraina och Ryssland. EU-kommissionen stoppar därför i sin vishet bidrag till Ungern och öppnar istället för “lån” till Ukraina. Detta “lån” tillsammans med tidigare torde har samma AAA-status som de bolån som kraschade världsekonomin 2008. Sannolikheten för återbetalning torde vara lika stor som att Sverige får tillbaka de 100 miljarder Löfven “lånade” ut till EU.

  Med elpriser tio gånger högre än normalt och med en galopperande inflation tycker man att den svenska regeringen borde ägna sig åt landet och svenskarnas överlevnad istället för att godhetsposera som regeringen gjorde 2015 när man pekade ut SD som fascister och släppte in 160000 okända människor i landet för att leva på bidrag.

  Regeringen borde också markera mot federalisterna som vill bygga ett Europas förenta stater. För mindre än 100 år sedan var det en förment tysk, österrikare i själva verket, som också vill skapa “lebensraum” från Ural till Bretagne. Same, same but different.

  26
  2

Kommentera