Elpris & Elkris

ENERGIPOLITIK. Vem är ansvarig för Sveriges energikris? Marknaden! Putin! Högern! Ingen! Vem som HELST… utom just vänsterpartierna! För de har absolut inget ansvar alls – allt annat är LÖGN.

Energikris ansätter nu Sverige med full kraft, södra Sverige bedöms vara värst i hela Europa – och elpriserna skenar! Vem bär ansvaret för denna situation? Är det verkligen som politiker gärna säger – ingens fel? Och vad händer med ett samhälle som prioriterar prestige framför funktion?

Dessa frågor tar Henrik Jönsson upp i veckans videokrönika om ELPRIS och ELKRIS

Den förra regeringen gör allt för att skylla nedläggningen av kärnkraften på marknaden.  Men Sverige lyckats gå från världens främsta till Europas sämsta effektläge på bara några år är en bragd av vanskötsel av vänsterregeringen.

DEBATTARTIKEL: Glöm aldrig att din elräkning är deras fel

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Elpris & Elkris

 1. Men utan den gravt störda vänster Medians hjälp hade aldrig dom skadedjur som
  styrt landet ner i avgrunden kunnat hålla på som dom gjort: Dom följer allt som diktas
  ihop av EU och Wourld ekonomic forum? Dom är inte valda av Sveriges väljarkår,möjlige EUI, men på helt andra grunder än det dom håller på med idag, att
  försöka att detaljstyra varje enskilt land, men om detta håller vänstermedia tyst.!

  Den bedrövliga median med SVT som härförare försöker att fostra oss med olikqa
  benämningar på Extrema händelser?
  Idioter från vänster som sätter sig på vägarna och hindrar all trafik även utryckningsfordon Kallas av SVT hovsamt för AKTIVISTER när dom i själva verket
  är EXSTREMISTER när det gäller till höger om mitten tillämpar man detta där blir alla som inte stöttat vänstervanstyret benämnda högerextremister. LÄGG NER SVT i sin
  nuvarande form!

  26
  • Tony.

   WEF kunde inte styra in alla fåren i fällan med cnitton, utan går på mat/fossil/energi för att kväsa företag, enskilda som inte har råd med el. eller bränsle snart, bönder går på knän och de är inte ensamma längre.

   Detta sker på flera ställen i världen(stängs ner) och de styrande vet detta men bryr sig inte, den som söker får svar på sin undran…..
   Bara en av galenskaperna….altt ska styras upp mot de enskilda…
   https://www.di.se/nyheter/larmet-nya-eu-regler-skoningslosa-mot-svenska-skogsagare/

   Det är så att krediterna tagit slut, äntligen, och någon ska betala(vi).
   Q1 ska bli intressant för många?
   Håll i degen, köp inget onödigt, bara det absolut som behövs för stunden, eller går sönder.

   12
 2. Sverige är ett otroligt land!
  I alla ”friska” länder, spärrar man in dårarna.
  I Sverige väljer man dem till att styra landet.

  58
 3. Den förra regeringen var en samling ljugande odugliga lögnare som borde ställas inför
  riksrätt plus nätägarna som höjer avgifterna när folk sparar på eluttaget,fy fan äckligt.

  63
  1
 4. Haha. Finns det någon fråga som inte de värdelösa Sossarna inte skyllt ifrån sig? Människor som röstar på dem måste vara lika osmarta som analfabeterna från Mellanöstern och Afrika.
  Vi minns alla Löfven som aldrig fattade att han var ytterst ansvarig för Sverige som statsminister. Han skyllde hela tiden på olika tjänstemän och Åkesson.
  Fossilfri framtid kan vara bra men frågan är om inte en socialdemokratisk fri framtid är bättre.

  69
  2
  • Människor som röstar på dem ÄR väl från MENA? Det är väl deras prioriterade väljarbas. I de länderna blir det inte -20C heller, och att förbereda för vintern är inget man är van vid. Kanske är det därför Sverige fungerar sämre och sämre under vintrarna?

   25
   1
 5. Vad bryr jag mig om vems fel det är, jag sitter och fryser i min kalla bostad. Sitta och bli bitter, nej. Jag vill se handling nu, öka elproduktion och försök göra så att priset minskar

  16
  31
  • Öskute
   Tyvärr tänker åtskilliga förvirrade svenskar precis som du, och fortsätter att rösta fram idioterna i vänsterpartierna!

   55
   1
  • Det går inte att öka elproduktionen, MP ersatte kärnkraften med vindmöllor som bara går när det blåser. Nu blåser det inte, nu får du vänta till det blåser.

   15
 6. Alltså denna mening i artikeln:
  “Dessa framtvingade kärnkraftsnedstängningar berövar Sverige på ungefär 20 terawattimmar årligen – en energimängd som motsvarar två hela Skåne. ”

  MP + S slänger alltså bort allt detta på grund av kärnkraftsfobi utan att ha något att ersätta med. Det är fullständigt vidrigt att tänka sig. Detta gör de dessutom samtidigt som de öppnar gränserna för en immigrationsvåg utan motstycke vars fulla konsekvenser vi fortfarande inte sett. Förra regeringen kan komma att gå till historien när man skall förklara Sveriges förfall. 🙁

  92
  2
 7. Som vanligt . Nu går hela sosseetablissemanget igång och ska skylla på någon annan .
  Att stå för det man ställt till är ingen paradgren för Socialdemokrater .
  Det kanske är som Nooshi säger ändå att det är en samling f…or.
  Det verkar onekligen så .

  95
  1

Kommentera