Ryska raketartillerisystem vid kärnkraftsreaktor

UKRAINA. Ryska styrkor har installerat flera raketramper på Ukrainas nedstängda kärnkraftverk i Zaporizjzja, uppger ukrainska myndigheter enligt AP. Nu finns en rädsla för att kärnkraftverket kan användas som bas för att skjuta mot ukrainska styrkor samt för att farlig strålning ska spridas.

BM-21 Grad 122 mm raketartilleri

Enligt kärnkraftföretaget Energatom har ryska styrkor placerat flera Grad-raketartillerisystem i närheten av de sex reaktorerna. Det ”bryter mot alla villkor för kärn- och strålsäkerhet”, varnar Energatom.

Experter menar att risken för en härdsmälta minskat kraftigt då alla sex reaktorer stängts, men det finns fortfarande risk för att farlig strålning sprids.

-Pettersson säger att ännu ett krigsbrott spelar nog ingen roll för Putins terrorister. F.n. utreds drygt 30.000 olika krigsförbrytelser begångna Ryssland.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Ryska raketartillerisystem vid kärnkraftsreaktor

 1. Ryssarna placerar sina terrorstyrkor kring kärnkraftverket och attackerar Ukraina därifrån för att Ukraina ska bli den onde när de försvarar sig. Precis på samma sätt använder ryssarna mänskliga sköldar. Och sen, när Ukraina försvarar sig, börjar orcherna på bloggen att yla. Om Putin istället tar hem sina soldater är problemet löst, men så länge Putin sänder mängder av terrorister till Ukraina så har Putin fulla ansvaret för konsekvenserna. Ge Ukraina bättre vapen så de kan slå ut ryssarna på ryskt territorium istället. Det skulle minska allt mänskligt lidande.

  19
  5
 2. När det gäller dessa kärnkraftverk så bör man omringa dom och svälta ut ryssarna !! Om något allvarligt skulle hända med dess kärnkraftverk så bör man atombomb Moskva!!

  22
  6
  • Roland. Hur vet du att det är Ukraina som skjutit mot kärnkraftverket? Det är det ingen annan än Ryssland som påstår.

   Vad jag förstått har ingen skjutit mot kärnkraftverket, det borde vara lätt att träffa. Däremot har något skjutit med kraftledningar i närheten.

   26
   7
  • Bortsett då från att inte ens Puttes terrorister är så korkade att de placerar några av sina få kvarvarande avancerade luftvärnssystem så nära fronten.

   Vi får i alla fall hoppas på det eftersom robotarna har en tendens att falla tillbaka och explodera på avlossningsplatsen obehagligt ofta. Vilket inte skulle vara bra för reaktorbyggnaderna.

   9
   1
 3. Intressant utveckling! Medierna har länge skrivit hur dom mycket tillförlitliga ukrainska regeringskällor rapporterar att det är ryssar som bombar kärnkraftverket i Zaporizjzja. Samtidigt har dom ljugande och på alla sätt opålitliga onda ryssar påstådd att det är inte är de som bombar detta kärnkraftverket eftersom det redan finns under deras kontroll.

  Så, nu har dom onda orcerna till slut installerat flera raketartillerisystem vid kärnkraftverket och det kan betyda endast två saker…
  1) Ryssarna vill nu vara säkra att deras otillförlitliga och knappast existerande zombiarme med sina sista bomber kan till slut träffa detta kärnkraftverket och lyckas spränga det i bitar. Och om ryssarna inte träffar kärnkraftverket ens på nära håll då måste…
  2) utomjordingar ha hela tiden bombat området rund kärnkraftverket. För vem skulle det annars kunna vara?

  10
  19

Kommentera