SD har inte riktigt lyckats med balansen

TIDÖAVTALET. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson är rädd för att partiet ska bli för försiktiga i den nya rollen som både samarbets- och oppositionsparti till regeringen, och medger att man ännu inte riktigt lyckats med balansen. Det säger han i en intervju med Dagens Nyheter.

Jimmie Åkesson

Som exempel lyfter han klimatpolitiken, där han tycker att partiet ska sätta ner foten.

Där skulle man kunna sätta en skarp gräns där vi inte ska vara med, eller så säger man att vi är med i all klimatpolitik, säger Åkesson.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “SD har inte riktigt lyckats med balansen

 1. Nu måste SD visa var skåpet skall stå. Sluta med krypandet för L och M.
  Åkesson kan tvinga fram sina vallöften med sänkt drivmedelsskatt om inte M och L går med på detta är det bara att låta ett extraval ske.
  Om SD fortsätter med sitt krypande så kommer dom att hamna på max 5% vid nästa val.

  31
  4
  • “Om SD fortsätter med sitt krypande så kommer dom att hamna på max 5% vid nästa val.”

   Jag ger det max till nästa budgetproposition för 2024. Sker inga ändringar eller antydan om det, lämnar jag SD därhän och går över till Afs. Jag tänker då i första hand på invandringspolitiken en grundbult som påverkar hela välfärden.

   27
   3
 2. Jag tycker nog att vi ska vara lite försiktiga med att allt för snabbt kritisera SD. Det är en delikat balansgång och dom måste naturligtvis också ta hänsyn till dom andra partierna! Samarbetar man så är det alltid ett givande och tagande, så är det alltid.
  Och sen att ha med liberalerna att göra är nog inte så lätt, dom vet man aldrig var man har? Dom är genuint opålitliga!
  Så ni som hade förväntat er att Sverige skulle kunna räddas efter bara några få månader kommer nog att bli besvikna.

  Men kom igen efter några år så får vi se vad som har hänt, det kan under alla omständigheter aldrig bli sämre än det var under socialist extremisternas vanstyre!
  Låt oss glädjas att det verkligen blev ett regimskifte.
  -Och extremvänstern gnäller ju redan i högan sky, vilket är ett mycket bra betyg för den nya regeringen.

  46
  2
  • Om SD skolkar från sina vallöften kan vi istället mer träffsäkert kalla SD för nya Skolkpartiet.

   10
   4
 3. Nej det är så att man har förhandlat fram ett avtal .. och därför har den tidigare regeringen skapat enorma kostnader . Då gäller det att se till att dess kostnader hamnar rätt ?
  Det är alltså fackföreningar miljömuppar som genererar kostnaderna se då till att det är där kostnaden hamnar.
  Det är ju inte smart att lova oförändrad a kaśsa särskilt när man stängt av strömmen till industrin? Det är ju lämpligt att lägga kostnader på dom som skapat merkostnaden n

  22
  1
  • Du får väl rösta på sozzarna i nästa val. Löfven har ju höjt de spanska statstjänstemännens pensioner med 10% och Magda har höjt pensionerna till de som aldrig har jobbat i Sverige. Många trögtänkta puckon säger sig nu föredra sozzarna som är de som sett till att vi har de bränslepriser vi har nu. Det är de som har orsakat de el-priser vi har nu. Det är de som har infört energiskatt, koldioxidskatt och dessutom infört moms på dessa skatter. Massinvandring och mångkriminalitet är också som sozzarna är arkitekter till. Partiet bakom detta och en hel del annat helv*** är Sveriges i särklass populäraste parti! Vad säger det om väljarna i Sverige?

Kommentera