Putin om kärnvapen: ”Vi har inte blivit galna”

UKRAINA. Kärnvapenspänningarna ökar, men Ryssland har ”inte blivit galna”. Det säger Vladimir Putin, samtidigt som han spår att “specialoperationen” i Ukraina kommer att bli långvarigt, rapporterar Reuters.

Den ryske presidenten uppger dock att Moskva inte kommer att avfyra några kärnvapen om ingen annan gör det.

Om vi blir attackerade kommer vi slå tillbaka, säger Putin.

Ned Price, talesperson för det amerikanska utrikesdepartementet, menar att Putins kommentarer är ”oansvariga”.

-Pettersson säger att om Putin drar tillbaka sina terrorstyrkor till Rysslands sida av Ukrainas internationellt erkända gränser blir Ryssland inte attackerat.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Putin om kärnvapen: ”Vi har inte blivit galna”

 1. Troligen så har Putin varit galen sen han föddes och gick med i partiet! Det ser man ju på vad han gjort han började med att montera ned demokratin med val fusk följt av arresterades opinjonsledare. Och förgiftade sina motståndaren både inbilade och faktiska ! Han är korkad nog att använda gifter som inte förekommer någon annan stans än inom sin favorit orgenisation KGB!! Så man kan nog påstå att Putin inte bara är galen han är helt dum i huvudet !!!

  14
  7
 2. Dieselpriset är nu nere på samma nivå som före kriget! Skönt att sanktionerna fungerar. Marknaderna börjar stabilisera sig nu till vintern. Lågt oljepris och fulla gaslager. Putin tvingas rea oljan i Asien. Årets julklapp i Ryssland är en abakus. (Elpriserna är dock fortfarande höga, men problemen på elmarknaden startade redan förra året så det beror inte på kriget.)

  10
  2
 3. Ryssarna kan väl inte bli något dom alltid varit…. GALNA !!
  Ryssar kineser nordkoreaner och resten av världens kommunister tillhör
  samma grupp, fullskaliga idioter !! Farliga oberäkneliga människor som
  bör hållas kort.

  30
  6
 4. OT:
  Varför har moderatorn valt teckensnitt med så lite svärta
  och mindre textstorlek än andra internetsidor?
  Skall det var bra för ögonen skall det vara lätt att läsa.
  När man skall fyller i sina uppgifter är texten mycket mer svärta.
  “Meddela mig om..” är stakare svärta svärta.
  Bara att gå in på någon tidningssida så ser man skillnaden hur lättläst texten är där.

  5
  6
 5. Vad har Putin vunnit hitills i denna “militära operation ” ? Om det finns något positivt i detta elände så har det i alla fall inneburit att Svenska politiker som har trott att vi sitter i en trygg och säker och neutral ankdamm fattat att omvärlden har förändrats.Så nu rustas det militärt igen allt som varit nedmonterat p.g.a.en obegriplig naivism som tidigare rått….

  26
  4
 6. Är det någon som vet varför Putin försökte få in Ryssland i NATO i början av 2000-talet och nu påstå att Ryssland känner sig hotade av samma NATO?

  22
  5
  • Endast mentalt vrickade individer, hävdar envist, att de inte är galna. Övriga överlåter åt omvärlden, att ställa diagnosen.

   22
   6
 7. Ingen stat med kärnvapen kommer att angripa Ryssland med kärnvapen, så den gamle maffia-consiglierin från St. Petersburg Putin skramlar bara lite för att påminna om att han ska en plats vid vuxenbordet.
  På tal om galen – slå upp “Madman theory”; Nixons taktik för att skrämma Ivan en smula.
  (Kan man historia blir man sällan förvånad, eftersom alla “ledare” tittar på historiska exempel för att klura ut vad som kanske fungerar just nu.
  Varför politikerna i Sverige konsekvent förstört intresset för historia och ämnet i sig i skolan i 40+ år lämnas som en övning i att vika hattar av ugnsfolie.)

  20
  4

Kommentera