Miljoner i stöd till invandrarföretag

KOMMUNALLAGEN & SKATTER. En kommun får inte stötta enskilda näringsidkare står det i kommunallagen, det verkar som många kommunala politiker och tjänstemän inte känner till detta eller också struntar de i lagen. Föreningen Yalla Nyköping, som har ett så kallat Idéburet Offentligt Partnerskap med kommunen, skriver lokaltidningen Södermanlands Nyheter.

Yalla i Nyköping. Bild från Yallas hemsida.

Yalla har till uppgift att öka möjligheterna för utrikesfödda kvinnor att inkluderas i en bredare samhällsgemenskap och på arbetsmarknaden. Det handlar om utrikesfödda kvinnor som är arbetslösa och får eller riskerar att behöva försörjningsstöd, samt personer med behov av arbetsträning. När det lyckas kan detta också få en jämställdhetseffekt, eftersom egen inkomst och eget yrke ofta förändrar vardagens dynamik, i stort och smått. Totalt satsas det närmare två miljoner fram till 2024, skriver lokaltidningen.

Kommunstyrelsen i Nyköping klubbade vid senaste mötet jämförelsevis stora satsningar på integrationsinsatser för åren 2023 och 2024. 7,6 miljoner läggs på jobb- och företagande-satsningar samt en mer specifik ungdomssatsning, kallad Ungdomsstad. I grund och botten är detta pengar som kommer från Migrationsverket för etablering och introduktion av nyanlända. Den målbilden har att uppfyllas.

“Yalla Nyköping är ett arbetsintegrerat socialt företag som drivs av utrikesfödda kvinnor. Vi erbjuder i dagsläget reparationer och uppläggning av kläder och hemtextilier samt nyproduktion och design. I januari 2023 öppnar vi vårt kök och där kommer kunna erbjuda lunchservering samt catering med härliga smaker från världens alla hörn”, skriver företaget på sin hemsida.

-Pettersson förstår syftet men undrar vad alla som satsar egna pengar, tid och hårt arbete på att starta kaféer, restauranger, städfirmor, skrädderier, osv tycker om att få skattesubventionerad konkurrens?

Det är möjligt att kommunen rundar lagen genom att formellt ge stödet till en förening…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Miljoner i stöd till invandrarföretag

 1. Finns det någon framtid i Sverige för oss hederliga,skötsamma,arbetsvilliga Svenskar ?
  Kanske det är bättre att inse fakta och flytta från detta land som bara försämrar livet för oss som vill vara lojala med vårt land.
  Är fruktansvärt trött på alla politiker som bara jävlas med oss. Som det ser ut nu så blir det ingen skillnad om Sossarna eller tuffa Uffes parti ansvarar för Sverige. De enda som kan leva ett bra liv i Sverige är bidragstagarna som inte vill arbeta.
  Ps. Sverige kommer att bli som Libanon,TOTAL HAVERI !

  10
 2. “…som har eller är på väg att få försörjningsstöd…”.
  Handlar detta i mångt och mycket inte om att man försöker frisera arbetslöshets siffrorna, för att få det att se lite bättre ut för de utrikesfödda, när det gäller just arbetslöshet.

  31
  2
  • Ummm… tagga ner lite nu. Regeringen har inte ens suttit i tre månader.
   Eftersom PS inte vill rapportera om vad regeringen gör så får vi inget veta. Men den måste börja leverera snart.

   6
   1
 3. Svenska myndigheter och även kommuner bryter mot lagen hela tiden.
  Jag förstår inte varför inte någon jurist/advokat drar dom inför domstol?
  Här har vi ju faktiskt ett gyllene tillfälle att bita huvudet av ormen -ormarna!
  Hela invandrarverket skulle falla som ett korthus med en kunnig advokat i en oberoene domstol.

  48
  1
 4. För de styrande sossarna kan deras misslyckade invandringspolitik aldrig bli för dyr.
  De fortsätter att förstöra för Sverige.
  Skattesubventioner till småföretagare för att konkurrera ut redan fungerande företag , visar att de inte förstår verkligheten .

  42
  1
 5. NU KOMMER ALLAH LÖGNER OM MINSKAD INVANDRING OCH UTVISNING AV DE SOM INTE SKALL VARA HÄR TILL YTAN!!!!

  VI BLEV LURADE 2022!

  37
  5
 6. Dra in alla bidrag för de sk flyktingarna, ska ni se att dom flyr tillbaka till Afrika och Mellanöstern med de pengar de lyckats lura till dig.

  56

Kommentera