Sverige importerar el

ENERGIPOLITIK. Det är kallt i Sverige, ett par minusgrader i söder, -8 hos Pettersson i de sörmländska skogarna och ännu kallare i norr. Under vecka 50 (nästa vecka) ser kylan ut att breda ut sig ännu mer över hela landet. I norra Sverige kan det bli temperaturer på minus 30 grader och i söder kring minus fem till tio grader.

Idag importerar Sverige c:a 1.000 MW el från Norge, Danmark och Tyskland. Det motsvarar en stor kärnkraftsreaktor, vindkraften levererar dåligt som så ofta och elpriserna är väldigt höga.

Reaktor 3 i Ringhals kärnkraftverk kommer i helgen att gå på halv effekt. Anledningen är att båda generatorerna i reaktorn måste undersökas sedan ett fel upptäckts. Beskedet kommer i ett redan ansträngt läge för den svenska energiförsörjningen. Oskarshamn 3 ska stå still i nio dagar för reparation och Ringhals 4 står still till slutet på februari för en stor reparation. Det kommer troligen att betyda rekordhöga elpriser, igen. Tack S+MP…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Sverige importerar el

 1. Hur värmer du din stuga Pettersson? Hoppas du kan elda med ved.
  Själv är jag bekymrad över kylan och elpriset.

 2. Alla sosse- och mp-riksdagsmän, samt de s mp som satt i riksdagen de två senaste perioderna, borde omedelbart kopplas bort från elnätet. Eventuellt gäller det även center- och kommunist-dito också.

  46
 3. 65 % av Svenska folket kan tacka Sossarna samt MP för att plånboken töms mer och mer för varje dag.Vi har inte nått botten ännu.
  Resterande 35 % är så svårt hjärntvättade av vänster goja så dom INTE FÖRSTÅR vad Sossarna + MP gjort med vårt land.

  47
  • Att du är miljöpartist förstår vi väl alla.
   Men att ni miljöpartister vill straffa pensionärer och barnfamiljer med denna
   energikris och vansinnes beslut angående vår kärnkraft.
   Skvallrar om miljöpartisternas sjuka avhållsamhet av empati mot svaga grupper i vårt samhälle.
   Ni ska skämmas alla Socialdemokrater och miljöpartister i dessa dagar
   alla friska människor ser ner på er och era sjuka handlingar.
   Men jag hoppas ni får ert straff en dag ni med bidragssugare.

   34

Kommentera