Drönarattack mot flygfält i ryska Kursk

UKRAINA. En drönarattack har inträffat på ett ryskt flygfält i regionen Kursk som gränsar till Ukraina. Det uppger den lokale guvernören Roman Starovoyt på sociala medier, enligt AFP. Han sa ingenting om drönarens ursprung.

Ryssland med Kursk oblast som gränsar till Ukraina. Läggmärke till att kartan är felaktig. Krimhalvön är inte rysk enligt internationell rätt.

I går inträffade explosioner på två ryska flygbaser, långt från den ukrainska gränsen. Ryssland har anklagat Ukraina för att ha ”försökt” attackera baserna. Ukrainska källor har uppgett för New York Times att landets specialstyrkor möjliggjorde gårdagens operationer.

Tre människor rapporteras ha dödats vid attackerna i går. Enligt den ryske guvernören har ingen dött i samband med drönarattacken i Kursk.

Ryssland hävdar att Ukraina har modifierat sovjetiska vapen för att utföra attackerna

Engels flygbas i Ryssland, med gårdagens explosion nere till vänster. Ukraina har troligen tillgång till USA:s satellitbilder och övriga underrättelser.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Drönarattack mot flygfält i ryska Kursk

  1. Så det ska till att gnällas när när någon slår tillbaka. Det var likadant när kryssaren Moskva sänktes, ett jäkla gnäll från ryskt håll. Precis som ett bortskämt barn som blivit av med en leksak.

    30
    9

Kommentera