Ryssland anklagar Ukraina för explosioner vid flygbaser

UKRAINA. Kreml beskyller Ukraina för att med hjälp av drönare ha orsakat måndagens explosioner vid två flygbaser i Ryssland, rapporterar The Moscow Times. Tre personer dödades i explosionerna som skedde flera mil från gränsen, enligt ett uttalande från försvarsdepartementet.

Ukraina har inte tagit på sig det inträffade men president Zelenskyjs rådgivare Mychaljo Podoljak har i vaga ordalag antytt att Kiev kan ligga bakom, skriver NBC.

”…om något skickas upp i ett annat lands luftrum kommer förr eller senare okända flygande objekt tillbaka till uppskjutningsplatsen”, skriver Podoljak.

-Pettersson vet inte vad som hänt på flygbaserna men anser att ryska baser som används för att skicka bombplan mot Ukraina är legitima mål. Baserna ligger 60-70 mil från Ukrainas gräns så Putins kontor i Moskva är inom räckhåll…

Sedan verkar det som de ryska terroristerna letar anledningar för att anfalla och bomba Ukraina.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Ryssland anklagar Ukraina för explosioner vid flygbaser

 1. Så hemskt och förskräckligt att Ukraina slår tillbaks. Ryssarna tror väl att de har monopol på våld och terror.

  17
  1
 2. Ja, ibland har man bortaplan och ibland är det hemmaplan. Det bara är så förstår du, lille Putte.

  28
  9
 3. Anklagar var ju en märklig formulering – det råder ju krig mellan länderna? Om det vart fred hade ju anklagar passat, men nu låter faktiskt gnälligt och småaktigt. Är det säkert att det inte är en sosse eller en svensk Liberal man råkat citera?
  Undrar för övrigt när svenska media ska sluta använda “experter” som sedan mars i år förutsagt de ryska styrkornas kollaps vilken dag som helst – begriper de inte hur hänsynslös den ryska militärledningen är? 25:1 i döda spelar ingen roll för Kreml så länge man vinner, och det är inte omöjligt att det slutar med att USA tar sin ukrainske president i örat (nej, att nyktert konstatera att Zelensky är en amerikansk marionett är inte stöd för Ryssland – det är ju en av orsakerna till kriget, att den ryska marionetten åkte på porten) och säger ifrån att antingen blir det fredsförhandlingar med avträdelse av territorium (kanske modell Hong Kong förr) eller så uteblir all amerikansk hjälp och Ukraina blir återbetalningsskyldigt.
  Vi får hoppas det inte går så illa – Putin och hans maffia förtjänar inte ett vitten i förtjänst.

  12
  20
   • Aha. Som USA i samtliga landets krig sen 1940-talet alltså.
    Ingen krigsförklaring, bara polisverksamhet, rådgivning och speciella operationer.
    Eller som när Stalin “försvarade sig” mot Finland den gången, och påstod att ‘Ville’ Kuusinen var lagligt vald regeringschef…

    3
    15
 4. Ja det vore väl kanonbra om det vore Ukraina som sprängde flygbaserna.
  Det skulle till betydligt hårdare motattacker mot ryssarna.
  Spräng sönder bron till Krim ordentligt.
  En rejäl smäll i Moskva gärna Kreml skulle skaka om rejält.
  Gör slut på den där låghalta psykopaten Putin en gång för alla.
  Så vi får ordning på världsordningen igen, vi behöver inga Putins i världen.
  Vi behöver människor som gör gott för andra människor.
  Vi behöver aldrig mer Miljöpartiet med Märta Stenevi och Per Bolund heller
  dom har förstört Sverige för lång tid framåt, människor kommer bli lidande av sjuka el om bränslepriser, dom är terrorister och borde straffas hårt.

  48
  12
 5. Pettersson har ju skrivit om detta fall:
  https://nyheteridag.se/par-raddade-poliskvinnor-fick-stryk-av-misstankt-biltjuv-tunn-som-en-tvattlina/

  Notera: “– Vi ligger ovanpå honom men han är mer vild än tam och ska bara upp. Trots att vi är fyra stycken så lyckas han nästan komma upp. Men då reser jag mig upp lite och så hoppar jag ner på honom med armbågen och säger ”nu ligger du still”. Det hade inte jag befogenhet till men jag ledsnade ju ur, säger hon.”

  Skulle inte förvåna mig om hon som ingrep blir åtalad med tanke på ovanstående. Vi bor ju i Sverige. Det är ju alltid synd om brottslingarna.

  28
  1
 6. Orcerna gnäller när de får smaka på sin egen medicin. Det är ok enligt orcerna att bomba, plundra, våldta och mörda i Ukraina men de börjar genast gnälla oförättat då de själva får en laddning i häcken.

  44
  14
 7. Enligt folkrätten så har Ukraina full rätt att slår tillbaka med attacker inne i Ryssland. En våt dröm är en storskalig attack mot militära högkvarteret och Kreml i Moskva, tänk att se tsar Pulter komma ut och vifta med vit flagg.

  53
  17

Kommentera