Annons om Xi ”vår högste chef” väcker ilska hos

FACKLIGT. En annons från facket Seko Pendelklubben väcker ont blod hos den kinesiska tågleverantören MTR, skriver Sekotidningen.

Annonsen i Aftonbladet förra veckan pryddes av en bild på Xi Jinping med texten ”vår högste chef på MTR”.

I annonstexten står det också att Xi i realiteten är högsta chef åt de anställda på tågbolaget – något MTR Nordics vd Henrik Dahlin reagerar kraftigt mot. Han kallar annonsen ”ett grovt övertramp” med lögner, överdrifter och felaktigheter ”i syfte att smutskasta MTR som arbetsgivare”.

Seko Pendelklubben välkomnar en juridisk prövning och säger att det finns ett mått av ironi i annonsens innehåll.

MTR Corporation Limited är ett företag baserat i Hongkong som bland annat äger och sköter driften av Hongkongs tunnelbana, Mass Transit Railway (MTR). De har kontrakt på drift av järnvägsnät i Storbritannien, Australien samt Sverige med flera. MTR Corporation Limited ägs till 75 procent av kinesiska staten.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Annons om Xi ”vår högste chef” väcker ilska hos

 1. Och nu blir det reklamfilm.

  Kina köper upp allt de kan för skräpvalutan $ innan den blir värdelös.

  Och Sverge säljer ut sig själva till globalisterna/kommunisterna.

  PropellerPer snurrar vidare i sin värld med bihang som allvetare om CO2.

  Vart ska man flytta för ett lugnt och hälsosammare liv(framförallt lite varmare) utan alla id…er som vill skatta en till döds med alla hittepåskatter inom allt?

 2. Jag förstår att MTR:s ledning blir sura och griniga.
  Xi är inte deras högste chef.

  Han är DEN STORE LEDAREN!!

  9
  1
 3. MTR borde kastas ut från den kommande upphandlingen av Stockholms tunnelbana. Ett företag med så starka kopplingar till det kommunistiska diktaturkina har definitivt inget här att göra. Och även om bolaget kallar sig “svenskt”, med nåt finurligt upplägg, där Kina och president Xi drar i trådarna på avstånd, bör hållas borta från Sverige. Och vilket anställningsnummer har Xi,nummer ett, eller..??

  17
  1
 4. Det är visserligen olyckligt att Kommunistkina äger viktiga delar av det svenska samhället men som Gunnar Sträng sa är det viktiga inte vem som äger utan vilka som kontrollerar. Nu är det lika illa med kontrollen som med invandringspolitiken. De som är satta att kontrollera ser visserligen ryssar i varenda buske men inte de andra som inte heller vill oss väl.

  Det är till och med så att vissa som är födda i landet av föräldrar födda i landet säljer ut oss steg för steg. Tänk bara hur stor del av ägandet av svensk industri som försvunnit i utländska händer och det som trots allt finns kvar verkar att ha drabbats av akut koldioxidförgiftning i den grad att de inte kan tänka själv. Sedan ska vi inte prata om de importerade motståndarna till det svenska samhället.

  15
  1
 5. SvD förra året: ”M varnar för kinesisk säkerhetsrisk”:
  – Säkerhetspolisen har slagit fast att Kina bedriver en omfattande underrättelseverksamhet och industrispionage i Sverige, den kinesiska underrättelselagen gör att alla kinesiska företag och medborgare måste hjälpa den kinesiska staten med dess underrättelseverksamhet.
  ”Mer än två tredjedelar av landets upphandlade tågtrafik sköts av kinesiska aktörer. De upphandlingarna har skett utan att någon säkerhetsprövning ägt rum. Det kan inte vara det kommunala självbestämmandet som ska avgöra frågor som berör kritisk infrastruktur för Sveriges säkerhet”, säger ordföranden i riksdagens försvarsutskott Pål Jonson (M).
  https://www.svd.se/a/6zXAj8/m-varnar-for-kinesisk-sakerhetsrisk

  Kungl Krigsvetenskapsakademien (f. 5 år sedan):
  ”Kina arbetar på att skapa nätverk, där EU ingår”.
  Kort ur texten:
  ”Kinesiska företag har gjort uppmärksammade investeringar i Portugal, Spanien, Polen, Ungern och Grekland, liksom i infrastrukturföretag i Storbritannien och Frankrike, och i viss utsträckning även i övriga Europa. Kina strävar numera efter att stöpa världen efter sina egna preferenser, som delas av Ryssland i väsentliga avseenden. Europa skall vara en integrerad del av ett ekonomiskt nätverk, där Kina skall spela en central roll och där man också vill utöva politiskt inflytande. Sverige är inte något undantag.”
  https://kkrva.se/pandakram-kinas-diskreta-hot-framstar-som-allt-mindre-diskret/

  22
  1
  • Vi har varit naiva…

   Sverige är ju ett tacksamt land att använda för Kinas taktik då vi är blåögda som en femåring. Vad ska vår regering göra den dag kommunisterna fortsätter (Tibet var början…) sin militära expansion? Mycket infrastruktur är i deras händer, tiotusentals jobb på Huawei, Geely, mfl…

   18
   1
   • Jonas, vi (våra inkompetenta politiker) har varit naiva.
    Men Kinas utländska ägande kan också vara ett vapen emot Kina…
    Tar ni Taiwan eller något annat område, tar vi över alla era äganden i utlandet, naturligtvis utan någon kompensation

    10
    1
 6. O.T XI är för mig Kung Karl den Elfte. Och Många säger Iphone X men det Torde betyda Iphone 10 Med romerska räkneverk Dvs Iphone 10 eftersom siffror före och efter räknats sen kom X=10

  5
  1
 7. Kina är nog det största hotet mot världen just nu. De är totalt odemokratiska och har medel att stoppa all frihet.

  28
  8

Kommentera