Skrotning av permanenta uppehållstillstånd

INVANDRING. Systemet med permanenta uppehållstillstånd för asylsökande ska försvinna helt, enligt regeringspartiernas överenskommelse med Sverigedemokraterna i Tidöavtalet, rapporterar Sveriges Radio.

Migrationsminister Maria Malmer Stenergard Pressbild

Asylsökande ska bara kunna få tidsbegränsade, eller tillfälliga uppehållstillstånd, tills de kan ansöka om medborgarskap, menar migrationsminister Maria Malmer Stenegard (M). Förslaget ska vara klart senast våren 2024.

Samtidigt som regeringen vill ta bort möjligheten för asylsökande att få permanent uppehållstillstånd – så ska de permanenta uppehållstillstånden finnas kvar för andra grupper.

”Sverige ska satsa på högutbildad arbetskraftsinvandring”, säger migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M).

Regelverket kring uppehållstillstånd för högutbildad arbetskraft ska ses över och regeringen vill göra det lättare för forskare att stanna i Sverige.

-Pettersson säger att det är ett litet bra förslag, höj samtidigt kraven på att bli medborgare…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Skrotning av permanenta uppehållstillstånd

 1. Hur de löser medborgarskapsfrågan blir centralt här. Sköts det illa blir det fler som blir medborgare istället, ni vet ju hur Sverige funkar med alla myndighetsaktivister. Lämnar de ett kryphål kommer det att användas. Så Pettersson har helt rätt, ökade krav på medborgarskap är ett måste i sammanhanget. Men det har vi inte hört något om än… 🙁

  53
  1
  • Lrs, vi har hört lite om skärpta krav för svenskt medborgarskap. Det står i Tidöavtalet men jag har inte sett något lagförslag ännu.

   17
   2
  • Visst det är absolut relevant som du skriver. Kryphålsaktivisterna och SVT;s “experter” måste bort.

   UTMANING: “Hur de löser medborgarskapsfrågan blir centralt här. Sköts det illa blir det fler som blir medborgare istället, ni vet ju hur Sverige funkar med alla myndighetsaktivister.”

   LÖSNING: Städa upp på aktivist-tippen.

   UTMANING: “Lämnar de ett kryphål kommer det att användas. Så Pettersson har helt rätt, ökade krav på medborgarskap är ett måste i sammanhanget. Men det har vi inte hört något om än… 🙁”

   LÖSNING: Danmark är ett bra förebild här med. “Tildeling af statsborgerskab kan kun ske ved lov. Det står i grundloven.”

   https://www.ft.dk/da/aktuelt/tema/indf%C3%B8dsret

   Tvåå gånger årligen fastställs nya danska medborgare, var och en vid namn, av Folketinget. Nyblivna medborgare visas alltså öppet på “Tingets” hemsida – fritt för var och en att ta del av. I speciallagen finns några krav ytterligare att uppfylla, innan man kan få det åtråvärda danska passet i handen och kalla sig dansk medborgare.

   Vandelskravet gäller uttryckligen i danska Medborgarskapslagen (Indfødsretsloven)

   https://uim.dk/arbejdsomraader/statsborgerskab/udenlandske-statsborgere/betingelser/strafbare-forhold/

   12
   2
 2. Bra, men det borde gå fortare. Fast uppehållstillstånd och senare medborgarskap ska man kvalificera sig till. Det ska inte gå på automatik. Är det något vi lärt oss är att väldigt många som kommer ska inte bo här av olika skäl. Anpassar man sig inte kan man bo nån annanstans

  48
  2
 3. Kanada började 30 år sedan att plocka gräddan från Afrika. De outbildade och korkade Sossarna har inte fattat det än. Antar att de känner sig lika som analfabeterna från Mellanöstern och Afrika. Det inte varken SVT eller Sossarna fattade när kompetensregnet från Syrien drog in med ingenjörer och läkare, var att det var en självskattning från flyktingarnas sida vika meriter de hade. Dom ljuger om var dom kommer ifrån, sin identitet, sin ålder, så varför skulle de inte ljuga om sin utbildning? Hälften av dom är fortfarande arbetslösa och andra hälften får sannolikt bidrag till sin anställning.

  62
  2

Kommentera