Krig enda lösningen för Putin

UKRAINA. Det finns inget hopp om att kriget i Ukraina kommer lösas genom förhandlingar. Det säger Irina Sjtjerbakova, en av grundarna till den ryska organisationen Memorial som i år tar emot Nobels fredspris, rapporterar The Moscow Times.

Irina Scherbakova Bild: Jonas Walzberg

Så länge Putins regim sitter vid makten är jag helt övertygad om att det inte kommer gå att hitta en diplomatisk lösning på kriget, säger Irina Sjtjerbakova.

Hon fortsätter med att säga att det krävs en militär lösning, något hon kallar ”tragiskt”.

Memorial arbetar främst med att övervaka mänskliga rättigheter i Ryssland. Hon säger att deras mål nu är att visa omvärlden att det finns ryssar som står upp mot president Putin och kriget.

-Pettersson har sagt länge att det är meningslöst att förhandla med en man som redan brutit mot minst tolv internationella och bilatera avtal plus egna löften…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Krig enda lösningen för Putin

 1. Under Kubakrisen när USA hotade med kärnvapen så tog Sovjet ett klokt beslut …

  Trots det har USA därefter ockuperat land efter land och ställt till problem …

  34
  45
  • Men då hade Sovjet Krusse, Nu har Ryssland en galning, precis lika galen som Hitler.

   40
   24
  • Såvitt jag vet är inte USA ett större land än det var på 60-talet. De har varken ockuperat några delar av Mexiko eller Canada.

   35
   19
   • Det kan vara bra att ha lite perspektiv angående militär närvaro. Ockupation eller inte…USA har över 700 militärbaser runt om i världen. Många har tillkommit efter 60-talet. Några exempel:
    I Sydkorea har USA 25000 militär-personal stationerade. I Japan finns dubbelt så många. USA har drygt 70000 stationerade i olika fd Sovjetländer.

    Kort om Kuba-krisen. Den orsakades av att USA (CIA) försökte störta Castro pga att han var kommunist. Detta hände vid Bay of Pigs. Castro slog dock ned försöket. Efteråt bad Castro Sovjet om militär närvaro och hjälp för att avskräcka vidare amerikanska försök. Sovjet var inte nödbedda, särskilt efter flera andra incidenter (amerikanskt spionplan nedskjutet t.ex.)

    USA gillade dock inte att en supermakt med kärnvapen befann sej så nära amerikanskt territorium. Kuba-krisen var ett faktum. Hmmm…tänk ett land som inte gillar när en supermakt står just utanför gränsen.

    Attentats-upplägget i Kuba känns igen. Läsare kan antagligen räkna upp liknande USA/CIA-ledda kupper med blandade resultat mot olika länder. Vem vet, kanske även kuppen mot Ukrainas regering 2014….nej, så kan det väl ändå inte vara.

    Notera: Denna kommentar är inte ett rättfärdigande av Ryssland krig mot Ukraina.

    21
    15
   • @G: Märk väl att USA hade kärnvapenrobotar i Turkiet som de i hemlighet drog bort som svar på att Sovjet gjorde samma sak på Kuba.

    Svenska folket har en rätt skev bild av USA. Det är en djupt splittrad union med ett konservativt hjärtland och med “progressiva” storstäder. Mindre delstater mot större delstater. Större befolkningscentra runt kusterna är så ini helsicke vänster. Det verkar som att storstadsbor tappar markkänning. Samma sak gäller de kopiöst rika. Jag kan bara komma på två miljardärer på rak arm som inte tiltat dikt babord.

    11
    1
   • USA har ockupationstrupper sedan 1945 i Tyskland, Japan och Italien samt sedan 1953 i Sydkorea.
    Dessutom är alla NATO-länder vasallstater under USA.

    17
    20
   • Så du påstår att USA tilltvingat sig, alt. ockuperat mark för dessa militärbaser?

    12
    3
   • Hörru herr Dahlberg! USA är i Tyskland med tyskarnas goda vilja. Rent skitsnack av dig och prat om ockupation.

    10
    4
   • @Argus: Det är riktigt, USA har stora skillnader mellan olika delar av landet. Politiska skillnader men också klass, livsstil, jobbtyp osv. Världen fick en extra skev bild under föregående presidentperiod då media (både i USA och t.ex. Sverige) fick det att låta som om 99% av befolkningen var emot presidenten när i själva verket väljarna som vanligt låg på ungefär 50-50.

    Detta var dock inte poängen. USA är notoriskt inblandade runt om i världens länder. I jämförelse med Ryssland (och Turkiet, Kina) ser USA rätt bra ut just nu. Men inget har ändrat sej från tidigare. USA lägger sej inte i för någon annans räkning än sej själva. Det är inget märkvärdigt i det, men en del verkar tro att USA skickar tiotals miljarder med vapen till Ukraina för att rädda Ukraina.

    3
    2
   • Håkan, “Enligt ett hemligt avtal från krigsslutet, som avslöjats”

    Du måste ha bra kontakter som kommer över hemliga avtal…

  • Gammeldags
   Jag är nog globalist och jag förtrycker ingen och är ej heller förtryckt. Förtryckta finns bla.i Ryssland, Kina och Iran. De som känner sig förtryckta här, kan väl fly till dessa länder.

   31
   25
   • Det finns de som spanar mot horisonten och ser tecknen på vad Som tycks komma , andra ser bara på marken runt fötterna och ser bara att gräset växer som förr !

  • Den stora komplotten är här. Det är bäst du tar ett stadigt grepp om hatten eller skrevet.

   4
   4

Kommentera