Ob-tillägget för poliser höjs med 75 procent i januari

POLISEN & LÖNER. Från och med den första januari höjs ob-tillägget för poliser med 75 procent. Målet är en fördubbling och den sista 25 procenthöjningen kommer nästa årsskifte. −  Att Polisförbundet och Polismyndigheten nu äntligen skrivit under det här avtalet är efterlängtat då vi länge drivit frågan att höja ersättningen för arbete på kvällar och nätter, säger Polisförbundets ordförande Katharina von Sydow i ett pressmeddelande.

”Uppvärdera polisyrket”

Parterna enades i somras om de övergripande fördelningsprinciperna för den extra polislönesatsning med 400 miljoner årligen som politikerna vill se för 2022 – 2024. Principen i den partsgemensamma överenskommelsen är att hela polisyrket ska uppvärderas.

De extra pengarna för i år – 400 miljoner kronor utöver revisionsbeloppet – har tillförts regioner och avdelningar för höjda polislöner.

−  Vi är överens om att hela polisyrket ska uppvärderas. Det är oerhört viktigt för att kunna rekrytera, utveckla och behålla den polisiära kompetensen som behövs nu och framöver, säger Katharina von Sydow.

Polisförbundet och Polismyndigheten har också kommit överens om att de nya lönerna ska betalas ut med retroaktivitet från den 16 mars 2022.

Det innebär en högre utbetalning av retroaktiv lön när det nya lönerna färdigförhandlats på regioner och avdelningar. Målet är att ny lön ska betalas ut senast i april 2023.

Det nya ob-tillägget:

Obekvämtidstillägg A: 175,00 kronor
Obekvämtidstillägg B: 105,00 kronor
Obekvämtidstillägg C: 78,75 kronor
Obekvämtidstillägg D: 52,50 kronor

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Ob-tillägget för poliser höjs med 75 procent i januari

 1. När jag började jobba 1979 På en OK mack hade jag 14,75 i lön och OB 4,75 Pengarna till Facket Festade väl fackbasen upp Hans Ericsson upp På Mallorca vill jag minnas dom äldre sa då.. ,dom var riktigt arga

  13
  1
  • Folkis.

   Hur gick det med fackets hotellverksamhet i Italien?

   Gick ur facket 2003 när fabriken lades ned….A-kassan gav ju lika mycket som a-lös…med lägre avgift.

   Läste för många år sen att ca. 25% är med i facket i USA, och vissa får aldrig anställning om dom är med.
   Fuck facket, tyvärr, tappat all tro om facket numera, de är bara till för sig själva och hjälpen är minimal vid problem, läs gärna tidningen Arbetet?
   20-30 år sen skulle de intervjuva någon, på LO borgen, och alla dörrar stod öppna, och ingen var där, vaktmästaren sa att det fanns sällan någon inne för de var runt i Sverige på resor och predikade hur bra det var att vara ansluten….
   Jobbade som skyddsombud i många år, och såg hur systemet fungerade, y-inspektionen kom bara när någon stackare dog på arbetet, fast allvarliga saker påtats i många år innan olyckan skedde…

   De talade om 14 dagar innan de kom på inspektion så allt kunde städas undan eller farliga maskiner inte användes när de kom m.m. m.m.
   Sverige i ett nötskal, och ni tror att allt är så jävla bra, precis som domstolar och åklagare.
   Räcker att påtala Mall of Scandinavia….
   Somna om, nu är det så mycket sämre på TV4, och spyreklamen.

 2. Bra, men vore det inte trevligt med även en liten bonus om de ängsliga skolpoliserna vågade använda batongerna. Men de kanske har försvunnit ur sortimentet till förmån för gråta-ut-kuratorer.

  17
  1
 3. Äntligen något bra som kommer från den nya regeringen… återstår att höja inträdeskraven samt betald utbildning för mer poliser i yttre tjänst. Plus att ge dem verktygen att arrestera bus som står och skriker hora… ”vet Du vem jag är? Nä… men bråkar Du så åker du in… kasta en Sten och det ger minimum ett år… är du inte medborgare åker du inte in… du åker ut.

  31
  1
 4. Bra, men även lönerna för poliser i yttre tjänst måste höjas rejält. När det gäller polisutbildningen så måste kraven höjas samtidigt som lönerna höjs. På senare tid har ju kraven sänkts. Vansinnigt. Det är väl dom bästa poliserna vi vill ha. Inte dom sämsta som det kan bli nu

  36
 5. Ett regeringsskifte var tvunget för att komma överens.
  Skönt med lite verkstad och inte bara glappande käftar.

  31

Kommentera