Ryska soldaterna börjar lämna flodområdet

UKRAINA. Ryssland har dragit tillbaka vissa trupper från städerna som ligger mittemot staden Cherson, på andra sidan floden Dnepr. Det uppger Ukrainas militär enligt nyhetsbyrån Reuters, som inte själva kan bekräfta uppgifterna.

Cherson

Uppdateringen från armén var kortfattad och gav inga detaljer om huruvida ukrainska styrkor också har korsat Dnepr. Men i inlägget uppger Ukraina att de flesta soldater på den andra flodbädden är reservister som nyligen kommit till Ukraina, vilket skulle indikera att de mest erfarna ryska soldaterna redan lämnat området. Inte heller detta kan bekräftas av Reuters.

Dnepr har blivit den nya fronten i södra Ukraina. Sedan Ryssland lämnade staden den 10 november har kraftig beskjutning pågått över floden.

Antonivskijbron över Dnepr sprängd av Ryssland

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Ryska soldaterna börjar lämna flodområdet

 1. Vad säger den Ryska militären om dessa uppgifter?
  Om vi nu ska diskutera “trovärdiga källor”?
  Som sagt…….jag saknar folkets röst från de drabbade områdena?
  Det finns så mycket att önska nu när ingen ledare pratar om en fredlig lösning längre.
  Västvärlden offrar det Ukrain/Ryska folket för viljan att försvaga Ryssland militärt och ekonomiskt.
  Nu gäller tydligen inte humanitär hjälp längre utan endast mera vapen.
  Även FN och röda korset lyser med sin frånvaro i området.
  OSSE har fortfarande inte brytt sig om det Ukrain/Ryska folket.
  Åren mellan 2014-2022 talar sitt tydliga språk och hade OSSE stoppat blodbaden i Donbass regionen så hade aldrig Ryssland gått in i Ukraina.

  15
  31
  • Ukraina får massor av humanitär hjälp och ekonomiskt bistånd från hela världen. De får även vapen för att försvara sig mot de terroriserande galningarna. När ryssarna åker hem så blir det fred. (Sen ska ryssarna självklart betala för alla skador de orsakat.)

   29
   9
  • Gammal kommunist vilken syftar du på när du skriver “nu när ingen ledare pratar om en fredlig lösning längre” eller har du drabbats av feber och bara yrar?

   19
   9
  • Puttes terrorister har ingen kommentar då de är upptagna med att springa.
   Sedan vet Putte exakt vad som behövs för fred. Det är hans fel att dessa krav inte uppfylls. Så hur många ryssar Putte är redo att offra får du fråga honom om.

   9
   4
  • Ryssland hade en miljon flytvästar men ingen kan hitta dem. Det är helt tomt i förråden, precis som i uniformsförråden…

   21
   6

Kommentera