Ryska och kinesiska flyg i övning

UTRIKES. Ryska och kinesiska stridsflygplan patrullerade i går i en gemensam flygövning över de västra delarna av Stilla havet, skriver AP. Detta som ett sätt att visa upp ländernas allt tätare försvarssamarbete.

Ryskt bombplan TU-95 Bild: Ryska Försvaret

De ryska Tu-95-bombplanen och kinesiska H-6K-bombplanen flög över Japanska havet samt Östkinesiska havet under ett åtta timmar långt uppdrag, uppger ryska försvarsdepartementet. Kinas försvarsdepartement beskriver det som ett ”rutinuppdrag”.

För första gången landade kinesiska plan i Ryssland och ryska plan i Kina, enligt AP.

Under övningen ska planen upprepade gånger ha flugit in och ut ur Sydkoreas luftvärnszon längs landets södra och nordöstra kustremsa, rapporterar Deutsche Welle. Däremot kränkte länderna aldrig landets luftrum, enligt Sydkoreas militär.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Ryska och kinesiska flyg i övning

 1. Är det inte jättebra att ryssarna nu vänder blicken till att samarbete med kineser på andra sidan jordklotet? Kanske har dom onda orckerna äntligen förstått att i Europa de har åkt slut på missiler. Åtminstone britterna säjer så… för tionde gången.

  Tack krigshetsarna och tack också för det jättebilliga el vi har nu, tack vare er.

  ps. fel krigat

  9
  20
  • Du har rätt Grannen. Fel krigat av Putin, det är han som drog igång kriget och han får avsluta det. Har han otur förlorar han det asiatiska Ryssland till Kina.

   16
   5
   • Det är precis vad jag befarar… 1) att Putin avslutar kriget med kärnvapen och 2) att den kinesiska kommunist diktaturen på ett eller annat sätt får kontrollen för aldeles för mycket råvaror och ryskt markt.

    Kriget har fört enormt lidande till tiomiljontals oskyldiga ukrainare. Hade det funnits ett sätt att undvika detta hade det varit bättre att ta den vägen istället. Kriget är ju alltid ett resultat av misslyckad diplomati.

    4
    11
  • Vi hade billig el innan Putin gick in i Ukraina. Så in i döden billig! Det var innan MP+S började lägga ned kärnkraften. Så det så. Det har blivit dyrtider som han sa Svensson i Hedebyborna.

   10
   6
   • “G54 skriver: 1 DECEMBER, 2022 KL. 14:30”

    Nej det har jag inte glömt hur det vad elen kostade i december förra året.

    Men jag kan inte jämföra med december i år. Kan du? Däremot kan jag jämföra oktober i fjol och oktober i år. Det är inte Putins fel att elräkningarna blir allt dyrare.

    Energipriserna driver på inflationen och gör så att företag måste minska produktionen eller rentav läggas ned. Och aktiviteter sätts på sparlåga. Det är vanligt folk som blir lidande. De som kan försöker sko sig. Vad finns det för orsak priset på kaffe har fördubblats? Eller att smöret har också har blivit dubbelt så dyrt? Vad är det som skiljer Arlas smör från Valios eller ICA:s förutom priset? Hur kan det komma sig Arlas smör är slut i hyllan medan det gott om ICA-smöret?

    Att Putin är skuld till prisutvecklingen på energi är inte sant. Den startade lång innan Putin gick in i Ukraina. Men det är bekvämt för S att slippa ta ansvar för nedläggningarna av kärnkraften. Och slippa ta ansvar för allt sjabblande under pandemin.

    Likadant när det gäller SD:s ansvar under nuvarande mandatperiod. Här gäller det att ta ansvar gentemot sina medlemmar och väljare i första hand och regeringen i andra hand.

 2. Ja att kineserna deltar i Putins lekstuga bero nog på att inkomsterna överstiger besväret? !an kan ju inte överge inkomsterna från olja och gas sen kommer ju plussa affärerna bomder och granater ! Det är ju inte bara Iran som skall tjäna på detta krig . Det var kanske inte var så lyckat att jänkarna började turistat Tahiwan i detta läget ?

  7
  5

Kommentera