David Baas ställs till svars…

MEDIA. David Baas, reporter på Expressen, har gjort karriär på att hata Sverigedemokraterna, det har varit en misslyckad karriär eftersom han trots alla uppletade skandaler en del sanna, andra inte, inte lyckats få SD att minska i något val. Tänk om Baas, Expressen och Expo hade snokat lika mycket i andra partiers förflutna.

Expressens David Baas ställs till svars om sitt samarbete med en vänsterextrem terrororganisation. Expressen och David Baas har haft ett omfattande samarbete med AFA:s researchgrupp i syfte att kartlägga sverigedemokrater.

AFA:s researchgrupp bestod av tidigare AFA-aktivisten Martin Fredriksson och AFA-grundaren Mathias Wåg. AFA är en vänsterextrem terrororganisation som gjort sig skyldiga till flera hundra attentat, däribland mordbränder, mordförsök, misshandel, skadegörelse och politiskt terror mot oliktänkande.

När David Baas konfronteras om varför han och Expressen samarbetar med vänsterextrema terrororganisationer, ger han endast enfaldiga och enkelspåriga svar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “David Baas ställs till svars…

 1. [till “Petterssons”: radera kommentaren om den har för många ord: 970]

  “Petterssons” skriver…

  “… det har varit en misslyckad karriär eftersom han [Baas] trots alla uppletade skandaler en del sanna, andra inte, inte lyckats få SD att minska i något val”

  Det är nog fel. Åtminstone enligt vetenskapen, har Baas med flera lyckats över förväntan…

  * 2016-01-27 Expressen Debatt
  forskare vid Göteborgs universitet:
  “SD kunde vara störst – om kvinnorna vågat”
  – “Hade kvinnorna vågat åsiktsrösta i lika hög grad som männen, utan att ta hänsyn till vad andra tycker, hade SD enligt gängse väljarmodeller med råge varit Sverige största parti.”

  * 2022-06-16 Uppsala universitet och SOM(Samhälle, Opinion och Medier)-institutet, Göteborgs universitet
  “Politisk intolerans begränsar debatten i Sverige”
  – “FOLK ÄR HELT ENKELT RÄDDA för att prata med okända om sina åsikter. Det kan vara svåra frågor, som immigration, integration, skolan och sjukvården.”
  “Pekas ut som RASISTER”
  – “I debatten om immigration och integration har till exempel olika debattörer pekats ut som rasister, eller fått kommentaren: ‘Nu klev du över gränsen, nu är du på SD-sidan’. Sker det här alltför ofta så stannar debatten, menar Sten Widmalm.”
  – “Då vill inte folk prata öppet om svåra politiska frågor längre.”

  … det vill säga att deras bekämpande av det som bedöms vara svenskars (i allmänhet, och de som röstar på/sympatiserar med SD i synnerhet) rasistiska inställning till/främlingsfientliga bemötande av invandrare har varit så effektiv att åtminstone två riksdagsval har genererat två odemokratiskt valda regeringar, på grund av svenskens (här: folkslaget) rädsla för att misstänkas/anklagas/utpekas/fördömas som “rasist”.

  (Den naturliga kulturkrocken härledes felaktigt till rasism/främlingsfientlighet.)

  Anledningen till att “Petterssons” — och alla andra (utom lilla jag? och göteborgsforskarna); inte ens SD: läser de inte Expressen? — inte har noterat detta tidigare beror troligen på att det inte har debatterats (har forskarna rätt eller fel), trots att det rimligen är den största nyheten sedan Sverige blev en demokrati.

  Baas med flera förhåller sig medvetet eller omedvetet till detta (resultatet/konsekvensen av deras bekämpande) enligt devisen “[det moraliskt försvarbara] Ändamålet helgar medlen”, det vill säga att de anser att det är bara bra att svenskar är rädda eftersom det tros minska deras “rasistiska” människosyn, eller åtminstone får dem att hålla tyst med sina åsikter och tyckanden (“Ur syn, ur sinn”).
  Om de upplever Baas’ med fleras ställningstaganden som ett åsiktsförtryck — kan denna rädsla beskrivas på något annat sätt?; käckt och orwellskt omnämnt som “Åsiktskorridoren” — får de skylla sig själva, anses det av bl.a. Aftonbladet/SVT [*].

  (Uttryckt litet enklare: det moraliska/medmänskliga synsättet är viktigare än det demokratiska.)

  Två andra exempel på konsekvenser, utöver det demokratiska ovan, av Expressens Baas’ med fleras ställningstaganden/retorik (dvs. att omnämna svenskar som “rasister”) är…

  (mina versaler)

  * Expressen 2022-11-07
  “Jakten på de försvunna läxhjälpsmiljonerna”
  – “Ni är SD! RASISTER! ropar den okända mannen och drar i väg med ordföranden.”

  … och som även drabbar barn och tonåringar…

  * Expressen 2016-05-19
  Reportaget “Hatet mot svennarna”
  Ur ett brev:
  – “Jag växte själv upp med blont hår i ett invandrartätt område och blev utsatt för just detta. Högstadiet var absolut värst, det fulaste som fanns var att vara svenne och man skulle jämt trakassera svennarna. Om någon gjorde minsta lilla motstånd var hen RASIST och fick ännu värre behandling.”

  … vilket gör både svenska barn och invandrarbarn till offer.

  Trodde Baas med flera att deras ordval i offentligheten inte skulle påverka barnen?

  *

  Om “Petterssons” vill, kan jag posta en lista över ett 30-tal vittnesmål där svenskar (jag har valt bort Sverigedemokrater och deras sympatisörer) och invandrare beskriver svenskars rädsla för rasist-etiketten, plus ett 20-tal exempel på etablissemangets ställningstagar/fördömar-retorik. Den skulle kunna användas som en sökbar databas över referenser/citat.

  Listan (som skulle kunna rubriceras som något i stil med “Varför Sverige blev som det blev”) består av ~5000 ord (inte tecken!). Här är fyra exempel (mina VERSALER och [anmärkningar]):

  1. (Invandrare)
  2006-04-27 Sveriges Radio
  “Polisen har för lite kunskaper om invandrare”
  – Själv har Mostafa Alshawi vuxit upp i det invandrartäta området Rosengård i Malmö.
  – “Det har nog med att göra att man är RÄDD FÖR ATT BLI STÄMPLAD SOM RASIST. Men om man inte uppmärksammar problemet [brotten] så kan man inte heller något åt det”, säger Mostafa Alshawi.

  2. (Svenskar)
  2022-08-18 Göteborgs-Posten
  “Hela verkligheten har blivit diskriminerande”
  Gästledare Lars Åberg:
  – “Om rasismen är allestädes närvarande kan ingen svära sig fri, och eftersom rasist är det värsta epitet någon kan få i Sverige skaffar sig den som slungar det ur sig ett MORALISERANDE ÖVERTAG.”
  – “RÄDSLAN för att någon ska dra RASISTKORTET hänger förmodligen samman med att många i Sverige är ovana att föra en diskussion med ideologiskt motiverade personer.”

  3. (Etablissemanget)
  1988
  – “På valdagen 1988 var det folkomröstning i Sjöbo om att ta emot flyktingar i kommunen. Nära 70% av kommuninvånarna röstade nej. Den politiska och kulturella eliten [etablissemanget] tävlade om att ta avstånd från händelserna [dvs. kommuninvånarna] i Sjöbo.”
  (— 2010-04-25 Sveriges Radio P3 Dokumentär: “Folkomröstningen i Sjöbo”)

  4. (Etablissemanget)
  2019-03-27 Fackförbund.com [est. 2014, jämförelsetjänst]
  “Flera fackförbund säger nej till SD”
  – “Av de 14 fackförbunden som ingår i LO säger sju av dem nej till att ha ett förtroendeuppdrag i facket samtidigt som man är politiskt aktiv i Sverigedemokraterna”
  – “Handels, Kommunal, Byggnads, IF Metall, Pappers, Hotell- och restaurangfacket, Livs eller Fastighetsanställdas förbund accepterar inte att förtroendevalda medlemmar är politiskt aktiva i Sverigedemokraterna.”
  – “De förbunden som säger nej till förtroendevalda som är politiskt aktiva i SD hänvisar till VÄRDEGRUNDEN i deras stadgar som generellt säger att de arbetar för ALLAS LIKA VÄRDE.”

  [*]
  SVT-chefen Jan Helin (dåvarande chefredaktör och VD på Aftonbladet) till Gunnar Sandelin (socionom och fd. SVT-journalist):

  [med ett roat leende] “ömhudade debattörer” som “inte tål motargument”

  (se YouTube-videor:
  1. “Debatt SVT 2014-03-06 | Får man säga vad man vill i Sverige eller har vi en smal åsiktskorridor?”
  2. “Svensk debatt om invandringen”)

 2. Expos lydige lille lakej, de “gräver” & han skriver och får priser som ingen tar någon större notis om. Kanske dags att kliva ut från Expressens elfenbenstorn, intervjua vanligt folk som röstat på SD i senaste valet & inse att Sverige inte har 1 330 325 st “nazister”.

  12
  1
 3. David Baaz är inte journalist i egentlig mening, han är en SD-hatare och ryggradslös vänsterSKITSTÖVEL av värsta sorten !
  M.a.o. en jävla ynkrygg !

  23
  1
 4. Så David Baas har erkänt att uppgifterna är sanna om att han samarbetat med en terror organisation.
  Då återstår väl en rättegång, som naturligtvis aldrig kommer.

  54
  1
 5. Terrorforskaren Magnus Ranstorp skriver att EXPO:s Haris Grabovac (tillika Centerpartiets pressekreterare) är verksam på samma sida som Ibn Rushd/islamofobi.se, där projektledaren heter Aya Mohamed och som även sitter i föreningen ”Hjärtat – Tro & Solidaritet” i Stockholm.
  https://twitter.com/MagnusRanstorp/status/987674362240217089?ref_src=twsrc%5Etfw

  Mohamed Omar skriver att Haris Graovac presenteras som ”föreläsare” av skattefinansierade Expo, att han huvudsakligen arbetar gentemot aktörer inom civilsamhället och skolan, och tidigare bland annat har arbetat med antirasistisk organisering.
  Omar, citat: ”Jag har svårt att ta Haris Grabovacs oro för ökad rasism på allvar när han samtidigt är för fortsatt massinvandringen från länder med rasistiska värderingar.”
  https://detgodasamhallet.com/2021/01/20/mohamed-omar-massinvandringen-okar-rasismen-i-sverige-men-antirasisterna-vill-att-den-fortsatter/

  49
  • @Pålsjö, På samma blogg, Det Goda Samhället, skriver Gästskribent ÅKE THUNSTRÖM: Frukostseminarium på SR om valjournalistiken.
   Där Å.T. riktar kritik att opolitisk granskning inte är oberoende.

   13
   1
 6. Han är en del av det drev som med kraftfull skuld och skam ska tysta de som gillar Sverige!

  Svenskar ska inte våga säga att de är sverigedemokrater. Svenskar ska uppfostras så de känner självpåtagen skuld när de vill kritisera nedmonteringen av Sverige.

  67
  1
 7. En så kallad journalist som lever på sitt hat mot människor som vågar tänka själv och stå för sina åsikter. Denna så kallade journalist är en parasit som lever i sin egna elitiska självbild och omger sig med andra parasiter från eliten i Stockholm innerstad.

  74
  2
 8. Ja, det är ju inte som att Expo inte skulle hitta något om vänstern. Spår som leder till såväl DDR och Sovjet lär det drälla av. Ända fram till murens fall. Men Expo är å andra sidan grundat av en kommunist så det är inget konstigt egentligen, Det enda konstiga är att de citeras ungefär som en myndighet av media.

  73
  1
  • Jag är ganska säker på att detta inte har upphört efter murens fall. Vi hör ju nu hur den vänsterextrema klimatrörelsen vill avskaffa demokratin. Putler är ju en gammal KGB-officer och att GRU fortfarande är i farten har väl de senaste spionaffärerna visat. Hela de vänsterextrema konglomeratet jobbar för fullt med att avskaffa verklig demokrati. EU och FN vill till exempel vara med att styra Twitter, då de inte avviker från extremvänstern. De som kallar sig liberaler/vänsterliberaler är bara sminkade kommunister.

   29
   1

Kommentera