Kungaparet gav riksdagssupé

INRIKES. Kungen och kungafamiljen har till skillnad från Nobelkommittén inga problem med att bjuda representanter för Sverigedemokraterna på middag.

Kungen, Drottningen, Kronprinsessan, Prins Daniel, Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia inför kvällens riksdagssupé. Foto: Pelle T Nilsson/SPA

Tisdagen den 29 november gav Kungen och Drottningen supé med divertissement på Kungl. Slottet för riksdagens talmän, regeringen, riksdagens ledamöter samt högre tjänstemän i Regeringskansliet och Riksdagsförvaltningen.

Efter varje riksdagsval bjuder Kungen och Drottningen riksdag och regering till supé med divertissement – konsert – på Kungl. Slottet.

Kungen hade riksdagens andre vice talman Julia Kronlid till bordet. På sin vänstra sida hade Kungen statsrådet Ebba Busch.

Kungen i samspråk med riksdagens andre vice talman Julia Kronlid och statsrådet Ebba Busch. Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Läs mer på Kungahuset…

-Pettersson noterar att Kungen behandlar alla partier och partiledare lika till skillnad från vissa andra…

Meny

Lättrökt regnbåge med dill, forellrom, skum på krusbär, gurka och citronverbena

*

Bräserat vildsvin med svamp och rosmarin, rostad kålcrème, krispig svartkål, aprikosglaserad gulbeta och sky smaksatt med harissa- och salvia

*

Vanilj- och färskostparfait med päron- och ingefärskompott samt karamell smaksatt med kaffe

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Kungaparet gav riksdagssupé

 1. Kungen har i äratal bjudit i företrädare för SD och inte sysslat med hat och diskriminering som många andra ägnat sig åt. Skulle tro att tom röstar på SD om han nu röstar.

  15
  1
  • Och kul för Julia Kronlid, som blev så mobbad för sin Gudstro, i riksdagen, vid talmansvalet! Det är hon väl värd! 🙂

   17
 2. När Kungen fick mindre makt 1974, fick sossarna mer. För de kunde knipa åt sig den, i det vakum som uppstod! Och det var ju inte särskilt gott!

  Det ser vi idag, när de utan att styra, styr ändå, genom att de genomsyrat hela samhället med sitt tänk, handlande och folk!

  Tänk bara på alla institutioner, som är uppbyggda kring socialdemokratin!

  Med mera kungamakt, hade vi haft en spärr och ett veto, mot allt detta!

  För Svenska styret idag, är en socialdemokratitotalitär makt! Och detta alldeles oavsett, om de har regeringsmakten, eller ej!

  OCH DET ÄR JU INTE SÄRSKILT BRA!!!

  15
 3. Mer makt åt Eders Majestät Konung Carl XVI Gustaf. En konung i tiden som verkar mer demokratisk än den politiska nyadeln.

  31
  1
 4. Kungen representerar hela folket och respekterar då alla riksdagspartier.
  Nobel är en enskild stiftelse och gör därför som den vill.

  12
  25
  • Eftersom det är Sveriges statschef som delar ut priset och är hedersgäst under nobelmiddagen ska alla representanter för svenska folket behandlas lika. Om inte, då ska inte svenska folket representerad av svenska staten inte ha något att göra med stiftelsen.

   64
   2
  • Vad betalar Nobel i hyra för Stockholms stadshus? Hur mycket betalar de gör SVT:s tv-bevakning och utsändning över hela världen? Som stiftelse har de skatteförmåner som finansieras va svenska skattebetalare. En av de personer som fattat beslut om att stänga ute SD, sitter högt i myndigheten för psykologiskt försvar. Således med ganska stor sannolikhet en sozzepolitruk. Sozzarna sprider och spridit din cancer i hela samhällskroppen.

   18
   1
  • Nobelstiftelsen är svårt infekterad av Partiet som använder stiftelsen för partipolitik.

   16
  • En stiftelse som uppbär rikliga förmåner och bidrag bekostat av svenska folket. En oberoende stiftelse är de då absolut inte.

 5. Ironin i att en man som innehar ett 100% odemokratiskt ämbete visar mer respekt än Nobel-kommittén (som tydligen vet null og nixens om Alfred Nobel) är lika delikat som menyn.

  50
  1
 6. Kungen håller inte på och åbäkar sig, utan anser tydligen att demokratin är en viktig sak för alla.

  76
  1
  • Vår Konung får inte uttala sig i politiska frågor.Dom gånger han har gjort det tex. om säldödandet i Norge så blir det ett himla hallå på journalisterna.Så han visar istället med handling vad han anser.Jag minns när han höll sitt tal till foket i stadshuset efter tsunamikatastrofen.Ett mycket gripande och varmt tal om hur det är att mista någon.Detta skedde långt innan vår dåvarande regering gjorde några uttalanden om den fruktansvärda händelsen.Så med detta vill jag bara mena att vår Kung är en riktigt bra och rejäl karl..

   15
   • Kungen får nog börja städa bland sina Gryt akademin borde han lagt ned det med Nobel kommittén och särskilt då freds priset . Sen ersätter hand det med det vetenskapliga rådet som han befriat från olika floskler maskiner som tigger på olika religiösa idilogier och dogmer

 7. Som jag alltid sagt. Kungen är en rejäl Karl. Han visar här att han gör vad han känner för. Står upp för demokrati. En knäpp på näsan på Nobel kometen.

  75
  2
 8. Våra politikers uppgift är
  att bistå o underlätta för
  sin befolkning. Inte försvåra
  vårt liv.

  57
 9. Oerhört intressant. Monarken respekterar demokratin mer än Nobels hantlangare och vänsterpartister, miljöpartister m.fl. Undrar vad Özz säger?

  70
  1

Kommentera