Åtal väckt för dubbelmord i Mälarhöjden

BROTTSLIGHET. Åklagaren har i dag onsdag 30 november väckt åtal mot en man för mord på en 43-årig kvinna och hennes 6-årige son samt för grovt barnfridsbrott i maj. Det var den 26 maj i år som en kvinna och en pojke påträffades med omfattande skador på en adress i Mälarhöjden. Båda avled samma dag av sina skador. Misstankarna riktades tidigt mot en nära släktning till målsägandena. Mannen som nu åtalas för morden greps samma dag och har sedan dess varit frihetsberövad.

Åtalet i målet bygger bland annat på omfattande teknisk bevisning, beslag som gjorts i samband med gripandet samt på förhörsuppgifter. Mannen som åtalet gäller har under förundersökningen förnekat brott, men har inte kommenterat händelsen närmare i förhör.

Det här är en djupt tragisk händelse för de inblandade och åtalet avser flera mycket allvarliga brott. Utöver mord har jag åtalat för grovt barnfridsbrott eftersom jag påstår att ett av morden bevittnats av ett närstående barn. Min bedömning är att bevisläget är mycket gott och bygger på en omfattande och robust utredning av brottet, säger kammaråklagare Ingrid Viklund.

Huvudförhandling i målet planeras starta i Södertörns tingsrätt den 9 december och är beräknad att pågå i sex dagar.

Målnummer i Södertörns tingsrätt: B 8466-22.

Den åtalade och misstänkte är Magnus Wallsten, född 1981

***

TIDIGARE 2022-05-25 Kvinna och barn knivmördade, man gripen

BROTTSLIGHET. Ett litet barn och en kvinna är döda efter grovt brott i villa på Mälarhöjden i Stockholm, meddelar polisen. En man i 40-årsåldern har gripits misstänkt för dubbelmord.

Polisen tar emot samtal om att en kvinna i 40-årsåldern och ett barn i femårsåldern misshandlats svårt av en gärningsman på en adress i ett bostadsområde i Mälarhöjden.  

Polis och ambulans är på plats inom några minuter efter larmet, men gärningsmannen har hunnit lämna platsen.
Både kvinnan och barnet är svårt skadade. Kvinnan avlider på platsen och barnet förs till sjukhus men barnets liv går inte att rädda.

I sökandet efter gärningsmannen deltar ett flertal patruller som söker av Mälarhöjden och omkringliggande områden.

Parallellt med detta undersöks även andra platser och den eftersökta gärningsmannen grips på annan plats i Storstockholm strax före klockan 15. 

Kvinnan och barnet har en släktskapsrelation. De har även en relation till mannen som gripits – men den relationen kommenteras i nuläget inte närmare av polisen. Den gripna mannen är i 40-årsåldern.

-Pettersson säger att det är en svensk/skandinavisk familj…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Åtal väckt för dubbelmord i Mälarhöjden

Kommentera