Är miljöaktivisterna galna?

NATURVÅRD. I Sverige finns två arter av vattensalamandrar, större och mindre, salamandrarna är fridlysta men är inte en hotad art utan tvärtom vanliga i södra och mellersta Sverige. Nu kan DNA-spår av den lilla ödlan som är ett groddjur stoppa Volvos fabrik som ska tillverka batterier till eldrivna bussar och lastbilar. Här finns svaret på den retoriska frågan i rubriken. De är fullständigt galna.

Större Vattensalamander Bild: Miljöförvaltningen, Västerås

Skansenprofilen Jonas Wahlström, djurexpert på Skansen-Akvariet, tycker att det är mycket märkligt att DNA-spår från vattensalamander kan stoppa Volvos planer på en gigantisk batterifabrik. ”Om det finns några salamandrar är det väl bara att flytta dem?” säger han till Tidningen Näringslivet.

Så här kan vi inte hålla på, menar Wahlström. – Först och främst är större vattensalamander inte en hotad art utan skulle kunna jämföras med exempelvis en gråsparv om man drar det till sin spets. Om vi skulle ta hänsyn till gråsparvar på samma sätt så skulle vi knappt kunna avverka någon skog alls. Salamandrarna kan ju inte få stoppa en stor fabrik, säger han till Tidningen Näringslivet.

Vattensalamanderns utbredning

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “Är miljöaktivisterna galna?

  • Snarare fundamentalistiska sektmedlemmar, som faller på knä i “helig” dyrkan, av varje enskilt grässtrå!

   Det är därför de som Greta, exempelvis, känner sån sympati för inkommandeislamistterrorister! Det är inte för inte som globalism, klimatism, antirasism, jämlikhet och feminism går hand i hand med varann! Samma fanatism och extremism och sjuka!

  • I Falköping har samma salamandrar stoppat bygget av en högstadieskola som egentligen skulle varit färdig nu. Istället går över 600 elever i en gammal skola avsedd för runt 300 elever som kompletterats med baracker.

 1. När Märta Stenevi ännu var kommunalråd i Malmö så ville man bygga bostäder intill Öresundsbrofästet på en nedlagd skjutbana.

  När bron byggdes så klassade man en zon intill förbindelsen med stark trafik ned bil och tåg som enbart exploaterbar för kontor eller småindustri motsvarande på grund av buller. Redan efter några år så byggde man ett stort bostadsområde nära tillfarten. Vad händer i byråkratsverige om någon boende nu klagar?

  När man även ville bygga på skjutbanetomten intill betalstationen så var det någon naturintresserad som klagade för att det fanns grönfläckiga paddor på området. Således stopp, utredning och snack. Paddan viktigare än buller tros att paddan även finns i ett kalkbrott i närheten.

  Kommunalrådet försökte rädda byggandet med några pooler för paddor mellan husen. Sedan flyttade Märtas intressen till huvudstaden. Vi får se om paddorna eller buller blir viktigast vid eventuellt beslut.

 2. Största orsaken till all denna galenskap i Väst är de högljudda och hyperemotionella kvinnor som styr Sverige idag, primärt genom MSM.

  13
  1
  • Borde man inte utveckla bättre batterier, innan man drar igång storproduktiln av mera skitbTtdrier?

   11
 3. Gråsparvar brukar väl inte finnas i skog, iallafall ser jag inga när jag plockar trattkantareller.

  4
  5
 4. Svaret på fråga i rubriken är ett tveklöst ja- Dårar som vandaliserar konstverk statyer stör evenemang limmar fast sig sätter sig mitt i vägen. Dags att ta i med hårdhandskarna mot dessa sjuka dårar.

  20
  2
 5. Tror inte man behöver bekymra sig om batteri fabrikerna..
  Det enbart för det finns ingen el till att förse en batterifabrik
  Det rimliga är ju att se till att man har energin till att produsera batterinasen bör man ha en att ladda batterina?
  Och när dessa muppar rullat sig i blåkoppior och diagram ? Så kan man ju börja fundera över tillgäng energiförsörjning?
  Tror man kan låta salamsndrana simma i reaktorn i något närbeläget kärnkraftverk då slipper dom åtminstone litiums förgiftning av samma typ som Olof Palme hade

 6. Kanske vore bra att ta hänsyn till gråsparvarna, så vi slapp dagens förödande skogsskövling!

  12
  3
 7. Frågan som ställs är, om miljödårarna är galna. Svaret är, att de är galna, okunniga och lättlurade.
  Miljövansinnet drivs av en liten grupp vänsterextremister. Verkligheten är i deras värld, bara ett hinder, som ska rundas. Genom att låta käften gå, piskar de upp en rädsla, hos människor, främst kvinnor. Sanningen är oftast långt borta.
  Framtidsyrken i detta nerkörda landet, finns inom mentalvården. Det är där miljömupparna kommer att hamna.

  30
  3
  • Ja, Bolund exempelvis, är bara en STOR KÄFT, som går helt av sig självt, utan något endaste annat därbakom!

   Man orkar knappt se han!!!

   19
   2
   • Löfven be……
    Bolund är inte dum jag tror han är smart. Dock jag delar inte hans värderingar.

   • Han är som en gädda som glappar med storheten!

    “Vill ni att riksdagshuset ska ligga under vatten vid nästa val”, har han sagt.

    Han och Greta, är lika idiotiska, och dåraktigt fanatiska, båda två i sina galna utfall!

 8. Även om frågan är retorisk så är det värt att poängtera att miljöaktivisterna är galna och en fara inte bara för dom själva utan hela samhället.

  31
  2
 9. Inga nya gruvor och inga nya etableringar av industrier som skapar massor av arbetstillfällen.Ja,huvudena på klimataktivisterna är det klent beställt med…..

  39
  3
 10. Frågan är mer varför det ens blev ett stopp på byggplanerna. I rimlighetens namn bör de tjänstemän som tittar på detta ha grundläggande kunskaper om vad de fattar beslut om. Så om det finns salamandrar i området ska de veta vad detta är.
  Nu kanske det är en Stieg-fantast som sitter och beslutar och tror att det är den påhittade socialisten Salamander som bor i vattenpölen och därmed inte vill ge bygglov på grund av det.
  Annars är det nog så att detta är ett gäng aktivister som ska få sparken och riktiga personer som kan något ska anställas istället.

  33
  4
 11. Frågan är verkligen befogad.
  Och då gäller det inte bara inställningen till salamandrar , utan rent allmänt .
  Lyssna på Per Bolund , Stenevi Hirvonen och Tovatt så förstår du hur illa det är .
  Deras inställning till Klimat och Invandringsfrågor är förödande för Sverige .

  54
  4
 12. En salamander är mycket mer värdefull för världen än en vanlig svensk industriarbetare är för välståndet i Sverige och då inräknat allah de som kommit hit och lever på bidrag från arbetarklassen.

  62
  5

Kommentera