600 barn och ungdomar stämmer svenska staten

KLIMAT & MILJÖ. Greta Thunberg är en av över 600 barn och ungdomar som stämmer svenska staten för bristande miljöpolitik, skriver DN, bakom betalvägg.

Organisationen Aurora lämnade in stämningsansökan på fredagen och har förberett sig i närmare två år.

Man vill att svenska staten döms för otillräcklig klimatpolitik i domstol.

-Pettersson tycker att de myndiga i gänget borde åtalas för psykisk misshandel av barn. I gänget finns bland andra tre stycken sjuåringar som kanske tror att världen kommer att gå under om vi inte lägger ned Sverige…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

33 thoughts on “600 barn och ungdomar stämmer svenska staten

 1. Varför stämmer dom inte sina föräldrar, som tvingade dem att födas till världen i detta undermåliga land.

  8
  1
 2. Kina och Indien, med + 3 miljarder invånare, har ingen klimatpolitik över huvudtaget men visst, stäm Sverige – det land som alltid rankas som det mest miljövänliga landet i världen. Parenting fail.

  10
 3. Dessa personer som for illa av vanvård på barnhem och fosterhem varav mer än hälften inte fick sina upplevelser bekräftade och respekterade när de stämde svenska staten. De var ju en grupp som ansågs inte vara resursstark därför var de lätta att köra över. De ställde inte till bråk som dessa kan göra. Det återstår att se om dessa miljöaktivister får gehör av staten för sin aktion.

 4. Hoppas många förstår VARFÖR MP ville sänka rösträttsåldern till 16 år…
  (Bevare mig väl ! )

  Den borde HÖJAS till 21 istället !

  16
 5. Det är med röstning i riksdagsval man sköter politiken inte genom att stämma de, som Svenska folket nyss har valt. Det är en typisk extremvänsterreaktion med stora kostnader och liten nytta för samhället, samtidigt kan det bli en rejäl ögonöppnare om att något gått riktigt snett tidigare i samhället. Jag såg nu att hela Sverige har samma el-priser 335 öre/kwh. När förra regeringen blev för extrem, stänger kärnkraft och högbeskattar bränslepriser och stänger i princip ned Sverige för en odefinierad klimativer så vaknade fler och röstade fram en ny regering. Konstigt ändå att det blev så liten övervikt för SD. Jag tror nationalister förstått att nationerna borgar för stabilitet, demokrati och ger lättare förutsättningar för motivation, utveckling och frihet bland medborgarna. Ett enklare EU med mer praktiskt samarbete för effektiv handel vore nyttigt. Motsatsen totalism såg vi bl.a. i forna Sovjetunionen sedan revolutionen 1917. Man ville byta ut ett egennyttigt tsarvälde mot något, som lät bättre. Men det blev en otäck form av diktatur, förföljelse av kritiker och intellektuella med stora följdskador för unionens nationer, som verkar påverka negativt fortfarande.

 6. Varför är vi globalister så avskydda, vi vill bara väl tex så stöttar vi den nya regeringen och hoppas att den får igenom sin politik..

  3
  1
 7. Båda sidorna i klimatdebatten borde få samma fråga: hur ser det underliggande naturliga vädret ut framöver? Ge mig data för tio år framåt. Naturliga snömängder, vindar, stormar regn, temperaturer osv för jordens alla hörn. Sen är det enkelt att räkna ut hur mänskligheten påverkar klimatet.

  Den som inte kan lämna sådana data bör nog tagga ner…

  Att kommentera förra veckans väder är lika lätt som att kommentera förra veckans lottorad!

  12
 8. Sveriges klimatpåverkan är försumbar, däremot är lidandet av åtgärder mot klimateffekter, ENORM, I vårt land!

  Kina och Indien, vore det bättre man satte åt i så fall, men de lyckas slingra sig undan, trots sin myckna kolkraft!

  Fast ändå på det hela taget, är det som Elsa Widding påpekar, ÖVERDRIVEN ALARMISM!!!

  Inget dramatiskt har egentligen hänt, mer än i klimatfanatikers ångestfantiserande extremhjärnor!

  26
 9. Varför nöja sig med Sverige? Om man stämmer Kina och får rätt kommer det att påverka hela jordens befolkning.

  Och varför ifrågasätter man inte Fascist Ryssland som just nu ödelägger ett av Europas största länder?

  Ett stopp på Fascist Rysslands angreppskrig skulle troligen minska CO2 utsläpp som vida överstiger vad Sverige släpper ut under flera år.

  SÅ VARFÖR INTE SE HELHETEN?

  20
  1
 10. Hur många i denna okända och nya organisation “Aurora” har föräldrar som är mediala kändisar eller åtminstone lite kändisar ?

  Att “Greta Thunberg” var en från början regisserad och medvetet skapad och finansierad “rörelse” och INTE någonting spontant av en ängslig lite tonåring torde stå klart för alla nu. Detta nya “Aurora” torde vara något liknande nu när den största “Greta-hajpen” lagt sig.

  Enbart av dessa ungdomars klädsel etc. torde det stå klart för alla och envar att denna rörelse har sin bas på … Södermalm.

  31
  • Eller hur Tony? Dårhusets Nyheter? Brukar väl lyfta fram annat än det som är positivt för oss svenskar? När man synar de här snorungarna lite närmre så är det snorungar till hipsters och karriärfjollor frfån de bättre delarna av Fjollhålan, Spånga, Nacka, Saltsjö-Bo etc. Det är en medicinsk forskare på KI, en toppchef på nån Fjollig kommun, advokatstudenter som drar i trådarna och när veckan rundas ska dom ut i stallet och få lite skit under naglarna och få nöjet att känna sig som oss andra dödliga. Veckan därpå är det åter igen inkludering och problematisering av alla normala tillstånd, här tex klimatpsykotiska profetior om jordens undergång och berövande av mänskliga rättigheter och bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla.

 11. Tar för givet att de förlorar, och får betala en saftig rättegång.
  Eller är det Soros som ligger bakom?

  33
 12. Så långt har alltså hjärntvätten av våran ”framtid” gått. Är det inte bättre att dom stämmer staten för indoktrinering via media och skola samt bristande bildning?

  51
  2
 13. Stämmer staten och det skulle inte förvåna om dom får rätt,
  många märkliga domar brukar ju numera avkunnas i svenska domstolar.
  Det blir väl som i Tyskland, där klimatorganisationen ”Fridays for Future”, (enl. hemsidan startad av Greta Thunberg), anser att yngre generationers rättigheter kränks, och som därför förra året stämde Tyska Staten, vars grundlagsdomstol gav dom rätt och slog fast att Tysklands klimatlag måste skärpas och bättre beakta kommande generationer.
  https://svenska.yle.fi/a/7-1530784

  ”Våra krav”, Fridays for Futures/ FFF:s hemsida:
  https://fridaysforfuture.org/what-we-do/our-demands/

  19
  • Förklara för dem att det är slut med flygresor till Thailand och köp av nya mobiler så ska ni se att ropen slutar skallra.

   54
 14. Var är föräldrarna? Det är deras ansvar att tala om, att så här gör man inte. Fast de är väl av samma sort. Nä! Lägg ner det där. Jorden har sin gång

  36
  • Det är nog svårt för föräldrar att motverka indoktrineringen i skolan och media när till och med en stor andel vuxna personer köper propagandan med hull och hår.

   27
 15. Jag minns när jag var 16 år. Då kunde och visste man det mesta. Trodde man, för ju äldre man sen blev insåg man att det inte var så.
  Och så är det. Utbildning är nog bra, men sunt förnuft är bättre. Sunt förnuft får man av erfarenhet. Och vetenskap är många gånger inte att veta, utan bara ett möjligt scenarie för de uppfattningar och fakta man för stunden har.

  38
  1
  • En del av ungdomarna kommer nu att förstå, att det är ingen mänsklig rättighet att konsumera på kredit med nollränta. Nu är det dags att spara och betala.

   11
 16. Hajo.
  Jag är nog en globalist. Jag tror på demokrati, kapitalism, äganderätten, mänskliga rättigheter, yttrandefrihet, tryckfrihet, fri handel, och religionsfrihet.

  4
  18
  • Tror du på nåt av det du skriver så är du ingen globalist (var glad för det)
   Globalister tror på demokrati, men bara om alla andra gör som dom befaller.
   Globalister tror på kapitalism, men bara om dom får bestämma vad pengarna skall brukas till, efter dom har tagit sin del förstås.
   Globalister tror på äganderätten, om det med äganderätten menas att staten skall äga allt, förutom det dom själva roffat åt sig.
   Globalister tror på mänskliga rättigheter, men bara för några, av globalisterna själva, utvalda människor.
   Globalister tror på yttrandefrihet, men bara för dom som har dom “rätta” yttringarna, alla andra skall censureras.
   Globalister tror på tryckfrihet enligt förra punkten.
   Globalister tror på fri handel, men bara om du handlar med dom “rätta” människorna och köper dom “rätta” varorna och betalar en kraftig avgift till globalisterna.
   Globalisterna tror på religionsfrihet, bara du inte är kristen eller jude eller hindu eller något annat som inte är godkänt av islam.

   23
  • Ironi är en svår konst. Speciellt i form av skrift. Dina inlägg och retorik visar tydligt att du sitter ordentligt fast i vänsterträsket. Däremot är det sant att du går globalisternas ärenden. Jag vet inte vad som gör att de ohemult rika är socialister men det kan bero på att de blivit rika genom omoraliska metoder.

   7
   1
  • Argus
   Många av oss globalister är inte rika, jag har dock tak över huvudet och mat på bordet och en gammal bil. Men vi globalister är rika på så sätt att vi uppskattar demokrati och tycker att det är bra med växling vid makten. Den nya regeringen ser nog saker som den gamla negligerat.

  • Ja det är bra förlorarna betalar kalaset .
   Gröt skallarna får göra karriär i snabb kassan på Konsum?
   Man måste ju få in till rättegångskostnader

   37

Kommentera