Tre ukrainska kärnkraftverk bortkopplade

UKRAINA. Tre kärnkraftverk i Ukraina har kopplats bort från kraftnätet efter onsdagens ryska robotattacker, uppger det statliga kraftbolaget Energoatom enligt Reuters.

På grund av ”en frekvenssänkning i Ukrainas energisystem” har kraftverken Rivne, Pivdennoukrainsk och Chmelnytskyj gått in i nödläge.

Nödprotokollet aktiverades av robotattackerna och ”som ett resultat […] kopplades alla reaktorer automatiskt bort”, skriver bolaget.

-Pettersson noterar att FN:s säkerhetsråd har kallat till möte i kväll klockan 22:00 med anledning av de ryska attackerna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Tre ukrainska kärnkraftverk bortkopplade

 1. För ett par decennier sedan gjorde USA ett angrepp på Irak därför att de sades ha WMD…. det visade sig att det fanns inga…. 1 miljon dog i denna operation hela Iraks elsystem i ruiner…… I Ukraina sades det att det fanns biolab finansierade av USA…. det förnekades tills VN inför senaten plötsligen medgav att de haft sådana…. sedan är mycket rörande detta anekdotiskt MEN flera tiotals anläggningar…. antrax osv osv…. Hur många länder skickade vapen till Irak? osv….inget ger någon rätt till det andra…… Dock fanns/finns biolab i Ukraina…. antrax? osv…..

  20
  34
  • Därför tycker du som sitter långt ifrån kriget att det är helt ok att några miljoner ukfainare fryser ihjäl. Nu ska folket i Ukraina straffas för vad som hände i Irak.
   Du är en jäävla cynisk idiiot.
   Hlppas ditt värmesystem går sönder.

   22
   9
  • Dina andra lögner om biolabb blir inte mer sanna för att ni putinrövknullare ältar det om och om igen

   20
   8
   • Ryssland har biolabb… Ryssland är dessutom mer aggressivt än Ukraina och har massa nazistsolsater i wagnergruppen! Måste vi bomba Ryssland?

    10
 2. Terrorbombningar, som Putin beordrat. Jag beundrar de grannländer som nu öppet demonstrerar mot världens ondaste man. Jag föraktar individer som Dahlberg, BSS och Gammeldansk, säkert fler men ni vet att ni är noterade. Kanske även Stenbock. Önskar de vettiga här en trevlig kväll, och lakejerna en kväll.

  27
  14
  • Angrepp på individnivå är ett vänsterretoriskt grepp som används då de egna argumenten är slut. Sedan brukar anklagelse om konspirationsteorier och propaganda mot det som motsätter den egna propagandan följa.

   Men, jag har full förståelse för dem som med fyrkantiga ögon följer etablerad media och sväljer med hull och hår vad de sprider. Jag var själv ett offer för det mer eller mindre då jag vaknade ungefär då Pettersson startade bloggen. Det var mordet eller dråpet av Inger i Landskrona som väckte mig. Det stämde inte med min bild av befolkningen där som mera är den som Nordisk familjebok spred.

   Jag hittade då Politiskt inkorrekt, Flashback och Petterssonsblogg och förstod att jag blivit förd bakom ljuset sedan början av 1970-talet då 68-vänstern började infiltrera media. Det stod rätt snabbt klart för mig att en muslim, en kosovoalban hade tagit Inger av daga. Förnärmad över att han inte fick stå på en handikapparkering gick han till attack.

   De som sitter på en stor del av den samlade förmögenheten och resurserna är lika stora antikapitalister som Karl Marx och stöttar med några få undantag vänstersidan. Undantagen är Elon Musk och Donald Trump. I syfte att förskansa sig mer makt och förmögenheter appellerar de till människans girighet och avundhet då det är två tillstånd då hjärnan går in i inbyggda urtida processer från den tid då överlevnad var målet för dagen. Tiotusentals år av utveckling och ökning av intelligens åker ut och grottmänniskan framträder och tar minst sagt korkade beslut. Jag kan rekommendera att var och en läser på om den havererade “kryptobanken” FTX. Hur någon vid sunda vätskor kunnat lita på Sam Bankman-Fried övergår mitt förstånd.

   Det som pågår i Ukraina är bara en piss i Mississippi men riskerar att sätta fyr på hela världen då en räcka vasaller häller bensin på brasan. En sekundär regional konflikt risker att sluta i tredje världskriget som troligen innebär slutet för mänskligheten och tiotusentals år av utveckling. Jag har sagt det förr och jag säger det igen; Jag skiter i Ryssland, Ukraina, ryssar och ukrainare. Jag oroar mig däremot för mitt eget folk och mitt egna land där vi som svenskar riskerar att hamna i minoritet om inget görs och det fort. Det borde också vara ert mål om ni inte sympatiserar med oligarkerna.

   14
   24
   • De flesta vill kunna skita i Ryssland, men vi måste göra ett val, antingen väljer vi att släppa fram ryssen, eller att stoppa ryssen. Andra alternativ finns inte. Du väljer uppenbarligen att låta ryssen härja fritt, medan de flesta väljer att stoppa ryssen!

    13
    2

Kommentera