Ryssland vill skapa flyktingvåg till EU

UKRAINA. De omfattande ryska attackerna mot ukrainsk infrastruktur syftar till att skapa en flyktingvåg till EU, säger överstelöjtnant Joakim Paasikivi till Expressen.

Överstelöjtnant Joakim Paasikivi i Expressen

Genom detta vill man sätta press på EU:s befolkning, som sedan ska pressa sina regeringar, som i sin tur ska pressa Zelenskyj att gå till förhandlingsbordet, enligt Paasikivi.

Det kommer inte lyckas, det finns inga tecken på det. Däremot kommer den ukrainska civilbefolkningen att få utstå oerhört jobbiga förhållanden.

Ryssland kommer att fortsätta med attackerna så länge de har förmåga, vilket lär leda till en humanitär kris och en flyktingvåg, säger krigsvetaren Ilmari Käihkö.

Det enda sättet som jag ser för Ukraina att få slut på det här är att vinna kriget och tvinga Ryssland till någon slags fredsavtal.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “Ryssland vill skapa flyktingvåg till EU

 1. Re: Migranter till EU Sverige är 1/40 av EU i år har det beviljats förmodligen vid årsskiftet 175.000UT motsvarar 7miljoner för EU…… säger en del…..

  12
  18
  • Björn
   Du gnäller om migranter, varför då? När ditt huvudsyfte är att stödja Rysslands anfallskrig.

   9
   5
 2. Dokumentärt på TV idag från Ukraina. “Vi är också människor” och “Vi lämnar ingen i sticket” sagt av två kvinnor. Vad gör Putin?

  17
  4
  • Ja detta har man provat tidigare ? Det var i belarus som man flög in jihadister och busade till polska gränsen?
   Tror inte att det går nu dom som drar är ju dom som inte vill mörda åt Putin och Ryssland börjar få ont om både soldater och vapen? Däremot är det ett jätte tillfälle att samla i hopp dess flyktingar utbilda och beväpna och använda !? Det är ju då att sattelitstater gränser är väldigt flexibla just nu och Ryssland kommer att bli en sån liten stat att Moskva kommer att delas i minst två konkurrerande stater ? Belarus vill säkert ha en del av Ryssland i krigsskadestånd det kostar att kriga

   10
 3. Varför svarar INTE Håkan D på frågan vilka suveräna stater som den ryska fascismen har rätt att invadera och förgöra befolkningen

  Är vi med på listan?

  Tycker Håkan och hans fascist svans att Sverige och svenskarna har rättigheten att existera?

  Eller tillhör vi de nya ”judarna” som de ryska fascisterna har rätten att förgöra?

  Var skall jag och familjen lägga nyckeln innan vi förs bort till avrättningen?

  Vad säger du Håkan och din fascist svans?

  32
  13
  • @sala. Tänk på pumpen😎. Dahlberg har inget svar, det fattar vi vettiga. Han håller på Putins rätt att starta krig mot grannländer, say no more!

   27
   13
  • Nu är jag väl petig. Men rent ideologiskt har inte fascism något med judehat att göra. Ingen av de två äkta fascistiska stater som funnits, Italien och Spanien, drev någon judefråga eller förföljde dessa mer än några andra.
   Judehatets främsta ideologi är socialismen (och islam) där det finns ett fundamentalistiskt hat mot judar som går tillbaka till Marx. Det var detta som nationalsocialisterna i Tyskland tog fasta på när de skapade sin medelklassocialism och deras identitetspolitik blev då tyskarna mot judarna.
   Anledningen till varför nationalsocialisterna kallade sig för “fascister” var för att medelklassen såg fascismen som bättre och mer trovärdig för att skapa ordning och reda än socialismen som var “arbetarnas ideologi” och som i praktiken sa att medelklassen skulle utrotas, med våld om så behövdes.

   Judeförföljelserna i Italien började på allvar när nazisterna tog över och skapade Italienska Sociala Republiken i norra Italien 1943 under marionetten Mussolini.

   6
   1
 4. Varför ska vi få panik för ett par hundratusen vita kristna ukrainares skull?

  Överste-löjtnanten kanske skulle ta en titt neråt Lampedusa, Grekland och däromkring och kommentera att det i över 20 år pågått en invasion av Europa och Sverige via Medelhavet.

  Ett par hundratusen ukrainare på flykt från Putins gangster-armé, eller tiotalsmiljoner negrer och araber, och överste-löjtnanten varnar för ukrainarna.

  Det är lika sant idag som för 50 år sedan och mer därtill: utan partibok och att sätta partipolitik före rike och folk blir ingen mer än kapten i svenska försvaret.

  36
  1
 5. Som vanligt är Pettersson världsmästare inom dom mesta områdena . Vaxin , bomber och granater, robotar och annat skit . Allt skit vi sänder till Ukraina ska betalas av någon . Pettersson degar ?

  18
  39
 6. Fascismens fula tryne visar upp sig igen

  Vore intressant sant att höra vilka fler stater som tillhör den ryska fascismen och varför

  Har tex Sverige rätt att existera som stat och har de etniska svenskarna rätt att leva eller skall den svenska identiteten förgöras och i så fall varför

  Håkan kanske vet

  35
  16
 7. Paasikivi vet nog mer om Ryssland och hur dom fungerar än vad diggarna av Ryssland
  här på bloggen vet.

  45
  17
 8. Pettersson
  Det är väldigt stor skillnad på hur man använder sin utbildning och erfarenhet i det verkliga livet.
  Antingen så används erfarenheten i ett gott syfte eller för att vilseleda allmänheten.
  Det krävs ett tränat öga för att förstå syftet med uttalandet.

  21
  32
  • Gammel.
   Det är dock inget svårt att förstå vad du vill. Outgrundlig varför du propagerar för andra.

   18
   10
  • Men vilken då att tur Herrarna Gammelsvensk och Dahlberg dyker upp i var och varannan tråd. Och lånar ut sina “tränade” ögon så alla vi outbildade/obildade/urpantade på bloggen ska förstå floskelregnet från Kreml.

   24
   9
  • Där har du helt rätt Gamling.

   “Det är väldigt stor skillnad på hur man sin utbildning och erfarenhet i det verkliga livet.
   Antingen så används erfarenheten i ett gott syfte eller för att vilseleda allmänheten.
   Det krävs ett tränat öga för att förstå syftet med uttalandet”

   Frågan är hur du använder din utbildning och erfarenhet om du har någon?

   Det är knappast för goda syften du medvetet sprider Putins propaganda…

   20
   7
 9. Tänk om Stenbock endast hade fått några tiondels %-enheter av detta orakels (Passikivi) kunnande,inom i stort alla områden !!
  Dagligen förkunnar denna Guru hur framtiden lär se ut….. via Petterssons blogg …. 😉
  En sådan genial överintelligent människa skulle ju inte vara inom militärväsendet !

  25
  40
   • Jag känner inte Paasikivi men har inte sett eller hört att han haft fel hittills. Han verkar ha en rejäl militär erfarenhet.

    Paasikivi är av finländsk och estnisk härkomst och har både svenskt och finländskt medborgarskap. Åren 1979–1980 gjorde han värnpliktsutbildning vid svenskspråkiga Nylands brigad i Finland och på Norrlands dragonregemente (K 4) i Arvidsjaurs garnison i Sverige. Under sin karriär har Paasikivi bland annat varit sektionschef och sedan chef för en underrättelse- och säkerhetsgrupp på Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. Tidigare har han varit lärare vid Baltic Defence College i Estland.

    Han är sonsons son till Finlands tidigare president Juho Kusti Paasikivi.

    48
    15
  • Stenbock

   Men nu har du inte ens några tiondels procent av hans kunskaper. Det är sorgligt men inget att göra åt.

   17
   9

Kommentera