Hundratals svarta miljoner tvättade i Södertälje

BROTTSLIGHET. Bankkonton hos ett stort antal etablerade företag i Stockholmstrakten användes för att tvätta hundratals miljoner kronor. Det misstänker åklagaren i en jättehärva som nu nystas upp, skriver Dagens Industri. En framgångsrik affärsman misstänks ha haft en central roll i penningtvätten där även fastighetsmäklare och revisorer uppges figurera.

Följ fucking order om Södertäljemaffian av Ann Törnkvist

Enligt källor till DI agerade varken SEB, Nordea eller någon annan av de berörda bankerna med stöd av penningtvättslagen – däremot ska de ha avslutat ett stort antal konton till följd av utredningen, enligt åklagare Fredrik Sandberg.

Beslaget av mobiltelefonen skedde i baksätet på en polisbil 2019 och blev upptakten till en av Ekobrottsmyndighetens största penningtvättsutredningar hittills.

”Luren visade sig var full med info om olika brottsupplägg. Det var bara för oss att börja nysta”, berättar en av de poliser som gick igenom materialet.

Mobilen tillhörde en i dag 42-årig företagare som anses ha en stark ställning inom Södertäljenätverket, en kriminell struktur med över hundra individer. I förhör har mannen sagt sig vara god för en kvarts miljard, pengar han påstår sig ha tjänat ihop lagligt genom byggentreprenader, hotellverksamhet och fastighetsaffärer. Men i takt med att utredningen vuxit har utredarna blivit allt säkrare på att den legala fasaden varit en bluff.

”Vi har ett enormt material som visar misstänkt näringspenningtvätt på flera hundra miljoner kronor. Mängder av företagskonton i olika banker har använts för att förvandla svarta kontanter till vita bankmedel”, hävdar åklagare Fredrik Sandberg.

Om denna affär på bloggen…

Läs mer på Dagens Industri (betalvägg)

Om Penningtvätt på bloggen…

Om Södertäljenätverket på bloggen…

-Pettersson noterar att Södertäljenätverket är inblandat, och det betyder grov systemhotande brottslighet utförd av invandrare…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Hundratals svarta miljoner tvättade i Södertälje

  1. Invandrarnas svarta inkomster har jag försökt uppmärksamma om sedan Göran Persson var statsminister. De sju partierna i riksdagen har alla fått meddelanden från mig om detta gigantiska problem. Till sossarna har jag bla skrivit att ”jakten på skattefusk var tidigare en paradgren för s” men med invandringen så har den paradgrenen sopats ut.

    Inget av de sju riksdagspartierna kan ska att de inte visste för jag har sparat alla mail! Hur kunde jag veta? Jo, jag pratar med revisorer och invandrare som gärna berättar vad de vet!

    47
    2
  2. Glöm inte vad en politisk GÖK sa för några år sedan. ” TACK FÖR ATT NI VALDE SVERIGE” / ÖPPNA ERA HJÄRTAN ” Nu ser vi resultatet av en då..s tal. Denna uppmaning har kostat Svenska folket miljarder kronor.

    54
    1
    • Märkligt, som kund i ovan
      nämnda banker. När(gammal kund) jag skickar 2000 Euro hör banken av sig blixtsnabbt.
      Ställer frågor, vill div. dokument. Är det vi kallar
      ”alla lika”? Arma land.

      27
      • Det är för djävligt hur illa banker beter sig mot vanliga löntagare med ett transaktionskonto. Men att se mellan fingrarna när det handlar om miljoner har de inga problem med. Dessutom är det en ren flathet att inte ekobrottsmyndigheten i detta fall utreder hur nämnda banker skött detta. Medhjälp till penningtvätt heter väl åtalspunkten.

Kommentera