Är Migrationsverket galna?

INVANDRING. Migrationsverket har beslutat att utvisa den regimkritiska ryska journalisten Liza Alexandrova-Zorina. På Expressens kultursida skriver hon själv om beskedet och varför hon inte vill söka asyl.

Liza Alexandrova-Zorina Bild Privat

Liza Alexandrova-Zorina bor i Sverige, hon är gift med en man som är svensk medborgare och har ett barn, fött i Sverige som är svensk medborgare. Familjen klarar sig själva och behöver ingen hjälp från staten. Ändå vill Migrationsverket kasta ut Liza Alexandrova-Zorina för att hon ska söka uppehållstillstånd från Ryssland.

Det är exakt vad hon gjort. I februari 2021. I juli samma år när jag besökte min man fick jag dock tillåtelse att stanna i Sverige i väntan på avgörandet, på grund av min långt gångna graviditet, vilket jag är tacksam för. Nu har vi en liten pojke, som är svensk medborgare, precis som min man. Men Migrationsverket verkar ha missat den omständigheten.

Liza Alexandrova-Zorinas alternativ om inte Migrationsverket ändrar sig är att åka till Ryssland för att kanske bli arresterat eftersom hon är aktivist och mot Putin-regeringen eller söka asyl, vilket hon inte vill eftersom hon har skydd genom sin man som är svensk medborgare, hon får skydd eftersom hon bor tillsammans med sin man och son i Sverige och dom behöver ingen hjälp från staten. Ska inte asyl vara förbehållen personer som inte har någon annan möjlighet att få skydd?

-Pettersson säger att vi har fått ett systemet där ärliga människor far illa och de oärliga utnyttjar det systemet. Gång på gång läser vi om liknande fall. Ändra reglerna och byt ut personal och chefer.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

30 thoughts on “Är Migrationsverket galna?

 1. För att ge folk rättvist asylskydd måste man förstå meningen bakom asylskyddslagen kan jag tänka mej. Det räcker inte att kunna rabbla lagen felfritt man måste även förstå meningen med den. Om man måste byta ut personal på Migrationsverket för att anständiga asylsökande människor ska få laglig rätt till skydd, så byter man naturligtvis ut dem direkt. Jag tror knappt det jag läser kan vara sant eller lagligt, men jag har hört om obegripliga utvisningsfall tidigare. Migrationsverket verkar många gånger vara en av svenska samhällets svåra fiender, så där bör regeringen hoppa in och rätta till.

 2. VANSINNE !
  Hellre behåller man vidskepliga skynken med 15 barn i släp som inte kan vare sig läsa eller skriva och som ALDRIG kommer att kunna bidra till Sverige.
  Men, dessa vaggande skynken har ju rätt religion när Sverige skall ISLamifieras !

 3. Det verkar som att Kristersson (nya regeringen ) kör i exakt samma spår som Löfven och Magdalena infört, Endast våldsbenägna,ljugande muslimer har rätt att få stanna de är perfekta röstboskap för att BIDRAGEN utan krav kan fortsätta.

 4. De som inte kunnat visa på vem dom i verkligheten är ochndå fått medborgarskap, borde utan problem kunna utvisas, då medborgarskapsdokumenten egentligen inte är utställda på dessa personer, utan utställda på någon icke existerande. Alltså inte på den okände.

 5. Det är f ö samma med skötsamma Ukrainare, som fördrivits av Ukrainska diktaturen sedan 2014. Enligt EU-kansliets direktiv vid tiden skulle inte Ukrainare betraktas som “flyktingar”. Detta har Polen/Ungern struntat i och har döpt om flyktingarna till “Gästarbetere”. Detta syns inte i EU flyktingstatistik, men dessa länder är de som sedan 2014 tagit emot de flesta (krigs-) flyktingar i Europa. Inget som svensk (eller annan) MSM/Public Service nämner något om. Dessutom har detta mottagande varit ett ekonomiskt lyckokast. Till skillnad mot resten av Europas länder, så har Polen/Ungern fortfarande positiv BNP per Capita.
  I stället har svenska myndigheter där det funnits S, C resp MP-aktivister arbetat hårt med att via LO sätta dit Ukrainska skötsamma ARBETANDE flyktingar för formella skitsaker, inte sällan att aktivisterna först handleder offret så att skitfelet uppstår och därefter en annan aktivist anmäler etc. I o m krigsutbrottet blev förföljelserna i Sverige synligare och avvisningarna mer iögonfallande.

  Dags att verkställa införande av det gamla Tjänstemanna-ansvaret. Aktivisterna skall avlägsnas från sina tjänster när de fälls för brott och inte mer kunna anställas av statliga eller kommunala myndigheter!

  15
  1
 6. Hon har ju rätt att få uppehållstillstånd i Sverige , hon får inte vara i Sverige när hon söker , men hon behöver inte vara i Ryssland! Migrationsverket kan ju handlägga detta på EN DAG om dom vill , det gick ju bra när det var fråga om idrottsmän eller idrottskvinnor.

  20
 7. Hon är vit
  Hon är snygg
  Hon har utbildning och jobb
  Hon riskerar att rösta höger

  Det går inte för sig..

  47
 8. Östkute
  “i Sverige så följer myndigheterna oftast lagen” säger du!
  Det var nog bra att du garderade med “oftast”

  När det gäller invandrarverket så bryter dom mot lagen mest hela tiden. Jag kan naturligtvis inte hela regelverket men jag kan så pass att det är helt klarlagt att deras massinvandring, deras extremt frikostiga utdelning av PUT och även svenska medborgarskap är olagliga!

  År 2022 gav dom svenskt medborgarskap till 85.963 utlänningar varav 5300 utlänningar som helt saknade ID-handlingar.
  Dom visste inte vilka dessa 5300 var, inga namn, ej heller deras ålder eller var dom kom ifrån?
  I ett normalt land så hade dom aldrig ens släpps in utan skickats tillbaka per omgående.
  Men precis tvärt emot vad lagen säger så gav invandrarverket svenskt medborgarskap till alla dessa oidentifierade utlänningar!
  Detta strider mot svensk lag.
  Medborgarskapslagen säger så här:

  11 §  En utlänning kan efter ansökan beviljas svenskt medborgarskap (naturaliseras), om han eller hon har
  1. styrkt sin identitet,
  2. fyllt arton år,
  3. permanent uppehållstillstånd i Sverige,
  4. hemvist här i landet
  5. haft och kan förväntas komma att ha ett hederligt levnadssätt.

  Och varje år släpper dom in runt 100.000 obehöriga utlänningar.
  Enl. lagen så skall första land gälla som asylland, men det struntar invadrarverket fullständigt i.
  Något som naturligtvis är olagligt!

  Och det är det jag har sagt hela tiden, invandrarverket och dess personal måste ställas till svars inför en oberoende domstol för alla dessa brott.
  Dom skall även ta ansvar för alla brott som utlänningarna har utsatt oss svenskar för under alla dessa år.
  Jag förstår inte varför inte detta görs, det måste väl ändå finnas normala svenska advokater som kan dra igång denna process!
  Jag är gärna med och betalar!

  51
 9. I Sverige vill vi bara ha inavlade, okunniga, kriminella analfabeter från Mellanöstern och Afrika. Sossarna har inga att identifiera sig med annars.

  55
  1
 10. Trodde att de flesta av Petterssons fans ville ha bort alla ryssar från planeten jorden? Själv tycker jag att hon ska få stanna. Nu till något annat ni kan gnälla över. 🙂

  Den amerikanska nyhetsbyrån AP har sparkat en journalist som felaktigt pekade ut Ryssland för att ha legat bakom bombningen av en polsk by.
  Förmodligen var det ett försök av tiggaren i Kiev att få in mer av Nato och starta tredje världskriget, men den finten sprack denna gång, blir säkert fler försök.

  https://www.friatider.se/ap-sparkar-reporter-bakom-fake-news-om-rysk-attack-mot-polen

  15
  17
  • Krister, det är synd att inte RT, TASS, Sputnik och de andra av Putins propagandaorgan också sparkar reportrar som far med osanning och hetsar till krig.

   Problemet för ryssarna är att då blir alla arbetslösa.

   18
   15
   • Pettersson synd att inte RT, TASS, Sputnik och andra media visas i MSM så folk kan få se andra uppfattningar istället för att bli hjärntvättade av MSM, när jag gick i skolan hade jag jävligt bra lärare och lärarinnor som sa att vi ska skaffa oss en egen uppfattning och inte lita på allt som står i tidningarna (fanns inte internet då), jag tycker mina lärare/lärarinnor var jävlig kloka, numera verkar varenda lärare/lärarinnor vara aktivister i Sverige, synd om dessa lättlurade ungar som bara får läsa i MSM att det är den totala sanningen, trots att det besta i MSM är ljug & aktivism.

    14
    5
   • Vi får läsa en hel del från TASS och RT bland kommentarerna på bloggen och det motsäger inte direkt vad jag skrev tidigare.

    När jag gick i skolan fanns inte internet men en hel del lärare som var aktivister och hyllade S och det blev som det.

    På 1950-talet och kanske 1960-talet hade vi världens bästa skola. Sedan började nedgången, ändringar av betygssystem var tionde år, devalveringar av kunskaper med mera. De vänsterblivna marscherade in med 1968-vänstern…

    8
    4
   • På tal om propagandaorgan, står Pettersson & fan-klubben fortfarande i kö för nästa c-19 vaccinspruta? Eller litar ni inte längre på “experterna” som brukade bräka ut sin propaganda varenda morgon på svt & tv4 att skynda ta era boosters? Har ni tänkt på att de “experterna” har tystnat nu på morgonprogrammen? Litar ni fortfarande på propagandan från MSM? Ni borde kolla på denna dokumentär innan den förbjuds. Died Suddenly.

    https://rumble.com/v1wac7i-world-premier-died-suddenly.html?fbclid=IwAR3fpIICwOKT5psxjD0DYoJzJaEzy1gip8SXos-zg9qwUGONf369nvLpvlA

    7
    4
 11. Hon är inte från mellanöstern.
  Det sitter många inkvoterade mena-personer och häckar i migverket. Misstänker att någon sympasitör eller menafigur har beslutanderätt.

  37
  1
  • Hon är exakt den typen folk som förstör sverigebilden. När börjar lagen gälla så vi kan sätta dit henne.

   (observera ironi)

   16
   1
 12. Lägg ner Migrationsverket och starta Återvandrarverket med ny personal.
  Liza ska naturligtvis få stanna här med sitt barn och svenska man.

  58
 13. Invandrarverket bör klassas som en terrororganisation!
  Dom har totalt förstört landet med sin extrema massinvandring.
  Gränsen bör stängas och invadrarverket skall dras inför domstol och minst två millioner utlänningar utvisas omgående!

  61
  • Bss
   I Sverige följer myndigheter oftast lagen, så det du retar dig på är troligen lagstiftningen och där är riksdagen ansvarig.

   4
   14
 14. De som är här olagligt ska utvisas och att skydda en olaglig ska ge straffpåföljd.
  Hur kommer vi åt det?
  Jo, precis som xxx, hbtq och feminister så instiftar vi ett angiverisystem. Hittar du en olaglig eller någon som skyddar en olaglig så ska du ha favörer i din karriär!
  Se STASI som förebild för ett mycket effektivt system att komma åt olagliga. Lyssna, titta och ställ provocerande frågor. Spela in med mobilen och sätt dit dem!
  Tar det emot i magen?
  Så kan det vara, men som sagt xxx, hbtq och feminister gör på samma sätt när de sätter dit dig. Här är en chans att ge tillbaka med samma medicin!
  Tänk att det kan ge besparingar i miljardklassen.

  38
 15. Felet är väl att hon inte har begått något brott i Sverige så hon behöver inte skyddas.
  Och inte har hon väl belastat samhället heller,så då ska hon ut.Idioter.

  58
  1

Kommentera