SR-journalist om EU:s flyktingpolitik: ”Vi vill inte ha afrikaner”

INVANDRING. ”Ukrainare är som oss, de är inte muslimer, de är välutbildade och så vidare. Vi vill inte ha afrikaner, vi vill ha ukrainare.” Orden kommer från Sveriges Radio Ekots Susanne Palme och riktades till EU-toppen Juan Fernando López Aguilar under en frågestund i Bryssel om unionens flyktingpolitik.
Det är ditt ställningstagande, inte mitt, svarade Aguilar, enligt tidningen Bulletin.

Susanne Palme är är Ekots EU-kommentator. Pressbild.

I början på november befinner sig Bulletin tillsammans med ett 20-tal svenska och finska journalister i Bryssel för att delta i en pressresa under några dagar. Arrangör för pressresan var direktionen för svenska kommunikationen i Europaparlamentet, och temat för resan är Sveriges kommande ordförandeskap i EU.

Under ett pressmöte med den spanske socialdemokraten Juan Fernando López Aguilar, ordförande i EU:s utskott för medborgerliga fri- och rättigheter, fick journalisterna möjlighet att ställa frågor om EU:s flyktingpolitik.

López Aguilar berättade inledningsvis om det arbete han och andra ledamöter utför i EU-parlamentet och förklarade att EU har en gemensam och delad lagstiftningsprocess, vidare berättade Aguilar om den nuvarande flyktingsituationen i Europa och kriget i Ukraina.

Under frågestunden bryter Ekots utsända EU-kommentator Susanne Palme in under en diskussion om flyktingvolymer.

– Men ukrainare är som oss, de är inte muslimer, de är välutbildade och så vidare. Vi vill inte ha afrikaner, vi vill ha ukrainare, säger Palme.

Uttalandet tycktes förvåna López Aguilar, som höjde på ögonbrynen och såg till att distansera sig från det.

Det är ditt ställningstagande, inte mitt. Du sa det, inte jag, svarade López Aguilar.

Läs hela artikeln på Bulletin…

-Pettersson säger att om detta är sant borde Susanne Palme få medalj. Visserligen ska inte inte någon som anställt på Sveriges Radios inte företräda och ta offentlig ställning för en politisk åsikt, en specifik organisation eller ett särintresse och samtidigt bevaka den, men det har och sker väldigt ofta när det gäller det motsatta…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “SR-journalist om EU:s flyktingpolitik: ”Vi vill inte ha afrikaner”

 1. Palme, är hon måhända släkt med socialistsläkten Palme?
  Då förstår jag hur hon kunde få ett välbetalt glidarjobb på SR.
  Hörde också häromdagen att någon i Zarnecki-klanen jobbar på SR.

  11
  3
 2. Men vänta nu. Är detta verkligen hennes åsikt?
  Jag tolkar det som att hon sade det i syfte att provocera..

  6
  5

Kommentera