SD inte bjudna till möte

PENSIONER. Pensionsgruppen är en parlamentarisk arbetsgrupp i Sverige bestående av representanter för de partier som stod bakom 1994 års pensionsöverenskommelse, alltså Socialdemokraterna, Moderaterna, Centerpartiet, Folkpartiet och Kristdemokraterna.

Regeringen och statsminister Ulf Kristersson (M) har i regeringsförklaringen lovat att bjuda in samtliga partier till blocköverskridande samtal om pensionerna.

Men i tisdags kom besked från socialförsäkringsminister Anna Tenje (M) att bara de fem partier som står bakom pensionsöverenskommelsen bjuds in till ett kommande möte, rapporterar Sveriges Radio.

Sverigedemokraterna, som står utanför, reagerar starkt mot planerna och Oscar Sjöstedt som är ekonomisk politisk talesperson vill lägga ner pensionsgruppen.

-Pettersson säger att pensionssystemet fungerar inte och många når inte upp till de dryga 70 procent av lönen som utlovades när systemet infördes. Få har i dag mer än motsvarande hälften av lönen att se fram emot i statlig pension och många LO-anslutna får betydligt sämre pension än så och det lönar sig knappast att arbeta ett helt liv jämfört med att inte arbeta.

Pensionsgruppen har misslyckats. Lägg ned eller bjud in alla partier.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “SD inte bjudna till möte

 1. Pehrson Liberalen som har fått en ministerpost tack vare SD kallar Sverige Demokraterna för en BRUN SÖRJA .Varför fortsätter J.Åkesson att stödja denna förrädare ? Ett nyval kommer denna person att hamna under 4 %

  17
  • Vid ett extraval är risken stor att vi får en S-regeringen med stöd av C, V och MP och tycker man det är bättre då ska vi naturligtvis ha ett extraval.

 2. Nu måste SD visa att dom har kraft att genomföra sina vallöften. Sluta att gå i Kristersson och Pehrson,s ledband. det finns ingen anledning att vara knäböjande för dessa herrar, dom fortsätter att driva en Socialdemokratisk linje.
  J.Åkesson visa var skåpet skall stå ! Det gör inget om det blir nyval eftersom Moderaterna tillsammans med Liberalerna ändå är på Sossarnas sida.

  28
 3. En misstroendeförklaring mot Kristerssons agerande vore på sin plats nu. Inget mer velande.
  SD bör hota med att fälla regeringen.
  SD bör högljutt protestera vid varje tillfälle regeringen brhtr mot Tidöavtalet.

 4. De partier som stod bakom 1994 års pensionsöverenskommelse, alltså Socialdemokraterna, Moderaterna, Centerpartiet, Folkpartiet och Kristdemokraterna, är ansvariga för lånandet av SEK 350 000 000 000 ur AP-fonderna och Änkepensionsfonden. 25 år utan en enda återbetalning gör att lånet numera måste klassas som grov stöld. Samtliga ansvariga riksdagsledamöter som fortfarande ät i livet skall därmed dömas till maximalt straff för grov stöld, alltså 6 års fängelse.

  32
  • Helt oacceptabelt beteende av regeringen. SD har blivit lurade, samtidigt finns inga bättre alternativ just nu, p.g.a. Liberalerna (regeringens sossar).

   22
   1
 5. Respektavståndet “de som arbetat och respektive inte arbetat” inom pensionssystemet inte kommer att öka utan istället minska. Och då vill man inte att SD ingår i pension gruppen.

  24
 6. Att folk kommer från fjärran länder, som aldrig jobbat i Sverige erbjuds boende och högre pensioner än de svenskar, som arbetat i 40-50 år i Sverige är en gåta. Man undrar förstås vad riksdagen och de invalda politikerna sysslar med egentligen. Moderatpolitikerna i Sölvesborg är praktexemplen med ego-glorian, som ville ha fler välbetalda poster än de förtjänade från valet och anslöt sig till S för att få majoritet och fler välbetalda poster. Väljarna borde kunna begära omval p.g.a. lömska kommunpolitiker naturligtvis och därmed gå chans att ge S och M på båten i ett nyval.

  50
 7. SD bör sätta tuffe Uffe på plats och visa vem som är störst i nuvarande regering !
  Ser ingen skillnad på S-regeringen och M-regeringen det fortsätter i samma spår.
  J.Åkesson visa framfötterna !!!!!!!

  60
  1
 8. Framför allt sluta att sprida svenska skattepengar över världen och skicka hem alla utlänningar som inte kan försörja sig. Ge dessa pengar till svenska pensionärer som jobbat hela livet och har en låg pension.

  67
 9. Det är nog bara en fördel dör SD att stå utanför denna grupp. På det viset slipper de att bära ansvar för de groteska fel som denna grupp åstadkommit. Bilda istället en ny grupp utan lik i lasten. Ledtråd: ATP (eller snarare frånvaron av den).

  35
  • Jimmy & Co måste ta skamgrepp på Uffe och visa vem som egentligen bestämmer. Lyder han inte, öka trycket!
   Släng ut Mp, C och V. Dessa har ingen framtid i ett förnuftigt samhälle.

   43
   1

Kommentera