Rishi Sunak träffar Zelenskyj

UKRAINA. Premiärminister Rishi Sunak är just nu i Kiev och träffar Ukrainas president Volodymyr Zelensky. Det är ledarnas första möte sedan Sunak utsågs till Storbritanniens premiärminister den 25 oktober i år. Under mötet lovade Sunak 50 miljoner pund till det ukrainska försvaret, skriver BBC. Det motsvarar 630 miljoner SEK.

Rishi Sunak och Volodymyr Zelenskyj Bild: Ukrainian Presidential Press Office

Vi har diskuterat de viktigaste frågorna både för våra länder och för den globala säkerheten, säger Zelenskyj i ett meddelande på Telegram. – Vi är starkare tillammans – och vi kommer att uppnå önskade resultat, fortsätter Ukrainas president.

På plats i Kiev har Rishi Sunak försäkrat president Volodymyr Zelenskyj om Storbritanniens fortsatta stöd till Ukraina. – Jag är här för att säga att Storbritannien kommer att stå vid er sida… till dess Ukraina har vunnit den fred och säkerhet som landet behöver och förtjänar, säger den brittiske premiärministern på en presskonferens.

Sunak: Och sedan står vi vid er sida tills ni åter byggt upp ert stolta land. Zelenskyj lyfter fram Storbritannien som Ukrainas främste allierade.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Rishi Sunak träffar Zelenskyj

 1. Ukriana behöver fylla på vapenförråd en en underbar tid Ryssland mals med av sina egna sattelitstater !
  Detta utan att väst värden behöver riskera sina soldaters liv !!
  Det är bara att mata på med bomber och granater !! Värden blir en säkrare plats utan jihadistkomuninster och Putins mördar församlingen !!
  Ett väldigt lågt pris för att gör sig av med denna böld av död och förintelse som Sovjet faktiskt utgör!!!

  2
  4
 2. Churchill och Thatcher ringde. De vill ha tillbaka sitt gamla parti från globalisterna, socialisterna och kringsmånglarna. Krig är allvarliga saker och ska enbart bedrivas i det egna folkets intresse.

  7
  8
 3. Hej Peter….
  En spade är alltid en spade och en neger är en neger, inget märkvärdigt med det.
  Inget nedsättande i sig -om dom nu inte “sätter ner sig” själva vill säga, vilket tyvärr brukar ske i en allt för hög grad och allt för ofta och på fel platser!

  Och en taskspelare är per definition:
  kringresande marknadsgycklare eller trollkonstnär el. annan fri, inte fullt erkänd artist ⟨nedsätt.; åld.⟩:
  “ett följe av taskspelare kom dragande genom staden”
  numera ibl. om dålig artist el. om opålitlig person som gärna brukar finter och knep:
  Passar faktiskt riktigt bra in på Zelensky.

  Jag tycker att man alltid ska uttrycka sig korrekt och jag kan bara beklaga om du ansåg något annat.

  21
  32
  • Köper Ditt resonemang nu när Du lägger fram det på det sättet. Trodde att Du var ett troll och ville försvara att bevara Sverige svenskt. Du har helt rätt anser jag att ord skall användas i dess rätta betydelse och det är absolut inte förminskande. Är man neger ska man vara stolt över det, samma sak som att man är vit, jude, japan eller eskimå. Vad som betyder något inte det utan att man är en skötsam och god människa. Jag säger fortfarande negerboll och ser inte det som vare sig rasistiskt eller förminskande eftersom det är något jag tycker om.

   16
   21
 4. Negern och juden!
  Negern är säkerligen god “vän” med taskspelaren så länge hans popularitet sitter i och han kan resa runt och spela viktigpetter!
  Och taskspelaren vill säkert ha negren till “vän” så länge han öppnar det brittiska folkets plånböcker och generöst bjuder på både det ena och det andra av det han inte äger!

  38
  43
  • Tycker att Du borde vara lite mer nyanserad i Ditt språk med tanke på Ditt ”alias” Det får BSS att framstå i dålig dager och gynnar absolut inte det faktum att man kan känna sig stolt över att bevara Sverige Svensk. Hur Du uttrycker Dig visar bara förakt och ingen god ton.

   8
   22
  • Peter…
   Du ska nog inte fästa allt för stor vikt vid “hubertus” och alla hans tummar, han begriper inte bättre!
   Han har uppenbara sysselsättningsproblem, men även problem med sin “identitet”
   Just nu kallar han sig “hubertus”, men i hans bagage finns bl.a. Anton, Thor och några till som jag har glömt.
   Typiskt för honom är dock hans evinnerliga tjat och åter tjat, han kan skriva 10-20 “kommentarer om samma sak!

   Men som jag sa, inget att bry sig om, han är en helyllefjant!
   Han är inte värd att kommentera och jag gör det egentligen inte heller, se mitt inlägg som ren VDN fakta!
   Ha en fortsatt trevlig kväll.

   8
   9
   • Peter+++++
    Jag tror inte att du har några vänner i Ukraina utan om du har några vänner så finns de i Ryssland.

    9
    7
 5. Zelensky sitter i positionen
  “schacktermen Zugzwang”
  Han skiter fullständigt i civilbefolkningens liv.
  Han är en sann oligark där känslorna sitter i plånboken.

  31
  46
  • Du har fortfarande inte fattat att det är Putin som dödar folk. Hur j-a trög får man vara?

   51
   38
   • …och Du har inte fattat att Ukraina bröt mot Minskavtalet samt terroriserade donbasregionen som enligt detta skulle vara mer autonoma samt att den ryska befolkningen i Ukraina hade lika rättigheter och rätt till sitt språk men även dödats i 10 tusental. Du har säkert även missat att Zelensky profiterar själv på kriget och har sålt ut halva landet… men nej… detta skiter hela ”etablissemanget” i… säger inte att krig är rätt väg… men mota inte in en Björn i ett hörn… titta på båda aspekterna… Nato leder inte längre en ”fredsorganisation”.

    28
    38
   • och ni som tummar ner på min kommentar har levt / arbetat i regionen så att ni förstår hur människorna där varit utsatta av Kiels lakejer? Skäms på Er…

    22
    30
   • Pettersson… så Du menat att jag är färgad av mina ukrainska vänner i Donbas som inte gillade att Azov soldater övade prickskytte på dem för att De var etniska ryssar? Kanske det… Det finns alltid två sidor av ett mynt och jag gillar vare sig krig eller korruption oavsett vem som utför det. För övrigt tycker jag om att resonera och jag tar alltid tillfälle i akt att lära mig saker för att få större förståelse. Det kan ju leda till att man ändrar uppfattning om tingens vardande. I övrigt älskar jag denna blogg men går alltid i försvar för god ton som Du säkert noterat.

    16
    21
   • Peter, du har säkert noterat att jag svarar i god ton “…och Du har inte fattat att Ukraina bröt…”

    Hur såg Azov att det var etniska ryssar de övade prickskytte på? Om de nu övade prickskytte?

    Jag ser ingen skillnad på ryssar och ukrainare, absolut inte på de avstånd prickskyttar brukar använda och ukrainare är i majoritet även i Donbass eller i varje fall var. Nu är många deporterade, andra har flytt.

    5
    9
   • Touché Pettersson… Där slank för en gångs skull en groda ut… Nej jag ser heller ingen skillnad… antar att man förutsatte det från ett visst håll då merparten i trakten just är etniska ryssar. Vad min vän uttryckte var sorg (har kommunicerat med honom idag) då han är född i Ukraina och verkligen älskar sitt land. Krig är aldrig försvarligt, man hade kunnat löst det på annat sätt.

    3
    1

Kommentera