Får vi vindkraftskyrkogårdar?

ENERGIPOLITIK. Det svenska statliga energibolaget Vattenfall äger 72 stora vindkraftverk i Östersjön. Nu frågar företagets chef för havsvindutveckling om vi bygger lite för många? Finns det verkligen ett behov av detta? – Eller kommer vi om 10-15-20 år att ha en massa vindkraftverk stående, som ska bli en vindkraftskyrkogård.

Vattenfall. Pressbild

Blir det ordentligt planerat nu? Så låter det i dag från Ane Mette Lysbech-Kleis, svenska energijätten Vattenfalls chef för havsbaserad vindkraftsutveckling, i media Energiwatch.

Vattenfall, som i Sverige just fått frågan om att lägga mer energi på kärnkraft, äger de 72 vindkraftverk som utgör Kriegers Flak i Östersjön. De kan – när vinden blåser som det gör idag – leverera ström till 600.000 hushåll, och den nuvarande danska regeringen har stora drömmar om att det ska finnas många, många fler vindkraftverk i Östersjön och i Nordsjön.

Visionen är att Danmark ska leverera el till miljontals europeiska hem på det här sättet, men Vattenfall-chefen argumenterar nu för ett avbrott i ‘kapplöpningen om gigawatt’ som hon tror pågår.

-Pettersson säger att det viktigaste med energipolitiken är att hålla Miljöpartiet borta från allt inflytande…

Läs om Förlustsnurrorna på bloggen…

Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Får vi vindkraftskyrkogårdar?

 1. På vilken kyrkogård ska man lägga propellerbladen? Vad gör man åt PFAS? Det borde man kräva svar på av Bolund.

  Vi har ju ingen öken som USA att lägga dem i för evärderlig tid.

 2. Att Be Bolund och Towatt att förklara något är bortkastad tid .
  Det ingår inte i deras vokabulär . Det blir vara en massa rödbrun sörja om att Alla andra har fel .
  De har nått dit de vill . En massa år med stora bidrag utan att jobba
  Det är deras sätt att sympatisera med de som de som röstar på dem .
  Invandrare och muppar .

  17
 3. Vindkraft till havs bör snarast förbjudas då de hotar miljön.
  Rotorvingarna avger nanoplastpartiklar och PFAS, vidare störs troligen fiskarnas fortplantning av undervattensljuden som de alstrar.
  Sjöfåglar och flyttfåglar dödas av rotorernas vingar.

  27
 4. Valresultatet har haft det goda med sig att flera synpunkter kommer i dagen Vänstern bannlysningspolitik börjar tappa sitt strypgrepp om samhällsdebatten .
  Numer känner väl de flesta till att Sossarnas och Miljömupparnas politik är till för att skrämmas . Så blir det när maktberusade personer tappar kontakten med verkligheten .

  27
 5. Helt klart blir det Vindkrafts kyrkogårdar det händer ju i andra länder, på internationellt vatten fins det inget ansvar för någon att ta reda op skiten !

  29

Kommentera