Behandlas Veronica Palm (S) och Mikael Jansson (AfS) lika?

KORRUPTION. Den tidigare SD-partiledaren och riksdagsledamoten Mikael Janssons inkomstgaranti sänks. Det eftersom han inte har ansträngt sig tillräcklig för att få ett jobb efter att han slutade i riksdagen hösten 2018. Därmed ska han betala tillbaka 36 000 kronor till Statens tjänstepensionsverk. Det framgår av ett beslut från riksdagens arvodesnämnd, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

– I arvodesnämnden sitter det ju politiker från andra partier, och det skapar ju en situation där man kan fundera på objektiviteten. Men jag har valt att inte överklaga, säger Jansson.Mikael Jansson lämnade SD för då nystartade Alternativ för Sverige (2018).

 Socialdemokraternas Veronica Palm hoppade av politiken i oktober 2015, alltså för drygt sju år sedan och lever sedan dess på 47.000 kronor i månaden, försörjd av svenska skattebetalare genom inkomstgaranti från riksdagen, enligt Dagens Industri

Veronica Palm (S) är utbildad barnskötare och borde kunna hitta ett arbete efter ett snabbt telefonsamtal. När jag tittar på platsbanken finns det 762 annonser med 2.568 jobb som barnskötare. Henne har ingen jagat för att hon inte ansträngt sig för att skaffa arbete.

Det finns många från alla partier som gör likadant och lever på skattebetalarna. Den enda jag vet som avstått pengarna är Gustav Fridolin (MP) som började arbeta som lärare direkt när han slutade i riksdagen.

-Pettersson tycker att inkomstgarantin för riksdagsledamöter ska avvecklas. Antingen ska riksdagsledamöterna ha samma regler för A-kassa (max 26.400 kronor per månad minus skatt) som övriga medborgare eller också som i Norge. Där får alla ledamöter en månadslön när de slutar och kan om de anser sig behöva ansöka om två månadslöner till. Det är allt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Behandlas Veronica Palm (S) och Mikael Jansson (AfS) lika?

 1. Gustav Fridolin, var väl kanske en av de få vettiga miljöpartisterna! Han var väl rätt vettig i skolpolitiken också, vill jag minnas!

 2. Veronica Phalm är ju SOSSE, och då gäller tydligen andra regler, därför måste
  det städas ut en mängd Sossar som sitter med höga tjänster, inte på grund av
  att dom var bäst, utan på grund av partitillhörighet. Det måste bli en av regeringens
  viktigaste jobb, att tillsätta folk efter kompetens, och inte efter vilket parti dom tillhör?

  19
 3. Men snälla rara ! Vi kan ju inte ta ifrån Veronica möjligheten att sitta och vifta med champagneglasen på bilderna hon lägger ut.Det är väl klart att hon inte ska behöva arbeta för sin försörjning som andra får göra.Hennes stora insats för “PARTIET” måste ju belönas i all evighet.Amen…

  36
 4. “..All animals are equal but some are more equal than other..”

  SÄNK arvodena i riksdagen till vad medelinkomsten i Sverige är och AVSKAFFA den speciella pensionen.

  57
 5. Veronica Palm, hon verkar ju inte vara riktigt funtad. Skriver och uttalar sig som en barnunge och beter sig som en dåre!
  Och såna extrema avarter ska man TVINGAS vara med och försörja!
  Fy fan!

  70
  2
 6. Det är så löjligt uppenbart, alla kan se det.
  Men här ser vi medias makt, det media skriver om vet vi, det media inte skriver om vet vi inget om.

  53
  2
 7. Det skulle vara intressant om någon ansvarig arvodes-tomte testade att SÄNKA politikernas ersättningar med tex. 50%. Då fick vi se vilka som är idealister resp. gamar.

  52
 8. Nej. Här handlar det inte om allas lika värde. Det gäller bara vänstervridna. Det måste vi förstå…..

  52
  2
 9. NEJ, det är skillnad på folk och folk. Är man (S) så har man “rätt” värdegrund och alltid fördel.

  RÄTTSRÖTAN SPRIDER SIG!

  VEM KAN MAN LITA PÅ??? Svar: INGEN

  68
  1
  • Tror individen klarar sig för individen har rötter I Nazismen. Är vad jag tror .
   Bara se S historia

Kommentera