Felet är Rysslands oavsett robotens ursprung

UKRAINA. Efter att en robot i går slog ner i Polen, diskuteras robotens ursprung. USA menar att tidiga uppgifter tyder på att roboten avfyrades av Ukraina medan Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj skyller på Ryssland. Oavsett om den robot som dödade två personer i Polen avfyrades av Ryssland, eller av Ukraina som skydd mot ryska robotar, kommer Ryssland att med rätta få skulden.

Luftvärn S-300

Ukraina har försvarat sig mot Rysslands anfall, så det är ändå Ryssland som är skyldigt, även om det är Ukraina som avfyrat en rysk robot.

Både Ryssland och Ukraina har luftvärnsrobotar av typen S-300, som den som hittades på den polska bondgården. Det är dock inte sannolikt att något av länderna avsiktligt skulle attackera ett Natoland med flit.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Felet är Rysslands oavsett robotens ursprung

 1. USA skyller ifrån sig, men utan deras statskupp 2014 i Ukraina, utan deras tillsättande av marionetter i Ukrainas ledning, utan deras halva löften om NATO-medlemskap för Ukraina, utan deras vapenleveranser till Ukraina samt om USA och NATO bemödat sig till att svara på breven från Ryssland i december 2021, så hade det inte blivit något krig i Ukraina.

 2. Men alltså, det är väl ändå den som avfyrat raketen som bär skulden? Med samma logik är ju Sverige skyldiga till de som dött av vapen Sverige gett Ukraina. Eller för all del alla vapen Bofors sålt tidigare.

 3. Ryssland startade detta krig 2014 och 24 februari eskalerade det. Om inte ryssen startat kriget hade inga robotar behövts avfyras. Hur svår är denna logik för putteplutonen?

  20
  10
  • … och alla människor som Ukraina dödat i Donetsk sedan dess… Är det också ryssarnas fel? Ukraina är inte Guds barn… de bär också skuld, något västmedia mörkar (säger inte att det är rätt att invadera, kräver bara en mer analyserande bild och att vi slutar finansiera en korrupt regim)

 4. Skurken Ryssland!
  Tänk va bra att alltid ha någon annan att skylla sina egna misstag och tillkortakommanden på.
  Då behöver man själv inte ta ansvar för sina gärningar längre, det gör någon annan åt en.
  Man bara lägger hela skulden på den andre vad det än är och sedan faller clonade och mindre vetande automatiskt in i hurraropen!
  Vill man skjuta någon så går det också bra, man bara skyller på någon annan, eller så säger man att det var hans eget fel att jag måste skjuta honom!

  Har det inte gått lite väl långt nu?
  -Även om det var Ukraina som avfyrade roboten som dödade människor i en by i Polen, så är det ändå Rysslands fel(!) Hur går det ihop?
  Så säger i alla fall den märkliga rubriken!
  Men, vi är ju numera luttrade i Europa, EU inför ständiga “sanktioner” mot Ryssland, som i själva verket drabbar oss Europeer, inte Ryssland. Men det är ändå Rysslands fel…
  Ryska nyheter förbjuds, vi får inte ens ta del av deras nyheter längre. Jag undrar varför?
  Vad är det som är så farligt (avslöjande) att deras nyheter måste förbjudas?
  Men så är det alltid, den som lever på lögnen är alltid rädda för sanningen -inte minst här på Petterssons blogg, tyvärr.

  Men det är också så att sanningen alltid kommer fram, förr eller senare så får lögnhalsarna sanningen uppkörda i sina lögnaktiga strupar!

  40
  43
   • Håller med Öskute där 😀

    Dessutom är Ryssland inte bara “någon annan”, det är Ryssland som startade det väpnade angreppet 24 februari i år. Det står utom allt rimligt tvivel att det finns en adekvat kausalkedja mellan krigsutbrott och samtliga skador som uppkommer på det utsatta territoriet och dem som kommer till dess försvar. Om inte annat är styrkt, vilket inte gäller i det här fallet.

    11
    2
 5. Rimligen är ansvaret hos den som avfyrat vapnet, och ingen annan.
  Annars kan vi ta och börja nysta i ansvaret för SCUD-systemen Irak använde, eller hur Hamas finansierar byggandet av sina Al Qassam-raketer, eller… det är ingen ända på den tråden, vem som “egentligen” bär ansvaret.
  Det är ju som att ge Ukraina skulden för NATOs framstötar mot Ryssland, vilket provocerat fram kriget. Det ansvaret ligger ju helt på NATO just på grund av hur man agerat och på Ryssland för att man invaderat Ukraina – men inte på Ukraina självt.
  Det finns många skäl att ogilla den ryska politiken, men att slå knut på sig för att få varenda händelse att vara “Rysslands fel ändå, egentligen” är rena Arnstad-Wilderäng nivån; det vill säga nivån där man ser botten underifrån.
  Vi som är gamla nog kan ta och minnas hur Madeleine Albright bortförklarade dylika händelser i Serbien, Irak och annorstädes – fast då med tiotusentals till hundratusentals döda civila som offer:
  “Collateral damages”.
  Den som är äldre kan dra sig till minnes hur miljoner dödade civila i Vietnam bortförklarades.
  Nånting säger mig att den ursäkten inte skulle accepteras om det var Ryssland som använde den. Kanske bruna civila är mindre värda än vita civila?
  Nä, lägg ansvaret rätt – den sköt är skyldig. Tyvärr händer sådant även med de bästa vapensystem. En bitter tröst är att dagens missiler och bomber och så vidare är bättre på att träffa rätt än äldre, så man behöver inte bomba städer till grus för att träffa en fabrik längre.
  För övrigt anser jag att EU skulle mobiliserat i mars och plattat till ryssen rejält, (men det är ju lätt att säga när man är för gammal för uniform, det ska villigt medges).

  19
  8
 6. Raketen skickades från Belarus, det är Belarus som anfallit Nato. Inte Ryssland, Lukatjenko får ta vedergällningen.

  10
  11
 7. Västliga källor säger att det kan vara Ukrainskt luftvärn som missat målet och slagit ner i Polen. Kan man lita på de uppgifterna eller är det false flag för att sätta dit Ukraina? Vem skulle i så fall göra sådant?

  14
  14
  • Hubertus:
   Kanske rent av din idol skådespelaren Zelinsky ?
   I så fall inte första gång han och sina gelikar,håller på med sådant bondfångeri….
   Inte för inte,står det sedan kriget började på a l l a Europeiska TV-kanaler längst ned, “skänk 10 Euro till Ukraina”….
   Hela Västvärlden har skänkt otaliga miljarder utan att det skett någon förändring !!
   Civilbefolkningen lider allt mer, c::a 6-8 miljoner har flytt landet….

   29
   33
   • Ja, Putins krig är hemskt! Det gäller att stoppa honom till vilket pris som helst annars blir det ännu värre för alla civila stackare.

    30
    17
 8. Se upp med den krigshetsande ukrainska presidenten. Han verkar inte ha några spärrar som den skurk han är. Kan han använda sin svarta 400 miljoner dollar han fått i muta eller vad det är, innan han får mina skattepengar?

  48
  51
   • Sala;
    Även vi övriga har en annan uppfattning än dig !
    Vore klädsamt om några av er avvaktade plita ner era fantasier tills ni har bättre “kött på benen”…
    Veta o. sanningen,är bättre än tro !!

    34
    43
   • Stenbock, de flesta har annan uppfattning än du! Du narrar dem som efterfrågar källor och sanning medan du själv upprepar din krigshetsande baklängesargumentation.

    33
    22
 9. Nu är dock UK med i detta krig. UK är överbevisade i att som standard arrangera s k False Flag operations. I o f s inte genom att själv skjuta, utan normalt genom att tillhandahålla “materialet” för operationen. UK är specialiserade på dylikt. Jmf Syrien.

  32
  41
  • Roland S:
   Just så ligger det troligast till,även i detta fall…..
   Den falske Ukrainska “presidenten salinski” tror jag personligen allt ont om.Denne är ju inte skådespelare för inte.
   En person,som hellre låter befolkningen lida o. dö,före att sätta sig vid ett förhandlingsbord,och söka få till stånd den vapenvila som Ryssland antytt,ger jag inte mycket för.

   40
   45
   • Har du länk till det? Du påstår ju att du står för sanningen, jag påstår att du ljuger. Det sista jag hörde är att Putin gärna förhandlar förutsatt att han får igenom alla sina krav. Dvs Ukraina ska ge upp. Nu har du chansen att bevisa andra fakta om du pratar sanning!

    13
    6

Kommentera