Zelenskyj borde ha attackerats i Cherson

UKRAINA. Ryska militärbloggare klagar på den ryska armén för att Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj kunde vandra fritt i Cherson under gårdagen, skriver den USA-baserade tankesmedjan ISW. Efter reträtten riktades kritik mot armén av ryska krigshökar för att den överhuvudtaget lämnade staden, skriver The New York Times. Kritiken mot Putin för reträtten från ryska sympatisörer är den hårdaste hittills.

Volodymyr Zelenskyj i Cherson under gårdagen.

De ifrågasätter arméns förmågor och menar att Zelenskyj inte borde kunna röra sig fritt utan att anfallas. En framstående militärbloggare anser att det bevisar att Ryssland inte vill vinna kriget och menar att Zelenskyj aldrig borde ha fått gå på ”rysk mark”.

Volodymyr Zelenskyj anklagar de ryska trupperna för att ha förstört stora delar av viktig infrastruktur i Cherson. Regionen står bland annat utan elektricitet, kommunikation och internet.

– Det här är vad den ryska flaggan står för – fullständig förödelse. Ockupanterna själva förstörde allt med flit, sa Zelenskyj och betonade att det är detta ”specialoperationen” innebär.

I sitt tal sa han dessutom att minor och andra explosiva föremål har placerats ut över ”alla viktiga objekt” i regionen, skriver BBC.

-Pettersson säger att attackera Zelenskyj är möjligen en bra idé ur kortsiktig synpunkt. Volodymyr Zelenskyj verkar vara oerhört populär i Ukraina, han fick 73 procent av rösterna i andra omgången av presidentvalet 2019 och hans popularitet har troligen inte sjunkit sedan ryssarna startade sitt fullskaliga terrorkrig, men attackeras Ukrainas president får nog ryska ledare finna sig i samma sak på hemmaplan.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Zelenskyj borde ha attackerats i Cherson

 1. Fascismens fula tryne visar sig ännu en gång!

  Varför kan inte de “svenska” fascisterna ta sitt pick och pack och dra till sitt paradis Fascist Ryssland så slipper vi dem.

  32
  14
   • Lisa
    Ett fåtal svenskar stödjer Ryssland, de kan iallafall inte kallas demokratiskt sinnade.

    30
    18
   • Jag antar att du läser här. Finns några fascister på bloggen, läs putinplutonens inlägg så förstår du hur dessa individer tänker. Svagbegåvade enligt mig.

    28
    16
 2. Hade det funnits några terrorister med tillgång till artilleri eller flygfartyg hade Zelenskyj nog aldrig varit i Cherson.
  Nu fick hans härdade livvakt ändå jobba på för fullt eftersom Cherson fortfarande har en hel del av Puttes terrorister inom gränserna som fortfarande inte gett upp.
  En av dem kunde ha tänkt sig att bli Puttes Hjälte och försökt knäppa presidenten.
  Men nu blev det inte så.

  28
  11
 3. Det var väl verkligheten som gjorde att dom lämnade platsen, liksäckarna har kanske
  tagit slut. Så hade aldrig Putin vågat göra ,att vandra fritt bland folket!

  35
  11

Kommentera