Talibanerna inför sharilagar

AFGHANISTAN. Talibanernas högste religiösa ledare Hibatullah Akhundzada har beordrat domare i Afghanistan att införa sharialagar fullt ut – samtidigt som kvinnors rörelsefrihet begränsas allt mer.

Hibatullah Akhundzada

Sharialagarna innefattar straff som offentliga avrättningar, steningar och avhuggna händer – något som talibanerna ägnade sig åt under 1990-talet.

Sveriges Radios Sydasienkorrespondent säger att den hårdföra linjen kommer från Akhundzada – en ledare som omger sig med en särskilt hårdför konservativ kärna, vars värderingar inte omhuldas av alla talibaner eller befolkningen i stort.

-Pettersson hör Sveriges Radios reporter berätta om att sharialagarna med stening och stympning, ”inte är något som kommer att utdömas lättvindigt”. Det kan gälla mord, stöld och … äktenskapsbrott…

“Inte lättvindigt” Då är det lugnt, man ska inte skälla på muslimerna.

Sveriges Radio

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Talibanerna inför sharilagar

 1. Tio Guds Bud framstår som rätt harmlösa i jämförelse. Jag blir mer och mer förtjust i det fjärde: ”Hedra din fader och din moder, på det att det må gå dig väl och du må länge leva i ditt land.”
  Samtidigt befarar jag att banden är oåterkalleligt klippta. De generationer som byggde upp välfärdsstaten Sverige raderas ur både historieböcker och minne och ersätts av historier lika påhittade Münchhausens.

  16
  1
 2. Finansierade av svenska skattebetalare via SIDA. Om jag inte minns fel så styrs väl SIDA av en sozzefminist.

  15
 3. Då har den USA- ledda missionen under 20 år gjort nytta ? Vi andra som var där och “hjälpte” till är väl också nöjda ? Är kostnaden för oss relevant i denna mission ? Efter flykten hals över huvud från Afghanistan så har tydligen landet lämnats åt sitt öde eller eget fördärv. Låt ALLA underutvecklade länder utveckla sig själva i den takt eller otakt som passar dem !! Mina skattepengar åt Sverige och svenskar tack !
  Mvh Sjöström

  19
  • Alla döda soldater från alla de länder som nu var där, vrider sig säkert i sina gravar och undrar om deras offer verkligen var värt. Lika med alla de för livet skadade.
   Ett flertal svenskar fick sätta livet till. För vad?
   Bara hoppas att den nya regeringen inte skickar en krona i bidrag.
   Hör vi egentligen samma unisona protester mot Talibanstyret som vi hör mot Ryssland, från ledande politiker runt om i Europa och ser vi sanktioner mot Afghanistan?

   14
 4. När man ser krypandet för islamister, kriminella och fascister här i landet undrar jag om det är hit den nya regeringen tänker ta oss.

  17
  2
  • Våra feminister ger blanka faan i kvinnors rättigheter. De är bara ute efter fördelar och privilegier för dem själva. Genom ‘varannan damernas’ vill de säkra sitt paradigmskifte för lång tid framåt, i tron att kvinnor ska stödja deras vansinne. Men ärligt talat, när nu feminister åker till Iran i slöja, våra feministiska damer mer eller mindre osynliggör iranska kvinnors rättigheter. Vem tror på fullt allvar att feministmen och dess religiösa nunnor kommer skydda svenska kvinnor allteftersom islamiseringen äter sig djupare och djupare ner i den svenska samhällskroppen? Vem räknar med det?

   19
 5. Kanske inte helt fel.
  Pillar du på grannens fru, utsätter du dig för en onödigt stor risk.
  Stjäl du grannens bil, ryker vänster handen först.
  Alla vet vad som gäller.
  I vårt Sverige är allt risk-fritt.

  10
  2
 6. Det finns totalt runt 100 000 talibaner. Den afghanska armén och säkerhetsstyrkor när väst lämnade Afghanistan uppgick till runt 500 000 man.
  Hade inte afghanerna velat att talibanerna tog makten hade talibanerna inte fått den.

  Så i min värld har afghanerna fått det samhälle de längtat efter och med all rätt ska de ha det.
  Vi ska respektera detta och returnera alla afghaner hem igen så de kan hjälpa till att bygga upp sitt hemland.

  23
  1
  • Kan man ju undra hur många av Afghanerna som kom från Afghanistan. Var det inte väldigt många av dem kom från Iran ?

   10
  • Ett stort internationellt företag gjorde en undersökning i Afganistan före krigets slut och folket till stor del positiva till sharia lagar.

   4
   1
 7. Apropå Petterssons kommentar efter att ha hört Sveriges Radios reporter berätta om att sharialagarna: ”Då är det lugnt, man ska inte skälla på muslimerna”

  ”Islamisering pågår”
  – skriver Birgitta Sparf i Det Goda Samhället.
  (kort sammanfattning)
  – Om att det i vår statliga radio sedan många år propageras för islam, genom att man upplåter Morgonandakten i P1 åt vice ordförande för Islamakademin i Malmö, Sema Ekinc, och som presenteras med att hon ”utgår från sin muslimska tro”. Tillsammans med Islamakademins ordförande, imamen Salahuddin Barakat, har Sema Ekinc försvarat Mehmet Kaplan efter samröret med Grå vargarna, och Yasri Khans vägran att ta kvinnor i hand, dessutom starkt propagerat för inkludering av muslimer i höga beslutsfattande politiska församlingar.
  Birgitta Sparf tycker dock att den ultimata texten om Sema Ekinci redan är skriven av Mohamed Omar, som citat: ”…i mitt tycke, bäst kan förklara islam…jag rekommenderar varmt läsning av Omars text. Den säger mycket om vilka starka muslimska krafter som är i rörelse i Sverige idag”.
  https://detgodasamhallet.com/2022/11/15/birgitta-sparf-islamisering-pagar/#more-64281

  Mohamed Omar om ”Islamisk morgonandakt”:
  ”…predikan, som hölls av Sema Ekinci, gick ut på att muslimer under inga omständigheter bör kompromissa med sin tro. I stället är det det svenska samhället som ska anpassa sig.”
  https://detgodasamhallet.com/2016/10/23/islamisk-morgonandakt-provocerar/?fbclid=IwAR1nTnippQ5A0QplDFi_ql-OfOaGsY-jCnSDIFdPJTZvGuQWq2zi3e96n8wq

  14
 8. Det är faktiskt enda sättet för att hålla ordning på tjyvarna.
  På deras basarer ligger dyrbara mattor utan att någon vågar röra dom.
  Och flickorna kan gå ostörda i mörkret hem, om du våldtar hänger dom dig på torget.
  Här kan de gå ut ur affären med famnen full, utan att betala. Utan straff.

  16
  1

Kommentera